Hoe installeer ik garen op Windows?

Als u op zoek bent naar hoe u Yarn op het Windows-besturingssysteem kunt installeren, bent u hier aan het juiste adres. Yarn is een snelle en veilige pakketbeheerder voor JavaScript en het installatieproces op Windows is vrij eenvoudig.

De npm-pakketbeheerder voor JavaScript-tools en -bibliotheken wordt al heel lang gebruikt. Het lijdt echter onder problemen zoals beveiliging, prestaties en consistentie. De problemen worden exponentieel wanneer u van plan bent npm te gebruiken voor een groot en gelijktijdig softwareontwikkelingsproject.

U kunt echter al deze problemen omzeilen en toch toegang krijgen tot het npm-register met behulp van Yarn. Bovendien is het een toekomstbestendige pakketbeheerder met robuuste functies en eenvoudige opdrachten. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u garenpakketten vanaf het begin op uw Windows-pc kunt installeren.

Wat is garen?

Google, Facebook, Tilde en Exponent werkten samen aan een JavaScript-pakketbeheertool die npm kan vervangen. Het resultaat van het project is de Yarn-pakketbeheerder die in 2016 als open source-tool is uitgebracht.

Yarn is een nieuwe pakketbeheerder die de bestaande workflow voor het onderhouden en beheren van JavaScript-pakketten op npm of andere pakketbeheerders vereenvoudigt en aanpast. De Yarn-tool ondersteunt echter nog steeds het npm-register om voorgeprogrammeerde JS-bibliotheken, tools, enz. Op te halen.

Hieronder vindt u de nieuwe functies van Yarn die het een buitengewoon hulpmiddel maken voor elke ontwikkelaar:

 • Het haalt en installeert JS-bibliotheken, tools, pakketten, enz. sneller.
 • De kernengine zorgt voor integriteit, betrouwbaarheid en versiebeheer van geïnstalleerde pakketten.
 • Een eenvoudig softwareontwikkelingsproject kan duizenden afhankelijkheden bevatten. Yarn maakt de workflow voor afhankelijkheidsbeheer moeiteloos.
 • Het ondersteunt het mixen van registers.
 • Garen is compatibel met Bower- en npm-workflows.
 • Het biedt beperkingen voor geïnstalleerde modulelicenties.
 • Wordt geleverd met een openbare JS API voor gebruik van API-gegevens via buildtools.
 • Yarn biedt ook prachtige CLI-uitgangen, minimale coderegels en een leesbare gebruikersinterface.

Deze toekomstbestendige pakketbeheerder heeft een enigszins vergelijkbaar of eenvoudiger proces voor DevOps-pakketbeheer. De Yarn-tool is echter zeer betrouwbaar, sneller en extreem veilig in vergelijking met Yarn-alternatieven.

Wat doet garen?

Yarn lost eenvoudig veelvoorkomende pakketbeheerproblemen op waar npm last van heeft. De volgende zijn enkele populaire functionaliteiten van Yarn:

 • Garen ondersteunt plug-ins. Gebruikers kunnen Yarn-plug-ins, plug-ins van derden voor Yarn gebruiken of hun eigen plug-ins schrijven.
 • Met de functionaliteit Beperkingen kunnen ontwikkelaars regels en beleid afdwingen voor manifestvelden of afhankelijkheden in werkruimten met een bereik.
 • Met Yarn kan een programmeur een offline cache op de lokale machine gebruiken met behulp van een enkel bestand.
 • Met de optie Plug’n’Play kunnen gebruikers Node.js-projecten uitvoeren zonder de map node_modules. De resulterende Node.js-toepassing start sneller in vergelijking met apps die de map node_modules bevatten.
 • Met de functionaliteit Protocollen kunnen ontwikkelaars het protocol voor pakketresolutie definiëren. U gaat bijvoorbeeld het patchprotocol gebruiken om een ​​gepatchte versie van het originele pakket te maken. Een ander voorbeeld zou het git-protocol kunnen zijn om openbare pakketten op te halen uit elke Git-repository.
 • De optie Werkstroom vrijgeven helpt een softwareontwikkelaar om automatisch relatieve pakketten op te waarderen die in verschillende monorepo’s zijn gedistribueerd. Hiervoor moet een programmeur de rootpakketten upgraden en Release Workflow doet de rest.
 • Yarn Workspaces is een intuïtieve functionaliteit. Hiermee kunnen programmeurs in één keer afhankelijkheden installeren vanuit meerdere package.json-bestanden in veel submappen van een enkel root package.json-bestand.
  Stuur iMessages vanuit Windows, Android en meer

