Hoe Kali Linux-apps in Debian te installeren

Ben je een Debian Linux-gebruiker die ook van netwerkbeveiliging en computertesten houdt? Als dat het geval is, wilt u waarschijnlijk een aantal beveiligingshulpmiddelen op uw Debian Linux-systeem installeren. De beste manier om dat type software te installeren, is natuurlijk om de Kali Linux-softwaresuite te installeren. Hier is hoe het te doen.

De Kali Linux-softwarerepository toevoegen aan Debian

De beste manier om Kali Linux-software op uw Debian Linux-pc te installeren, is door de Kali-rollende repo aan uw systeem toe te voegen. De reden dat dit de beste manier is, is dat Kali erg lijkt op Debian.

Om de Kali-repo aan uw bestaande Debian Linux-installatie toe te voegen, opent u een terminalvenster op het bureaublad. U kunt een terminalvenster openen op het Debian-bureaublad met Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, opent u het bestand /etc/apt/sources.list in de Nano-teksteditor. Houd er rekening mee dat je dit met sudo moet doen, en zorg ervoor dat je Sudo-rechten hebt ingesteld op Debian voordat je dit probeert.

sudo nano -w /etc/apt/sources.list

Voeg in het bronbestand de volgende regel code helemaal onderaan het bestand toe.

  Hoe u uw eigen Linux NAS kunt bouwen met Open Media Vault

## Kali Linux Rolling Repo ##

Nadat u de bovenste regel code hebt toegevoegd, moet u deze tweede regel direct eronder toevoegen. Deze code is de repo-URL van de Kali Linux-software en zonder deze code wordt er geen software geïnstalleerd.

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling belangrijkste bijdrage niet-gratis

Nadat de repo aan uw systeem is toegevoegd, slaat u de bewerkingen op in Nano. U kunt de wijzigingen in de Nano-teksteditor opslaan door op Ctrl + O op het toetsenbord te drukken. Sluit vervolgens de Nano-teksteditor door op Ctrl + X op het toetsenbord te drukken.

Zodra alles is opgeslagen, moet je de Kali Linux GPG-sleutel importeren. Deze GPG-sleutel is essentieel. Zonder dat werkt de software van Kali niet. De snelste manier om de sleutel te importeren, is door de onderstaande opdracht add-apt-key –recover te gebruiken.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys ED444FF07D8D0BF6

Met de Kali Linux repo-sleutel toegevoegd aan uw systeem, is de volgende stap het uitvoeren van de update-opdracht om de softwarebronnen van Debian te vernieuwen. Gebruik de onderstaande opdracht om te updaten.

sudo apt update

Na de update ziet u waarschijnlijk enkele software-updates beschikbaar voor uw Debian Linux-systeem. U kunt ervoor kiezen om bij te werken met de opdracht apt upgrade of deze voorlopig te negeren. Upgrades zijn niet nodig om de software te gebruiken.

  Hoe Electrum op Linux te installeren

Als u ervoor kiest om bij te werken, voert u de volgende opdracht hieronder uit. Onthoud; deze update kan even duren omdat er veel moet gebeuren om uw systeem bij te werken. Bovendien kan Debian proberen het Kali-bureaublad in zijn geheel te installeren.

sudo apt-get upgrade 

Kali Linux-software installeren

Zodra de Kali Linux-softwarerepository op uw systeem is ingeschakeld, kunt u Kali Linux-software op uw Debian-systeem installeren. Om het installatieproces te starten, opent u een terminalvenster op het Debian-bureaublad. De terminal is de beste manier om Kali-apps te installeren.

Open een terminalvenster, druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier. Wanneer het terminalvenster open is, gebruik dan de onderstaande apt install-opdracht om de “kali-tools-top10”-pakketten op Debian te installeren.

sudo apt install kali-tools-top10

Wanneer u de bovenstaande opdracht invoert, zal Debian u om uw wachtwoord vragen. De reden dat het om uw wachtwoord vraagt, is dat het sudo-commando root-toegang vereist. Voer uw wachtwoord in met uw toetsenbord.

Nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd, verzamelt Debian alle pakketten en eventuele afhankelijkheden die nodig zijn om de software te laten werken. Dit proces duurt een paar seconden. Als u klaar bent, wordt u gevraagd op de Y-knop te drukken om te bevestigen dat u de software wilt installeren.

  Draad installeren op Linux

Door op de Y-knop op uw toetsenbord te drukken, installeert Debian de top 10 Kali Linux-beveiligingshulpmiddelen op uw computer. De installatie duurt niet lang. Als u klaar bent, opent u uw app-menu om toegang te krijgen tot uw nieuw geïnstalleerde Kali Linux-tools.

Andere software van Kali Linux installeren op Debian

Het installeren van de top 10 Kali Linux-applicaties op Debian zou voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn. Als u echter meer specifieke behoeften heeft, kunt u als volgt meer software installeren vanuit de Kali-repo’s.

Open eerst een terminalvenster. Als het eenmaal is geopend, gebruikt u de apt-zoekfunctie en typt u waarnaar u wilt zoeken. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar Zonemaster in de Kali-repo’s, doet u het volgende:

apt search zonemaster

Bekijk het zoekresultaat voor de toepassing die u wilt installeren vanuit de Kali-repo’s. Als je het hebt gevonden, installeer je de software met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install zonemaster-cli

Herhaal dit proces om elke gewenste Kali Linux-software op Debian te installeren.

gerelateerde berichten