Hoe iMessage op Windows-pc te krijgen

iMessage is om vele redenen behoorlijk populair onder Apple-gebruikers, en het is eerlijk om te zeggen dat die redenen echt gerechtvaardigd zijn.

In 2013 waren er gesprekken over het brengen van iMessage naar Android. Maar het idee werd later weggegooid omdat werd besloten dat Apple iMessage exclusief voor zijn gebruikers wilde houden, wat het unieke verkoopargument is.

Er zijn zoveel leuke dingen die je op iMessage kunt doen, zoals:

  • Speel ingebouwde games met vrienden 🎮
  • GIF’s verzenden
  • Stuur berichten met coole effecten ✨
  • Stuur stickers
  • Muziek delen
  • Vertaal je gesprek 🈂️

Het meest opmerkelijke aan iMessage is dat het in realtime synchroniseert met andere Apple-producten. U kunt bijvoorbeeld hetzelfde gesprek voeren op uw Macbook dat u op uw iPhone hebt achtergelaten.

Dit geeft u veel gemak en bespaart u ook nog eens een hoop tijd.

Wat als u een Windows-pc bezit in plaats van een Macbook?

Hier komt de gevreesde vraag. We hebben niet allemaal het hele Apple-ecosysteem, dus het is vrij gebruikelijk als je een iPhone en een Windows-pc gebruikt in plaats van een Macbook.

Het probleem is echter dat iMessage alleen synchroniseert met Apple-producten zoals de Macbook, dus als je een Windows-pc gebruikt, is er geen directe of officiële manier om iMessage te gebruiken.

Dit betekent ook dat u te maken krijgt met lastige situaties, zoals het ontgrendelen en controleren van uw iPhone telkens wanneer u een iMessage-tekst ontvangt.

Stelt u zich eens voor dat u uw werk op uw pc herhaaldelijk moet stoppen om de berichten te controleren die u op uw iPhone ontvangt. Behoorlijk afleidend als je het mij vraagt!

  Cortana in- / uitschakelen "Oppakken waar ik was gebleven" in Windows 10

Gelukkig heeft het verschillende oplossingen en kunt u iMessage op uw Windows-pc gebruiken met een van de onderstaande methoden.

Laten we er meteen op ingaan.

Appcircle

Een webgebaseerde emulator is de handigste manier om mobiele apps op uw computer uit te voeren, en Appcircle helpt u daarbij. Het is een emulator in de browser voor iOS en Android, waarmee u een voorbeeld van de apps vanuit uw browser kunt bekijken.

Best wel gaaf want je hoeft er niets voor te downloaden. Het beste van Appcircle is dat het superflexibel is, ongeacht het besturingssysteem of apparaat waarop het wordt uitgevoerd.

U kunt bijvoorbeeld eenvoudig iOS- en Android-apps uitvoeren op Windows, macOS, Linux en ChromeOS. En van die apps bevat het ook iMessage.

Eenmaal geactiveerd, worden uw iMessages weergegeven in uw webbrowser op een Windows-pc.

Smakelijk

Appetize, vertrouwd door enkele van de grootste bedrijven zoals Shopify en Doordash, is een andere webgebaseerde emulator om iMessage op een pc uit te voeren.

U kunt met deze tool elke app in elke browser uitvoeren en het hele proces duurt niet meer dan een paar minuten. Zodra u de app op de emulator selecteert, wordt deze onmiddellijk gestreamd.

Appetize stelt u in staat om elke versie van de app te kiezen die u wilt uitvoeren. En als het uw doel is om het voor meer dan “persoonlijk gebruik” te gebruiken, dan is dat ook mogelijk vanwege het schaalbare karakter van deze oplossing.

De gratis versie geeft je 100 minuten gebruik per maand. Voor meer dan dat moet u upgraden naar een van de premium-abonnementen.

AltServer

Deze emulator, AltServer, is niet webgebaseerd, maar software die u op uw Windows-pc kunt downloaden om apps zoals iMessage uit te voeren. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om deze oplossing te gebruiken:

  Informatiekaarten in Cortana in- en uitschakelen in Windows 10

Stap 1: Download en installeer AltServer op uw Windows-pc. Zorg ervoor dat u het instelt met behulp van het bestand setup.exe.

Stap 2: Na de installatie moet je het AltServer-bestand op je computer zoeken en erop klikken, waarna je wordt gevraagd om iCloud te installeren. Ga je gang en download het.

Stap 3: Zodra u iCloud op uw pc hebt gedownload en geïnstalleerd, sluit u uw iOS-apparaat aan op uw pc.

Stap 4: Als u verbonden bent, gaat u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en ziet u een pictogram ‘AltStore’. Klik daar met de linkermuisknop op en deze opties worden weergegeven. U moet uw muiscursor over “Install AltStore” bewegen en vervolgens op het aangesloten apparaat klikken.

Stap 5: Er verschijnt een pop-up waarin u om uw Apple ID-inloggegevens wordt gevraagd. Ga je gang en vul dat in voordat je op “Installeren” klikt.

Stap 6: Zodra de installatie is voltooid, kunt u het scherm van uw iOS-apparaat op uw computer openen. U zult een app opmerken die op het iOS-apparaat is geïnstalleerd met de naam ‘AltStore’. Dit is de app van waaruit u elke app op uw computer kunt uitvoeren.

Nu, op het scherm van het iOS-apparaat dat op uw pc is geopend, krijgt u mogelijk een pop-up ‘Niet-vertrouwde ontwikkelaar’, wat betekent dat de oplossing nog niet vertrouwd is.

Je kunt dat snel oplossen door naar Instellingen> Algemeen> Apparaatbeheer> Ontwikkelaarsapp te gaan en vervolgens op AltStore te tikken. Er wordt gevraagd of je deze app wilt vertrouwen, dus ga je gang en klik op ‘Vertrouwen’.

Nu kunt u de AltStore-app openen en iMessage op uw Windows-pc gebruiken.

  Gekleurde titelbalken krijgen in Firefox in Windows 10

Chrome Extern bureaublad

Deze methode om iMessage op uw Windows-pc te gebruiken is super betrouwbaar en wordt Chrome Remote Desktop genoemd. Het is een extensie van Google, dus je kunt er volledig op vertrouwen, en het proces is niet al te ingewikkeld.

Het enige probleem is echter dat je ook een macOS-systeem nodig hebt om een ​​host te worden tussen je pc en je iOS-apparaat. Maak je geen zorgen; je zou de Macbook niet altijd nodig hebben; het is gewoon om het voor de eerste keer aan te sluiten.

Op de Macbook moet iMessage zijn geïnstalleerd en op zowel uw pc als de Macbook moet de Chrome Remote Desktop-extensie zijn geïnstalleerd. Na installatie wordt u gevraagd om externe toegang op beide computers in te schakelen voordat u een geheime code krijgt om de apparaten te verbinden.

Hiermee cast je het scherm van je iOS-apparaat op je Windows-pc.

Conclusie

De bovenstaande tijdelijke oplossingen om iMessage op een pc te gebruiken, helpen u tijd te besparen en dingen veel gemakkelijker te maken terwijl u productief blijft. En niet te vergeten, het elimineert ook de mogelijkheid dat u steeds weer wordt afgeleid.

U kunt de alternatieve emulators van Bluestack voor Windows, macOS en zelfs webgebaseerd bekijken als u op zoek bent naar meer emulatoropties.

gerelateerde berichten