Hoe Jio en Airtel 5G op iPhone in India te gebruiken

Hoewel Airtel en Jio al een paar maanden 5G op hun Indiase simkaarten hebben ingeschakeld, hebben iPhone-gebruikers tot nu toe geen gebruik kunnen maken van deze diensten. Apple heeft echter eindelijk de iOS 16.2-update voor iedereen uitgebracht, die functies biedt zoals Always on Display-aanpassing en ondersteuning voor 5G-netwerken in India. Dus, als je enthousiast bent om eindelijk de snelle 5G-netwerken te gaan gebruiken, kun je Jio 5G en Airtel 5G op iPhone in India als volgt gebruiken.

Toegang krijgen tot 5G-netwerken met Jio en Airtel op iPhone in India

Het inschakelen van 5G op je iPhone is vrij eenvoudig, maar we zullen de stappen toch één voor één doornemen om ervoor te zorgen dat je zonder problemen kunt volgen. We zullen ook een snelheidsvergelijking maken tussen 4G en 5G, zodat u een idee krijgt van de werkelijke snelheidsverschillen die u kunt verwachten.

Opmerking: u moet uw iPhone bijwerken naar iOS 16.2 voordat u 5G-services kunt gebruiken.

Schakel Jio/Airtel 5G in op iPhone in India

Het inschakelen van 5G op je iPhone is heel eenvoudig. De stappen variëren echter een beetje, afhankelijk van of u een enkele simkaart in uw iPhone of een dubbele simkaart gebruikt. We zullen hier de stappen voor beide instellingen opnemen.

  Hoe u GPS op uw telefoon uitschakelt?

Schakel 5G in op iPhone met enkele simkaart

Als je een iPhone met één simkaart hebt, kun je als volgt Jio of Airtel 5G gaan gebruiken:

  • Open de app Instellingen op uw iPhone en tik op “Mobiele data”. Houd er rekening mee dat dit ook op uw iPhone “Mobiele gegevens” kan heten.

  • Tik hier op “Mobiele gegevensopties” en tik vervolgens op “Spraak en gegevens”.

  • Selecteer “5G Auto” of “5G aan” om 5G op uw iPhone in te schakelen, en dat is alles.

Opmerking: als u 5G Auto kiest, schakelt uw iPhone automatisch over naar 5G-netwerken wanneer dit geen significante invloed heeft op de levensduur van uw batterij. Als je echter altijd 5G wilt gebruiken, ongeacht de effecten op de batterijduur van je iPhone, kun je 5G aan kiezen.

Schakel 5G in op Dual SIM iPhone

Als u twee simkaarten in uw iPhone gebruikt, ziet het scherm Mobiele gegevens er iets anders uit. Hier leest u hoe u Jio 5G of Airtel 5G op uw iPhone met dubbele simkaart kunt inschakelen:

  • Open Instellingen en tik op “Mobiele data”.

  • Tik hier op “Primair” of “Secundair”, afhankelijk van welke simkaart je gebruikt voor mobiele dataconnectiviteit. In dit voorbeeld gebruik ik mijn Airtel-simkaart (primair). Tik vervolgens op “Spraak en gegevens”.

  • Hier kunt u “5G Auto” of “5G On” kiezen om 5G op uw iPhone in te schakelen.
  Vind goedkope laptops die specifiek zijn bedoeld voor gamen, programmeren of algemeen gebruik

Opmerking: als u 5G Auto kiest, schakelt uw iPhone automatisch over naar 5G-netwerken wanneer dit geen significante invloed heeft op de levensduur van uw batterij. Als je echter altijd 5G wilt gebruiken, ongeacht de effecten op de batterijduur van je iPhone, kun je 5G aan kiezen.

Lijst met door 5G ondersteunde iPhones

Hier is de lijst met iPhones die verbinding kunnen maken met 5G-netwerken:

  • iPhone SE3
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro en 14 Pro Max

Snelheidstest 4G versus 5G

Nadat ik 5G op mijn iPhone 13 Pro had ingeschakeld, besloot ik een snelheidstestvergelijking te doen tussen 4G- en 5G-snelheden die ik op het Beebom-kantoor kreeg. Hier zijn de resultaten van de snelheidstest.

Snelheidstestvergelijking van 4G (links) en 5G (rechts)

Zoals je kunt zien, zijn de snelheden die ik haal op 5G niet wat de providers beweerden. De snelheden van 5G zijn echter vele malen hoger dan wat ik op dezelfde plek op 4G kreeg, dus dat is zeker een verbetering. Als je vaak merkt dat websites langzaam laden en video’s bufferen, zou 5G zeker een verschil moeten maken in je dagelijkse gebruik.

Opmerking: aangezien 5G in staat is om gegevens met veel hogere snelheden over te dragen, kan het uw datalimiet zeer snel verbruiken. Zorg ervoor dat u uw mobiele gegevensgebruik in de gaten houdt als u uw iPhone de hele tijd op 5G gebruikt.

  Audio opnemen op iPhone en iPad

Veelgestelde vragen

V. Is iOS 16.2 voor iedereen beschikbaar?

Ja, iOS 16.2 is voor iedereen uitgerold, dus je hoeft niet op de ontwikkelaar of openbare bèta te zitten om iOS 16.2 op je iPhone te installeren.

V. Ondersteunt iPhone 11 5G in India?

Nee, de iPhone 11 ondersteunt geen 5G-connectiviteit. Alleen de 3e generatie iPhone SE en de iPhone 12-serie en later hebben ondersteuning voor 5G-netwerken.

Bereid u voor op 5G-snelheden met iOS 16.2

iOS 16.2 is om een ​​aantal redenen een welkome update voor iPhone-gebruikers. Het biedt niet alleen functies zoals de nieuwe Freeform-app voor samenwerking en ondersteuning voor Apple Music Sing, maar het voegt eindelijk ook de langverwachte 5G-ondersteuning toe aan Indiase iPhone-eenheden. Nu u weet hoe u 5G op de iPhone in India kunt inschakelen, kunt u ons laten weten of u 5G gaat gebruiken of dat u voorlopig bij 4G wilt blijven? Als u al bent begonnen met het gebruik van 5G, deel dan uw ervaringen met ons en laat het ons weten als u problemen ondervindt met 5G op de iPhone in India.

gerelateerde berichten