De garenworkflow

Telkens wanneer u van de ene pakketbeheerder naar de andere overschakelt, is de belangrijkste uitdaging de verandering van workflow. Het doel van Facebook was om een ​​pakketbeheerder te maken die gemakkelijk te gebruiken is en tegelijkertijd de bestaande standaardworkflows van populaire pakketrepo’s zoals npm ondersteunt. Daarom heeft Yarn geen drastische wijzigingen aangebracht. Hier is een momentopname van de basisworkflow van Yarn:

 • Maak of start een nieuw app-ontwikkelingsproject: garen init.
 • Verschillende afhankelijkheden toevoegen, verwijderen of bijwerken: garen toevoegen [package]garen upgrade [package]garen verwijderen [package].
 • Een codebibliotheek of afhankelijkheid installeren of opnieuw installeren: gareninstallatie, gareninstallatie –force, enz.
 • Versies beheren van pakketten die worden gemaakt, bijgewerkt, gepatcht, enz., Met behulp van Gits.
 • Continu integreren met gerelateerde tools zoals AppVeyor, CirleCI, Codeship, Semaphore, Codefresh, etc.

De voordelen van garen

 • De kernengine van Yarn wordt geleverd met krachtige algoritmen om een ​​snellere installatie van pakketten mogelijk te maken. Wanneer u duizenden pakketten in uw softwareproject ophaalt en installeert, installeert Yarn ze parallel. Integendeel, npm doet dit één voor één. Het tijdsbestek van het project neemt dus drastisch toe.
 • Met Yarn kunnen de ontwikkelaars verschillende lokale cachebestanden voor meerdere projecten onderhouden. Daarom wordt het gebruik of bijwerken van meerdere pakketten voor meerdere app-ontwikkelingsprojecten eenvoudig en sneller.
 • Techreuzen zoals Facebook, Google, etc. steunen de Yarn-community. Daarom kunt u regelmatig de nieuwste patches, upgrades en nieuwe releases vinden.
 • Yarn wordt geleverd met een gedetailleerde migratiegids als u een bestaand JavaScript-ontwikkelingsproject naar Yarn verplaatst.
 • Yarn garandeert een basisinstallatie in alle systemen via de deterministische manier van installatiebewerkingen en een lock-bestandsformaat.
 • Garen verzekert de integriteit van alle geïmporteerde pakketten door controlesommen uit te voeren.
 • Yarn vermijdt verzoekwatervallen bij het ophalen van pakketten van cloudbronnen. Dit proces verhoogt de netwerkefficiëntie.

Vereisten om garen op Windows te installeren

Het installeren van runtimes voor ontwikkelaars en andere tools is tegenwoordig moeiteloos geworden. Het installatieproces van Yarn is niet anders. Met Yarn kunt u direct beginnen met het onderhouden en beheren van JavaScript-bibliotheken en -afhankelijkheden op uw Windows-computer. U hoeft alleen maar een paar codes in te voeren en een paar klikken te maken.

Voordat u kunt leren hoe u Yarn op Windows kunt installeren, moet u ervoor zorgen dat het apparaat op de juiste manier is geconditioneerd. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • U hebt .NET Framework 4.0 of hoger nodig.
 • Beheerderstoegang tot de opdrachtprompt van Windows.
 • Evenzo hebt u beheerderstoegang tot PowerShell nodig.
 • De laatste runtime van de Node.js-versie is ook verplicht om Yarn uit te voeren.

Als je werkt op een Windows 10 of Windows 11 werkstation dat als admin is aangemeld, dan heb je aan de eerste drie voorwaarden voldaan. Lees hieronder echter meer over de Node.js-installatie:

Controleren op Node.js-installatie op uw Windows-computer

#1. Klik op het pictogram Zoeken op uw Windows 10-pc en typ CMD in.

