Hoe JetBrains Rider op Linux te installeren

JetBrains Rider is een complexe, platformonafhankelijke Microsoft .NET IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving). Het wordt goed ondersteund op Linux en werkt op alles van Arch Linux tot Ubuntu via Snap, Flatpak, evenals alle andere Linux-besturingssystemen via een downloadbare TarGZ-bestand.

In deze handleiding laten we u zien hoe u JetBrains Rider op Linux kunt downloaden en installeren. Houd er echter rekening mee dat u een JetBrains-account moet maken voordat we beginnen. Om dat te doen, ga naar hun website.

Arch Linux installatie-instructies

Als u Arch Linux gebruikt, kan de JetBrains Rider-toepassing rechtstreeks via de AUR worden geïnstalleerd. Omdat het zich in de AUR bevindt, kun je een native Arch Linux-pakket bouwen dat elke keer dat je je systeem bijwerkt, kan worden bijgewerkt.

Opgemerkt moet worden dat JetBrains de Arch Linux AUR niet officieel ondersteunt. Dit pakket haalt de Linux-bestanden echter rechtstreeks van hun website om het Arch-pakket te genereren.

Om aan de slag te gaan met het Rider AUR-pakket, moet u eerst de pakketten “git” en “base-devel” installeren. Deze pakketten zijn essentieel voor interactie met de Arch Linux AUR.

sudo pacman -S base-devel git

Nadat u de twee pakketten hebt ingesteld, moet u de Trizen AUR-helper downloaden en installeren. Dit programma maakt het installeren, bouwen en compileren van software van de AUR snel en automatisch, in plaats van vervelend.

  Hoe het Mac-achtige La Capitaine-pictogramthema op Linux te installeren?

Om Trizen te installeren, begint u met het downloaden naar uw pc via het git clone-commando.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Nadat het Trizen-pakket is gedownload, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “trizen” te gaan en de opdracht makepkg om het op uw Arch Linux-systeem te bouwen en te installeren.

cd trizen/

makepkg -sri

Ten slotte, wanneer de Trizen AUR-helpertool is ingesteld op uw Arch Linux-computer, kunt u de opdracht trizen -S gebruiken om de nieuwste JetBrains Rider-toepassing op uw systeem te installeren.

trizen -S rider 

Flatpak installatie-instructies

De JetBrains Rider-applicatie is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers in de Flathub Flatpak-app store. Om met deze app aan de slag te gaan, moet je eerst de Flatpak-runtime op je computer inschakelen.

Het inschakelen van de Flatpak-runtime op Linux is heel eenvoudig. Om dit te doen, opent u een terminalvenster en gebruikt u uw pakketbeheerder om het “flatpak” -pakket op uw computer te installeren. Als je problemen hebt met het instellen van Flatpak, volg dan onze uitgebreide gids over dit onderwerp.

  Een back-up maken van e-mail op Linux met IMAP Grab

Nadat je de Flatpak runtime op je computer hebt ingesteld, is het tijd om de Flathub app store in te schakelen. Flathub heeft een heleboel apps beschikbaar voor gebruikers, waaronder Rider. Gebruik de volgende opdracht voor toevoegen op afstand om Flathub in te schakelen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Zodra de Flathub app store op uw Linux-pc is ingeschakeld, kan de installatie van JetBrains Rider beginnen. Gebruik de onderstaande flatpak-installatieopdracht om Rider aan het werk te krijgen.

flatpak install flathub com.jetbrains.Rider

Installatie-instructies voor Snap-pakket

De JetBrains Rider-applicatie is beschikbaar voor alle Ubuntu-gebruikers (evenals andere Linux-besturingssystemen die Snap-ondersteuning hebben). Om te beginnen met het installeren van Rider als Snap-pakket, moet je Snapd installeren en inschakelen.

Om Snapd te installeren en in te schakelen, opent u een terminalvenster op het bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u uw pakketbeheerder om het “snapd” -pakket te installeren. Gebruik vervolgens systemctl enable –now snapd.socket om het in te schakelen.

 systemctl enable --now snapd.socket 

Ondervindt u problemen bij het instellen van het Snapd-pakket op uw Linux-pc om ondersteuning voor het Snap-pakket in te schakelen? Maak je geen zorgen! Wij kunnen helpen! Bekijk onze uitgebreide handleiding over het instellen van Snap-pakketondersteuning op Linux.

  Afsluiten plannen op Linux

Als de Snapd-runtime werkt, heeft uw Linux-pc Snap-ondersteuning. Gebruik vanaf hier de onderstaande snap-installatieopdracht om de nieuwste JetBrains Rider-app te laten werken.

sudo snap install rider --classic

Algemene Linux-installatie-instructies

JetBrains stelt een generiek installatieprogramma beschikbaar voor alle Linux-gebruikers zodat Rider kan worden geïnstalleerd. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken. Ga eerst naar de Rider download pagina voor Linux en klik op “Downloaden”.

Open na het downloaden van het TarGZ Rider-pakket een terminalvenster met Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Gebruik vervolgens de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan.

cd ~/Downloads

Pak de inhoud van het installatieprogramma uit met tar xvf.

tar xvf JetBrains.Rider-*.tar.gz

Gebruik de opdracht CD om naar de uitgepakte map te gaan.

cd JetBrains Rider-*

Ga met CD naar de map “bin”.

cd bin

Start de installatiewizard.

./rider.sh

Bevestig de EULA door het vakje aan te vinken. Klik vervolgens op “Doorgaan”. Rider zal dan opstarten en u vragen om uw gebruikersnaam en accountgegevens in te voeren.