Hoe Instagram Wayback Machine te gebruiken

Wayback Machine helpt de geschiedenis van een website te behouden, of je kunt zeggen dat het een bibliotheek is met oude informatie en inhoud. Het is een gratis online dienst. Wat Wayback Machine doet, is dat het momentopnamen maakt van websites in verschillende perioden en deze archiveert alsof het de geschiedenis van het internet bewaart. Evenzo kan Instagram Wayback Machine ook handig zijn als je terug wilt kijken naar sommige profielen en pagina’s of je eigen profiel en berichten van vroeger. Lees dit artikel verder om te weten hoe je berichten op Instagram kunt zien met Wayback Machine via het Instagram-archief.

Hoe Instagram Wayback Machine te gebruiken

Blijf verder lezen om de stappen te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je Instagram Wayback Machine kunt gebruiken om het Instagram-archief te bekijken en of de Wayback Machine legaal is of niet, in detail met handige illustraties voor een beter begrip.

Werkt Wayback Machine op sociale media?

Ja, de Wayback Machine werkt op socialemediaplatforms. Net als in het geval van Twitter, en aangezien Wayback Machine snapshots van websites archiveert, maakt het ook screenshots van de meest populaire Twitter-pagina’s op datum. Het slaat niet echt screenshots op van alle tweets tot nu toe, maar alleen enkele populaire Twitter-pagina’s en hun tweets. Evenzo werkt en archiveert het screenshots van populaire accounts en pagina’s op andere sociale mediaplatforms zoals Instagram.

Wayback-machine gebruiken?

Volg de onderstaande stappen om de Wayback Machine te gebruiken:

  Instagram-rollen versus TikTok

1. Bezoek de ambtenaar Wayback-machine website in uw browser.

2. Kopieer de gewenste URL-link van een willekeurige website en plak deze in het vak Voer een URL of woorden in die verband houden met de startpagina van een site en druk op Enter.

3. Selecteer vervolgens het gewenste jaar uit de weergegeven grafiek.

Opmerking: dit geldt voor elke website, zoals Instagram op Wayback Machine.

4. Kies vervolgens de gewenste datum uit de kalender en selecteer de gewenste tijd, als de optie verschijnt.

De gearchiveerde pagina verschijnt en de jaarbalkgrafiek loopt bovenaan. U kunt dus altijd overschakelen naar het jaar waarin u de website wilt bekijken zoals die toen was.

Is het gebruik van Wayback Machine legaal?

Het hangt er van af. Als het gaat om de legaliteit van het gebruik van de Wayback Machine, is het altijd moeilijk te beoordelen.

  • In sommige landen is het verboden, zoals in China en Rusland. In Rusland was het voor een korte periode tussen 2015-2016 verboden.
  • In Europa beschouwt het de Wayback Machine als een schending van auteursrechtwetten.

De oorspronkelijke makers van inhoud of website hebben de bevoegdheid om te beslissen of ze willen dat hun pagina wordt gearchiveerd of niet. Maar als gewone gebruiker is het legaal om de Wayback Machine te gebruiken, aangezien u een pagina alleen bekijkt om wat informatie te verzamelen of alleen voor op onderzoek gebaseerd werk of voor de lol. En zolang je de informatie niet misbruikt, is het altijd legaal om de Wayback Machine te gebruiken.

Waarom zou je Wayback Machine voor Instagram gebruiken?

Door de Wayback Machine voor Instagram te gebruiken, kun je verloren berichten van jaren geleden ontdekken. Instagram met behulp van Wayback Machine kan handig zijn als je naar je profiel of het profiel van een andere persoon wilt kijken en de berichten wilt bekijken die per ongeluk zijn verwijderd of als je ze om andere redenen bent kwijtgeraakt. Het kan ook nuttig zijn in een scenario waarin een van uw eerdere berichten of verwijderde inhoud die uw reputatie aantast, kan worden bekeken en opgelost.