#2. U ziet de app Opdrachtprompt onder het gedeelte Beste match.

  Filelize synchroniseert recente bestanden met uw favoriete cloudopslagservice [Windows]

#3. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtpromptlink en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.

#4. Opdrachtprompt-app wordt geopend met de volgende opdrachtregeluitvoer:

C:Windowssystem32>

#5. Typ nu de volgende syntaxis en druk op Enter.

node --version

#6. Als CLI-uitvoer laat zien dat ‘node’ niet wordt herkend als een interne of externe opdracht, bruikbaar programma of batchbestandstekst, betekent dit dat u Node.js moet installeren.

Node.js installeren op uw Windows-pc

#1. Bezoek de Node.js-portal om de nieuwste versie ervan te downloaden.

#2. Selecteer een versie om te downloaden onder Downloaden voor Windows.

#3. Dubbelklik op het Node.js-installatiepakket.

#4. Klik op Volgende zodra het installatieprogramma de vereiste ruimte heeft geverifieerd.

#5. Nu moet u de eindgebruikerslicentie accepteren en op Volgende klikken.

#6. Selecteer nogmaals Volgende op het scherm Bestemmingsmap.

#7. Breng geen wijzigingen aan in het scherm Custom Setup. Klik gewoon op Volgende.

#8. Selecteer nogmaals Volgende in de Native Modules Tool en klik vervolgens op Installeren.

#9. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Garen installeren op Windows met behulp van de Yarn MSI Installer

Nu bent u helemaal klaar om Yarn op Windows te installeren.

Garen MSI Installer downloaden

#1. Bezoek de Yarn-downloadportal.

#2. U moet de tekst Klik om uit te vouwen/samenvouwen onder de kop Alternatieven te zien.

#3. Klik op de pijl van de vervolgkeuzelijst naast het bovenstaande bericht om alternatieven voor gareninstallatie uit te vouwen.

#4. Selecteer Windows bij de optie Besturingssysteem.

#5. Selecteer Klassiek stabiel bij de optie Versie.

#6. Klik nu op Download Installer.

Dat is het! U zou het .msi-installatieprogramma van Yarn moeten vinden in de map Downloads.

Het Yarn MSI-installatieprogramma uitvoeren

#1. Ga naar de map Downloads op uw Windows-pc.

#2. Dubbelklik op het Yarn-installatiepakket.

#3. U ziet het scherm Welkom bij de Gareninstallatiewizard. Klik volgende.

#4. Het Yarn-installatieprogramma toont nu het scherm Licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

#5. Vink in het bovenstaande scherm het vakje Ik ga akkoord aan en selecteer vervolgens Volgende.

#6. U ziet nu de doelmap waar het gareninstallatieprogramma Garen installeert. Dat mag je houden zoals het is. Selecteer gewoon Volgende.

#7. Ten slotte bevindt u zich in het scherm Klaar om te installeren. Klik gewoon op Installeren om het Yarn MSI-installatieprogramma Yarn op Windows te laten installeren.

Het proces is voltooid wanneer u de Wizard Garen instellen voltooid ziet. Klik gewoon op Voltooien en je bent helemaal klaar.

De gareninstallatie op uw Windows-pc verifiëren

#1. Open de opdrachtprompt als beheerder.

#2. Na de CLI-uitvoer C:Windowssystem32> typt u garen –versie.

#3. U zou het volgende script als uitvoer moeten zien:

1.22.19<br>C:Windowssystem32>

Het bovenstaande script betekent dat u Yarn met succes op een Windows-pc hebt geïnstalleerd. De Yarn-versie die u hebt geïnstalleerd is 1.22.19.

Garen installeren op Windows met behulp van de opdrachtprompt-app

Deskundige ontwikkelaars installeren misschien niet altijd ontwikkelingsruntimes of -pakketten via een MSI-installatieprogramma. Daarom biedt Yarn voor doorgewinterde ontwikkelaars zoals jij ook een opdrachtregelinterface-installatie. U kunt de stappen hier volgen:

#1. Start het proces op een Windows 11- of Windows 10-computer, zodat u het nieuwste .NET Framework, Command Prompt, PowerShell, enz. niet afzonderlijk hoeft te installeren.

