Hoe Kali Linux-apps in Debian te installeren

Ben je een Debian Linux-gebruiker die ook van netwerkbeveiliging en computertesten houdt? Als dat het geval is, wilt u waarschijnlijk een aantal beveiligingshulpmiddelen op uw Debian Linux-systeem installeren. De beste manier om dat type software te installeren, is natuurlijk om de Kali Linux-softwaresuite te installeren. Hier is hoe het te doen.

De Kali Linux-softwarerepository toevoegen aan Debian

De beste manier om Kali Linux-software op uw Debian Linux-pc te installeren, is door de Kali-rollende repo aan uw systeem toe te voegen. De reden dat dit de beste manier is, is dat Kali erg lijkt op Debian.

Om de Kali-repo aan uw bestaande Debian Linux-installatie toe te voegen, opent u een terminalvenster op het bureaublad. U kunt een terminalvenster openen op het Debian-bureaublad met Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, opent u het bestand /etc/apt/sources.list in de Nano-teksteditor. Houd er rekening mee dat je dit met sudo moet doen, en zorg ervoor dat je Sudo-rechten hebt ingesteld op Debian voordat je dit probeert.

sudo nano -w /etc/apt/sources.list

Voeg in het bronbestand de volgende regel code helemaal onderaan het bestand toe.

  Hoe de chroot-opdracht op Linux te gebruiken

## Kali Linux Rolling Repo ##

Nadat u de bovenste regel code hebt toegevoegd, moet u deze tweede regel direct eronder toevoegen. Deze code is de repo-URL van de Kali Linux-software en zonder deze code wordt er geen software geïnstalleerd.

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling belangrijkste bijdrage niet-gratis

Nadat de repo aan uw systeem is toegevoegd, slaat u de bewerkingen op in Nano. U kunt de wijzigingen in de Nano-teksteditor opslaan door op Ctrl + O op het toetsenbord te drukken. Sluit vervolgens de Nano-teksteditor door op Ctrl + X op het toetsenbord te drukken.

Zodra alles is opgeslagen, moet je de Kali Linux GPG-sleutel importeren. Deze GPG-sleutel is essentieel. Zonder dat werkt de software van Kali niet. De snelste manier om de sleutel te importeren, is door de onderstaande opdracht add-apt-key –recover te gebruiken.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys ED444FF07D8D0BF6

Met de Kali Linux repo-sleutel toegevoegd aan uw systeem, is de volgende stap het uitvoeren van de update-opdracht om de softwarebronnen van Debian te vernieuwen. Gebruik de onderstaande opdracht om te updaten.

sudo apt update

Na de update ziet u waarschijnlijk enkele software-updates beschikbaar voor uw Debian Linux-systeem. U kunt ervoor kiezen om bij te werken met de opdracht apt upgrade of deze voorlopig te negeren. Upgrades zijn niet nodig om de software te gebruiken.

Als u ervoor kiest om bij te werken, voert u de volgende opdracht hieronder uit. Onthoud; deze update kan even duren omdat er veel moet gebeuren om uw systeem bij te werken. Bovendien kan Debian proberen het Kali-bureaublad in zijn geheel te installeren.

sudo apt-get upgrade 

Kali Linux-software installeren

Zodra de Kali Linux-softwarerepository op uw systeem is ingeschakeld, kunt u Kali Linux-software op uw Debian-systeem installeren. Om het installatieproces te starten, opent u een terminalvenster op het Debian-bureaublad. De terminal is de beste manier om Kali-apps te installeren.

  Hoe Electrum op Linux te installeren

Open een terminalvenster, druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier. Wanneer het terminalvenster open is, gebruik dan de onderstaande apt install-opdracht om de “kali-tools-top10”-pakketten op Debian te installeren.

sudo apt install kali-tools-top10

Wanneer u de bovenstaande opdracht invoert, zal Debian u om uw wachtwoord vragen. De reden dat het om uw wachtwoord vraagt, is dat het sudo-commando root-toegang vereist. Voer uw wachtwoord in met uw toetsenbord.

Nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd, verzamelt Debian alle pakketten en eventuele afhankelijkheden die nodig zijn om de software te laten werken. Dit proces duurt een paar seconden. Als u klaar bent, wordt u gevraagd op de Y-knop te drukken om te bevestigen dat u de software wilt installeren.

Door op de Y-knop op uw toetsenbord te drukken, installeert Debian de top 10 Kali Linux-beveiligingshulpmiddelen op uw computer. De installatie duurt niet lang. Als u klaar bent, opent u uw app-menu om toegang te krijgen tot uw nieuw geïnstalleerde Kali Linux-tools.

  Draad installeren op Linux

Andere software van Kali Linux installeren op Debian

Het installeren van de top 10 Kali Linux-applicaties op Debian zou voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn. Als u echter meer specifieke behoeften heeft, kunt u als volgt meer software installeren vanuit de Kali-repo’s.

Open eerst een terminalvenster. Als het eenmaal is geopend, gebruikt u de apt-zoekfunctie en typt u waarnaar u wilt zoeken. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar Zonemaster in de Kali-repo’s, doet u het volgende:

apt search zonemaster

Bekijk het zoekresultaat voor de toepassing die u wilt installeren vanuit de Kali-repo’s. Als je het hebt gevonden, installeer je de software met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install zonemaster-cli

Herhaal dit proces om elke gewenste Kali Linux-software op Debian te installeren.