Hoe iMessage op iPhone of iPad uit te schakelen en te deactiveren

Apple’s iMessage is een van de meest populaire berichtenplatforms die er zijn, en het is een geweldige manier voor Apple om mensen op te sluiten in zijn ecosysteem. Hoe geweldig iMessage ook is, er kunnen nog steeds momenten zijn dat u het moet uitschakelen of volledig moet deactiveren.

Sommige van die keren kunnen te maken hebben met ouderwetse probleemoplossing (of misschien heb je echt de sprong naar Android gemaakt). Wat je redenen ook zijn, je zult niet alleen iMessage moeten uitschakelen op je iPhone of iPad, maar mogelijk ook Apple vertellen om je nummer van iMessage ook aan de serverzijde.

Klinkt eng, niet? Maak je geen zorgen, we zijn hier om te helpen.

Hoe iMessage op uw iPhone of iPad uit te schakelen

Het uitschakelen van iMessage op uw iPhone of iPad is vaak de eerste stap die u moet nemen als u problemen ondervindt met het verzenden of ontvangen van berichten. Een simpele schakelaar uit en weer aan kan iMessage vaak wakker maken, en hoewel we het misschien niet graag toegeven, werkt de eeuwenoude suggestie om iets uit en weer aan te zetten vaker wel dan niet.

Om iMessage uit te schakelen, ga je naar de app Instellingen en tik je op ‘Berichten’.

  Test uw kennis over vliegveiligheid en leer een luchtramp te overleven

Voltooi het proces van het uitschakelen van iMessage door op de schakelaar te drukken. Als u het toch weer moet inschakelen, kunt u dat hier ook doen.

Hoe iMessage te deactiveren

Als je overstapt van de iPhone en helemaal klaar wilt zijn met iMessage, is het centraal deactiveren van je telefoonnummer en het centraal verwijderen van de iMessage-service de beste keuze. Om dat te bereiken, bezoek selfsolve.apple.com/deregister-imessage en voer uw telefoonnummer in nadat u uw land hebt geselecteerd. Druk op “Send Code” om het proces te starten.

Apple stuurt je een bevestigingscode via sms en zodra die binnenkomt, sluit je deze aan op het vak “Bevestigingscode” voordat je op “Verzenden” drukt.

  Breuken schrijven in PowerPoint

Zodra al deze stappen zijn voltooid, is uw telefoonnummer niet langer gekoppeld aan iMessage. Sms wordt niet beïnvloed en blijft gewoon werken.