#2. Zorg ervoor dat u Node.js al op die pc hebt geïnstalleerd. U kunt dat bevestigen door de bovenstaande stappen te proberen in het gedeelte “Controleren op Node.js-installatie”.

#3. Als je een CLI-uitvoer krijgt met het versienummer van Node.js, betekent dit dat je Node.js al hebt.

  Bestanden kopiëren naar een USB-flashstation op Windows 10

#4. Als u geen versie-informatie krijgt, moet u Node.js installeren. U kunt de eerder genoemde stappen volgen in het gedeelte ‘Node.js installeren op uw Windows-pc’.

#5. Uw Node.js-installatie zou Corepack al moeten hebben geïnstalleerd. Activeer het gewoon met behulp van een opdrachtprompt. Voer de volgende opdracht uit om deze functie in te schakelen:

corepack enable

#6. Als u klaar bent, kunt u het volgende script uitvoeren op de opdrachtprompt om Yarn op Windows te installeren:

npm install --global yarn

#7. De CLI-uitvoer zal 1 pakket worden toegevoegd en 2 pakketten in 1s worden gecontroleerd wanneer de installatie is geslaagd.

U kunt de geïnstalleerde garenversie controleren om te bevestigen of de installatie is gelukt of niet. Dat is het!

Garen installeren op Windows met Scoop

Een andere handige manier om Yarn op Windows te installeren zonder een installatieprogramma uit te voeren, is Scoop. Het is een pakketinstallatieprogramma voor Windows. De tool werkt via de PowerShell-app. De meeste deskundige ontwikkelaars gebruiken Scoop, dus er wordt aangenomen dat u dit al op uw Windows-systeem hebt.

Als je Scoop niet op je Windows-pc hebt, kun je het van GitHub krijgen door de officiële installatiehandleiding te volgen. Ga naar de Scoop Quick Start GitHub-portal om Scoop binnen een paar minuten te installeren.

Als u klaar bent, opent u de PowerShell-app en voert u de volgende Scoop-opdracht uit om Yarn te installeren:

scoop install yarn

Scoop gaat niet verder met de installatie als er geen Node.js-runtime op uw pc staat. Het zal u voorstellen dat te installeren. Hier is de opdracht om uit te voeren:

scoop install nodejs    

Garen installeren op Windows met Chocolatey

Doorgewinterde ontwikkelaars gebruiken Chocolatey regelmatig voor Windows-pakketbeheer. Als je het op je pc hebt staan, kun je Yarn ook met Chocolatey installeren.

Als je deze tool niet hebt, kun je Chocolatey installeren bezoeken om hem te krijgen. Als je klaar bent met het installeren van Chocolatey, open je de opdrachtprompt om de volgende opdracht uit te voeren die Yarn automatisch installeert:

choco install yarn

Als je Node.js runtime niet hebt, zal Chocolatey dat zelf installeren.

Laatste woorden voor het installeren van garen op Windows

Tot nu toe heeft het artikel de basisprincipes van garen besproken, zoals wat het is, de voordelen, het doel en meer. Daarnaast heb je ook verschillende manieren ontdekt om Yarn helemaal opnieuw te installeren.

Als u nog niet bekend bent met op JavaScript gebaseerde ontwikkelingsprojecten, zult u enorm profiteren van de stappen. U snijdt het gissen en Google-zoekgedeelte af voor het installeren van Yarn op Windows en begint met het onderhouden en beheren van JavaScript-pakketten op Yarn.

Aangezien u geïnteresseerd bent in JavaScript-ontwikkelingsprojecten, moet u de beste JavaScript (JS) frameworks en JavaScript (JS) UI-bibliotheken bekijken.

Als u een doorgewinterde ontwikkelaar bent en meer geïnteresseerd bent in grote DevOps-projecten, moet u ook kijken naar de beste pakkethostingrepo.

gerelateerde berichten