  Hoe u uw Instagram-profiellink van de app kunt kopiëren

Hoe kun je Wayback Machine gebruiken voor Instagram?

Volg deze eenvoudige stappen om Wayback Machine voor Instagram te gebruiken:

Opmerking: je moet opnieuw inloggen op je account, zelfs als je de link naar Instagram hebt gekopieerd nadat je bent ingelogd op je account.

1. Navigeer naar de ambtenaar Wayback-machine website in uw browser.

2. Kopieer en plak de Instagram-URL in het zoekvak en druk op Enter.

3. Selecteer het jaar, de datum en de tijd in de grafiek.

Opmerking: een website kan meerdere keren per dag worden gearchiveerd, dus na het selecteren van de datum dat een archieftijdlijst verschijnt, kiest u de tijd uit de lijst.

Dit is hoe de archiefpagina zal verschijnen waar je je oude berichten of inhoud zult zien. Je kunt ook zien hoe je profiel of de pagina er op dat moment uitzag.

Hoe kijk je naar Instagram-foto’s op Wayback Machine?

Om Instagram Wayback Machine te gebruiken, volgt u de bovengenoemde stappen en bereidt u zich voor om nostalgisch te worden. Deze beginnersvriendelijke methode is een van de beste manieren om oude verwijderde berichten te zien en hoe je profiel er ooit uitzag.

Heb je toegang tot dode Instagram-profielen met Wayback Machine?

Nee, je hebt geen toegang tot dode Instagram-profielen. Desalniettemin, als u de link naar dat profiel heeft, kunt u de bereikte pagina bekijken wanneer het profiel actief was door gebruik te maken van de Wayback Machine. U kunt ook het jaar en de datum kiezen en zoeken naar het tijdstip waarop het profiel actief en actief was.

Is er een Instagram-archiefwebsite?

Nee, zo’n website bestaat niet. Instagram biedt echter wel een archieffunctie waarmee je de berichten die je hebt gedeeld kunt archiveren. Hiermee kunt u uw berichten voor uw profiel verbergen. Het is dus niet zichtbaar voor je volgers of andere mensen op Instagram. Je kunt je berichten altijd herstellen of uit het archief halen, en ze verschijnen opnieuw op je profiel met hetzelfde aantal vind-ik-leuks en reacties.

  Bekijk uw Instagram-, Facebook- en Twitter-feeds op één plek

Hoe kun je verwijderde Instagram-foto’s uit het Instagram-archief herstellen?

Je kunt altijd verwijderde Instagram-berichten, haspels, video’s en verhalen herstellen vanuit je instellingen. Als je een bericht, video of verhaal op Instagram verwijdert, wordt het onmiddellijk verwijderd en verplaatst naar Onlangs verwijderd. Bestanden in deze map worden na 30 dagen automatisch permanent verwijderd. Gedurende deze 30 dagen kun je gemakkelijk toegang krijgen tot verwijderde berichten of video’s op de Instagram-app en deze herstellen vanaf zowel Android- als iOS-apparaten.

Laten we, nadat we hebben geleerd hoe we Instagram Wayback Machine kunnen zien, kijken hoe we verwijderde Instagram-foto’s kunnen herstellen:

1. Start de Instagram-applicatie op je Android en iOS apparaten.

2. Tik op het tabblad Profiel in de rechterbenedenhoek van het scherm.

3. Tik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

4. Tik in het pop-upmenu op Uw activiteit.

5. Tik op Recent verwijderd.

6. Tik vervolgens op het gewenste bericht dat u wilt herstellen.

7. Tik op het pictogram met drie stippen > Herstellen.

***

Wayback Machine kan erg handig zijn om archief of verwijderde inhoud te herstellen. U kunt het gebruiken om toegang te krijgen tot informatie die momenteel niet op internet staat of mogelijk van internet is gehaald. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het gebruik van Instagram Wayback Machine en toegang tot informatie van andere websites en sociale-mediaplatforms.

gerelateerde berichten