Hoe Instagram-avatar te maken

Instagram-avatar is de nieuwste toevoeging aan de lange lijst met functies van Instagram. Het moederbedrijf van Instagram, Meta, heeft het gedefinieerd als de eerste stappen voor het grote Metaverse-plan. Deze avatars lijken geïnspireerd te zijn door Bitmoji van Snapchat. Maar hun use case is niet beperkt tot alleen het verzenden van gepersonaliseerde stickers. Meta is van plan om het platformonafhankelijk te maken. Maar al deze plannen zijn in de verre toekomst. Voorlopig heeft Avatar op Instagram en Facebook slechts eenmalig gebruik. Dat is om uw interactie zowel persoonlijk als leuk te maken. Nu heb je misschien veel vragen, zoals hoe kan ik mijn Instagram-avatar zien of hoe kan ik een Instagram-avatar voor mezelf maken? Blijf lezen tot het einde om alle antwoorden te krijgen! We brengen een handige gids mee om u te laten begrijpen hoe u een Instagram-avatar kunt maken.

Hoe Instagram-avatar te maken

Blijf verder lezen om de stappen te vinden die uitleggen hoe je een Instagram-avatar maakt en bekijk mijn Instagram-avatar in detail met handige illustraties voor een beter begrip.

Wat is Avatar-optie op Instagram?

Instagram heeft een nieuwe optie toegevoegd genaamd Avatar. Avatar is je 3D virtuele persona die volledig aanpasbaar is. Met Avatar-opties kun je een Instagram-avatar maken en bekijken die je kunt maken om er precies zo uit te zien als jij. Of je kunt ermee spelen om het eruit te laten zien als een personage uit je verbeelding. Het is dus niet verkeerd om te zeggen dat de avatar-optie een virtuele jij kan creëren.

Je vindt de avatar-optie op twee plaatsen:

  • Instagram-verhaal: Instagram-verhalen zijn een geweldige manier om korte inhoud te plaatsen. En met de IG-avataroptie kun je verhalen boeiender maken. Wanneer u op de optie Accessoires tikt, vindt u daar de IG-avataroptie.

  • Instagram DM: IG DM is een andere plek waar je de optie vindt om een ​​Insta-avatar toe te voegen. Naast het tekstvak vindt u dezelfde optie Accessoires. Van daaruit heb je toegang tot de avatar op IG DM.

Waarom heeft Instagram Avatars toegevoegd?

Het concept van Avatar is niet nieuw. Snapchat is vooral bekend om zijn gepersonaliseerde stickers. Concurreert Instagram dus met Snapchat? Het is mogelijk. Om de concurrentie met TikTok bij te houden, lanceerde Instagram in het verleden Reels. Deze techreuzen vechten om één ding: aandacht. Om meer oogballen te krijgen, geven ze gebruikers één plek met al hun favoriete functies. Hoe meer u op de app blijft, hoe meer advertenties u kunt targeten. Advertenties zijn de belangrijkste inkomstenstroom van techgiganten zoals Meta.

Maar na de rebranding van Facebook naar Meta lijkt Metaverse hun enige focus te zijn. En het lanceren van Insta-avatars is een stap vooruit in de richting van Metaverse. Meta wil IG-avatars toegankelijk maken voor elk platform. Ze geloven dat met de komst van Web3 de avatars een essentiële rol zullen spelen voor een individu. Ze zullen helpen bij de interactie in de virtuele wereld. Zo maakten ze Insta-avatars die meer zijn dan alleen stickers. Deze avatars zijn niet alleen creatief maar ook inclusief. Dus met de IG-avatars heeft Meta grote plannen. Met duidelijke kortetermijnvoordelen zoals meer advertentie-inkomsten.

Is Instagram-avatar gratis?

Ja, het is gratis. Instagram brengt je niets in rekening om een ​​Instagram-avatar te maken. Het is helemaal gratis om een ​​avatar op Instagram te maken. Je kunt in een mum van tijd zelf IG-avatars maken. De IG-avataroptie biedt u verschillende opties om aan te passen. Je kunt ervoor kiezen om niet alleen je outfits te veranderen, maar ook je gelaatstrekken. Instagram heeft die avatar-optie gemaakt om verschillende mensen over de hele wereld te matchen. Je kunt dus outfits uit verschillende culturen kiezen. En u kunt al deze functies gebruiken zonder een cent te betalen.

Hoe maak ik mijn eigen avatar?

Je eigen Instagram maken is een gemakkelijk te volgen proces. Instagram-avatar heeft verschillende opties die je kunt aanpassen. Je kunt dus creatief aan de slag en de IG-avatar er precies zo laten uitzien als jij wilt. Volg deze stappen om je avatar op Instagram te maken:

1. Start de Instagram-applicatie op je Android en iOS apparaten.

2. Tik op het tabblad Profiel in de rechterbenedenhoek van het scherm.

3. Tik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

4. Tik op Instellingen in het menu dat onder aan het scherm verscheen.

5. Tik vervolgens op Account in de andere instellingsopties.

6. Tik op de optie Avatar.

7. Kies de gewenste huidskleur voor je avatar en tik op Doorgaan.

8A. Tik op Personaliseren om de bestaande avatarkarakters in de Instagram-app te wijzigen.

8B. Of tik op Create from Scratch om je avatar vanaf het begin te maken zoals jij dat wilt.

9. Ga vervolgens verder met het selecteren en aanpassen van de huidskleur, gelaatstrekken, lichaamstypes, kapsel, gezichtsvorm, outfits, enz., zoals u wilt.

10. Als je klaar bent met het maken van je avatar, tik je op Gereed.

11. Tik op WIJZIGINGEN OPSLAAN in de bevestigingspop-up om het op te slaan.

Op deze manier kun je een Instagram-avatar maken. Je Instagram-avatar is in een mum van tijd klaar en je kunt hem gebruiken op Instagram-verhalen en DM’s.

Hoe Instagram-avatar vrouwelijk te maken?

Instagram-avatars zijn anders dan het maken van avatars op andere platforms. Je kunt de Instagram-avatar exact afstemmen op je fysieke kenmerken. Maar dit kan er niet voor zorgen dat deze avatars ook op uw etniciteit en geslacht lijken. En om het inclusiever te maken, heeft Instagram niet de optie opgenomen om het geslacht van je avatar te kiezen. Betekent dit dat je geen vrouwelijke avatar kunt maken? Nee, u kunt er eenvoudig een aanmaken.

Wanneer je begint met het maken van een avatar, pas je de avatar aan zoals jij dat wilt, je zult verschillende aanpassingsopties vinden waardoor het eruitziet als de vrouwelijke avatar. Je hebt de mogelijkheid om er conventioneel hetzelfde uit te zien. Of wees creatief en zie eruit als iemand die je altijd al wilde zijn. Volg de bovenstaande stappen om de vrouwelijke Instagram-avatar helemaal opnieuw te maken.

Hoe bekijk je je avatar op Instagram?

IG-avatar is nog steeds een nieuwe functie. Mensen raken er vaak verward over. Waar kan ik mijn Instagram-avatar zien, is een van de meest gestelde vragen. Je kunt je Instagram-avatar bekijken door een paar stappen te volgen. Volg deze stappen om je avatar op Insta te bekijken.

1. Open de Instagram-app op je apparaat.

2. Tik op het tabblad Profiel > hamburgerpictogram > optie Instellingen.

3. Tik op Account > Avatar om je gemaakte IG-avatar te zien.

Kunnen anderen mijn Instagram-avatar zien?

Ja, maar alleen door de stickers. IG-avatar is bedoeld als uw digitale persona. Meta is van plan om de Avatar-functie platformonafhankelijk te maken. Maar de avatar op IG bevindt zich nog in de beginfase, dus wordt deze nu alleen gebruikt als 3D-geanimeerde stickers. Nu is deze functie alleen toegankelijk op Instagram Story en DM. Hiervoor kunnen een paar scenario’s zijn:

Het komt er dus op aan waar je je IG-avatar gebruikt. Als u niet wilt dat iedereen het ziet, gebruik het dan niet op een plaats waar het openbaar kan worden gemaakt. Zoals het kiezen van verschillende aanpassingen voor je avatar. U kunt ervoor kiezen om te definiëren wie het kan zien. Dus je hebt nu geleerd of anderen mijn IG-avatar kunnen zien of niet.

Hoe stuur je een avatar op Instagram?

Nadat je een Instagram-avatar hebt gemaakt, kun je deze gaan gebruiken op Instagram Story en DM. DM’s zijn directe berichten van waaruit je één op één met een Instagram-gebruiker kunt communiceren. Om je avatar op IG DM te sturen, kun je deze stappen volgen.

Opmerking: je moet eerst de IG-avatar hebben gemaakt om deze via de Insta DM’s naar iemand te kunnen sturen.

1. Start de Instagram-app op je telefoon.

2. Tik op het Messenger-pictogram op het tabblad Home.

3. Tik op de gewenste chat waarnaar u uw avatar wilt sturen.

4. Tik op het Sticker-pictogram in de chatbox.

5. Tik op uw gewenste avatar in het gedeelte Uw avatar.

Opmerking: Tik op Meer bekijken om meer van je avatars te laden.

De geselecteerde avatar wordt naar dat IG-profiel gestuurd.

Waarom is er geen Avatar-optie op Instagram?

Avatar op Instagram kwam en het werd groot nieuws. Iedereen begon ze te maken en deelde ze zodra ze gelanceerd waren. Als je de avatar niet ziet en de rest niet bij kunt houden, raak dan niet in paniek.

Er zijn een paar redenen waarom je de avatar-optie niet ziet.

  • Verouderde Instagram-app: de IG-avatar wordt gelanceerd met de nieuwe update. Als je Instagram-app niet is bijgewerkt, heb je geen toegang tot de IG-avataroptie. Om uw app te updaten, kunt u naar de Play Store of App Store gaan.

  • Beschadigde cache: Mogelijk ziet u de avatar-optie niet vanwege de beschadigde app-cache en gegevens.

  • Functie niet beschikbaar in uw regio: de IG-avatar werd oorspronkelijk gelanceerd in de VS, Canada en Mexico. Daarna, na een paar maanden, werden ze gelanceerd in nog meer delen van de wereld. Als je in zo’n regio woont waar Avatar nog steeds niet beschikbaar is, kun je daar niets aan doen. Je moet wachten tot Instagram deze functie in jouw regio lanceert.

***

Instagram-avatar heeft overal op internet een buzz gemaakt en iedereen is nieuwsgierig om te leren hoe je een Instagram-avatar kunt maken. We hebben het gehad over hoe je zelf een avatar op IG kunt maken. Als je iemand bent met de vraag waar kan ik mijn Instagram-avatar zien? volg onze methode om dit op te lossen. Anders moet je wachten tot Instagram deze functie in jouw regio lanceert. We hopen dat deze gids nuttig was en dat je hebt geleerd om een ​​Instagram-avatar te maken. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten waarover u de volgende keer meer wilt weten.

  Het thema en de accentkleur van Instagram-DM's wijzigen

gerelateerde berichten