Hoe Instagram Cache op Android en iOS te wissen

Instagram is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Iedereen heeft een account op Instagram dat begon als een app voor het delen van foto’s. Het heeft zulke hoogten bereikt dat merken beroemde Instagram-gebruikers gebruiken als influencers om hun producten te verspreiden. Net als bij andere apps genereert de Instagram-app cachebestanden waardoor deze elke keer dat je hem opent sneller kan worden geladen. Cachebestanden worden opgeslagen op uw mobiele apparaat en kunnen soms veel ruimte in beslag nemen. Maar u kunt leren hoe u uw Instagram-cache wist. Als je iemand bent die op zoek is naar tips over hetzelfde, bieden we je een handige gids die je leert hoe je de Instagram-cache kunt wissen.

Hoe Instagram Cache op Android en iOS te wissen

Instagram wordt veel gebruikt op smartphones en de app is een van de meest gedownloade apps op zowel Android als iOS. We zullen je leren hoe je je Instagram-cache op beide platforms kunt wissen.

  Microsoft's klimatologie leert u over het klimaat van elke plaats [Android]

Methode 1: Op Android

Het wissen van de cache van de Instagram-app op Android is vrij eenvoudig en u kunt dat doen door deze stappen te volgen.

Opmerking: smartphones hebben niet dezelfde instellingen. Ze variëren van fabrikant tot fabrikant, dus controleer de juiste instellingen voordat u deze wijzigt. We hebben de stappen getoond met de Honor Play-smartphone.

1. Open Instellingen door op het pictogram Instellingen te tikken.

2. Tik vervolgens op Apps-instellingen en ga naar de optie Alle apps.

3. Zoek en tik op de Instagram-app. Het zal App-info openen.

4. Tik op de optie Opslag.

5. Tik in Opslag op de optie Cache wissen.

Hierna wordt de Instagram-cache verwijderd. Nu weet je hoe je de Instagram-cache op Android kunt wissen.

Methode 2: Op iOS

Apple staat niet toe dat je cachebestanden van apps rechtstreeks op iOS wist. U moet apps verwijderen om hun cachebestanden te wissen. Volg de onderstaande stappen om de Instagram-cache op iOS te wissen.

  Een openbaar bètaprogramma voor iOS of iPadOS verlaten

1. Tik op het pictogram Instellingen om Instellingen te openen.

2. Zoek de optie Algemeen en tik erop.

3. Tik op de optie iPhone-opslag.

4. Zoek de Instagram-app en tik erop.

5. Tik op de optie App verwijderen. Het zal de Instagram-app van je iPhone verwijderen.

6. Ga terug naar het startscherm en tik op het App Store-pictogram om de App Store te openen.

7. Zoek naar de Instagram-app en installeer deze opnieuw.

Daarom kun je de Instagram-cache op iOS en Android zo wissen. De nieuw geïnstalleerde Instagram-app heeft geen cachebestanden.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan Instagram inactieve accounts verwijderen?

antw. Er is geen officieel woord over door Instagram, maar gebruikers hebben opgemerkt dat sommige accounts worden beëindigd als ze lange tijd niet actief zijn. Zorg ervoor dat u af en toe inlogt op Instagram om dergelijke problemen te voorkomen.

  Contacten zoeken op Instagram

Q2. Wat is een privé Instagram-account?

antw. Standaard kan je Instagram door iedereen op internet worden bekeken, zelfs door degenen die geen Instagram-account hebben. Een privé Instagram is een account dat alleen kan worden bekeken door zijn volgers, wat betekent dat alleen degenen die dat specifieke account volgen, de foto’s, video’s en locaties kunnen zien die door het account worden gedeeld.

Q3. Hoe lang kunnen Instagram-rollen zijn?

antw. Toen het voor het eerst werd geïntroduceerd, konden rollen tot 30 seconden duren, maar vanwege TikTok en de toenemende populariteit ervan, besloot Instagram deze limiet te verhogen tot 60 seconden. Nu kun je een spoel van een minuut op Instagram plaatsen.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je hebt kunnen leren hoe je de Instagram-cache wist. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten