Hoe JetBrains RubyMine op Linux te installeren

JetBrains RubyMine is een IDE Integrated ontwikkelomgeving) voor de programmeertaal Ruby. Het is een platformonafhankelijke applicatie die zowel op Mac OS, Windows als Linux werkt. In deze handleiding laten we u zien hoe u RubyMine op Linux installeert.

Opmerking: JetBrains RubyMine is geen gratis applicatie. Zodra het programma is geïnstalleerd, mag u het gebruiken als evaluatie-exemplaar. Als u het programma wilt kopen, moet u een JetBrains-account en koop een licentie.

Arch Linux installatie-instructies

De JetBrains RubyMine-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers via de AUR. Aangezien het programma beschikbaar is als een Arch Linux AUR-pakket, kan het worden geïnstalleerd als een native Arch Linux-pakket, waardoor regelmatige updates mogelijk zijn.

Opgemerkt moet worden dat JetBrains RubyMine niet officieel ondersteunt via de AUR. Het AUR-pakket haalt de programmabestanden echter rechtstreeks van de JetBrains-website, dus alles is veilig te gebruiken.

Om de installatie van JetBrains RubyMine op uw Arch Linux-systeem te starten, moet u de pakketten “git” en “base-devel” installeren. Deze pakketten zijn essentieel voor het installeren van programma’s via de AUR.

sudo pacman -S git base-devel

Nadat je de twee pakketten hebt ingesteld, moet je de Trizen AUR-helper downloaden en installeren. Dit programma maakt het installeren van de RubyMine-applicatie eenvoudiger in plaats van vervelend.

  Processen doden vanaf de Linux-terminal

Om de Trizen AUR-helper te krijgen, begin je met het git clone-commando om het pakket te downloaden.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Nadat het pakket naar uw computer is gedownload, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Trizen” te gaan. Deze map bevat de Trizen PGBUILD, een set instructies die gebruikt kunnen worden om het programma te compileren.

cd trizen/

Installeer de Trizen AUR-helpertoepassing met behulp van de makepkg-opdracht.

makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper gedownload en geïnstalleerd op uw Linux-pc, kan de installatie beginnen. Gebruik de opdracht trizen -S om de nieuwste JetBrains RubyMine op Arch Linux in te stellen.

Installatie-instructies voor Snap-pakket

De RubyMine-applicatie is beschikbaar als Snap-pakket voor degenen die Ubuntu en alle Linux-besturingssystemen gebruiken die het Snap-pakketformaat ondersteunen.

Het installeren van de Snap-versie van RubyMine op Linux is eenvoudig. Het begint met het inschakelen van de Snap-pakketruntime (AKA Snapd). Open hiervoor een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Installeer vervolgens het “snapd” -pakket op uw computer met uw pakketbeheerder.

Nadat je het Snapd-pakket op je systeem hebt ingesteld, moet je de service “snapd.socket” inschakelen met Systemd. Gebruik hiervoor de opdracht sudo systemctl enable –now snapd.socket. Het zet de runtime aan en bereidt het voor op gebruik op uw systeem.

sudo systemctl enable --now snapd.socket

Met de Snapd-runtime ingesteld op je Linux-pc, kan de installatie van RubyMine beginnen. Gebruik de onderstaande snap install-opdracht om de nieuwste versie van RubyMine te installeren.

  Hoe dubbele bestanden te vinden en op te schonen op Linux met FSlint

Opmerking: JetBrains RubyMine werkt alleen op Linux-besturingssystemen die de “Classic” -modus ondersteunen. Deze modus vereist AppArmor. Om deze reden zal het niet werken op besturingssystemen zoals Fedora omdat ze geen AppArmor gebruiken.

sudo snap install rubymine --classic

Algemene Linux-installatie-instructies

De RubyMine-applicatie ondersteunt alle Linux-distributies door middel van een downloadbaar TarGZ-installatieprogramma. Dit installatieprogramma dekt elke Linux-distributie die geen ondersteuning biedt via Snaps of de Arch Linux AUR.

Om te beginnen met het installeren van RubyMine op je Linux-systeem, moet je de software naar je computer downloaden. Om de software te downloaden, ga naar de RubyMine Linux-downloadpagina en klik op de knop “Downloaden”.

Het downloadproces kan een minuut duren, aangezien het RubyMine-installatieprogramma ongeveer 500 MB groot is. Wanneer het proces is voltooid, opent u een terminalvenster met Ctrl + Alt + T (of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu) en gebruikt u de CD-opdracht om naar “Downloads” te gaan.

cd ~/Downloads

Gebruik in de map “Downloads” de opdracht tar om het TarGZ-archief van het installatieprogramma te decomprimeren. Dit archief moet worden uitgepakt, aangezien de installatiebestanden erin staan.

tar xvf RubyMine-*.tar.gz

Met alles uitgepakt, voer je de RubyMine-map in met behulp van de CD-opdracht.

cd RubyMine-*/

Ga in de RubyMine-map naar de map “bin”. Deze map bevat het uitvoerbare bestand van het installatieprogramma.

cd bin

Gebruik de onderstaande opdracht in een terminalvenster om het RubyMine-installatieprogramma te starten.

./rubymine.sh

Wanneer u het RubyMine-installatieprogramma start, verschijnt er een pop-upvenster. In dit venster ziet u “Config of installatiemap. Laat het leeg en selecteer ‘Instellingen niet importeren’. Selecteer vervolgens “OK”.

  Hoe Linux te installeren vanaf een Android-telefoon met DriveDroid?

Nadat u “OK” hebt geselecteerd, verschijnt het activeringsvenster. Gebruik dit venster om in te loggen op uw gebruikersnaam en account. Druk vervolgens op “Doorgaan” om de app te gaan gebruiken.