Hoe kleur te vervangen in GIMP

GIMP is vergelijkbaar met Photoshop en wordt door de meeste fotografen gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen. Kleuren op een foto zijn cruciaal omdat ze het algehele uiterlijk van de afbeelding kunnen veranderen. Er zijn verschillende redenen waarom een ​​gebruiker de kleuren in zijn foto’s zou willen bijwerken of vervangen. Als het gaat om het wijzigen of vervangen van kleuren in GIMP, bevat het een overvloed aan keuzes die voor dit doel kunnen worden gebruikt. Er zijn verschillende methoden om de kleuren van uw afbeelding in GIMP te wijzigen, net als bij veel andere functies. In dit artikel bespreken we enkele van de fundamentele manieren om kleur in GIMP te wijzigen en te vervangen.

Hoe kleur te vervangen in GIMP

GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een open-source gratis afbeeldingseditor. Hier hebben we alle mogelijke methoden vermeld om kleuren in GIMP te wijzigen.

Methode 1: Gebruik het gereedschap Emmer vullen

Hoewel geen enkel hulpmiddel in GIMP deze bewerking automatisch kan uitvoeren, kunt u dit bereiken door de beschikbare hulpmiddelen te combineren. De emmer-tool wordt vaak gebruikt om de kleur van een regio in een afbeelding toe te voegen/te wijzigen. Het gereedschap Emmer werkt alleen met effen kleuren en werkt niet met patronen. Volg de onderstaande stappen om kleur in GIMP te vervangen:

  Wat betekent "ITT" en hoe gebruik je het?

1. Open uw GIMP-toepassing en kies de optie Openen in het menu Bestand.

2. Zoek het afbeeldingsbestand en klik op openen om uw afbeeldingsbestand te openen.

3. Selecteer een kleur om toe te voegen door op de actieve voorgrondkleur aan de linkerkant te klikken.

4. Om de effen kleur om te zetten in de voorgrondkleur, gebruikt u het emmervulgereedschap en klikt u op de effen kleur.

5. U kunt ook een van de zones kiezen met het gereedschap Selecteren en deze vervolgens met kleur vullen met het gereedschap Emmer.

6. U kunt ook het selectiegereedschap gebruiken voordat u een nieuwe laag maakt.

Dit zal de kleur van je afbeelding veranderen; je kunt dit altijd ongedaan maken door tegelijkertijd op de CTRL + X-toetsen te drukken.

Daarom kunt u op deze manier kleuren in GIMP wijzigen met behulp van de tool Bucket fill.

Methode 2: Gebruik kleurbalans en inkleuren

Het hulpmiddel voor kleurbalans wordt gebruikt om de kleurbalans van een door een afbeelding gespecificeerd gebied of laag te wijzigen. Colorize is een ander vergelijkbaar hulpmiddel dat kan helpen bij het aanpassen van de kleurtoon/verzadiging en luminantie van het beeld. Deze twee tools worden gebruikt om de kleuren van een afbeelding in een paar stappen snel te veranderen. Om de kleur van de afbeelding te wijzigen, volgt u de onderstaande instructies om de kleur in GIMP te vervangen:

1. Open uw GIMP-toepassing en klik op de optie Openen in het menu Bestand.

  Veilig en vrij surfen terwijl je in India bent

2. Zoek het afbeeldingsbestand en klik op openen om uw afbeeldingsbestand te openen.

3. Selecteer het menu Kleuren in de menubalk en vervolgens de optie Kleurbalans in de lijst.

4. U kunt de kleur van de afbeelding wijzigen door de balk Kleurniveaus aanpassen aan te passen.

5. Ga naar het tabblad Kleuren in de menubalk en selecteer de optie Inkleuren… om het kleurenschema te wijzigen. U kunt een kleur selecteren en vervolgens de balken aanpassen om die kleur toe te passen met veel mogelijkheden.

6. Gebruik ook een van de selectiegereedschappen om het kleurveranderingsgebied te selecteren om deze kleurselecties op een enkel item toe te passen.

Opmerking: Voordat u probeert het gebied/object te kiezen, kunt u ook een nieuwe laag van de originele afbeelding maken.

7. Selecteer een van de hierboven getoonde keuzes om de kleur van een specifieke regio te wijzigen.

8. Als u klaar bent, kunt u verder werken aan de afbeelding of deze opslaan door naar het menu Bestand te gaan en de optie Exporteren te selecteren.

Methode 3: Kleuruitwisselingsoptie gebruiken

Deze benadering wordt gebruikt om de kleur van vaste kleurpixels van de ene naar de andere te veranderen. Het zal meestal alle pixels van de ene kleur in een andere veranderen. Als de afbeelding pixels bevat die verschillen van de kleur die u selecteert, worden die pixels niet gewijzigd in een andere kleur. Om het uit te proberen, volgt u de onderstaande instructies om de kleur GIMP te vervangen:

Opmerking: zorg ervoor dat de pixels die u aanpast, allemaal dezelfde kleur hebben. Dit is meer geschikt voor de effen kleuren van de afbeelding.

  Alexa werkt nog steeds met Nest (en dat is een probleem)

1. Open uw GIMP-toepassing en kies de optie Openen in het menu Bestand.

2. Zoek het afbeeldingsbestand en klik op openen om uw afbeeldingsbestand te openen.

3. Selecteer Kleuren in de menubalk, vervolgens Kaart en tenslotte Kleuruitwisseling in de menubalk.

Opmerking: Zorg ervoor dat de RGB-optie is gekozen in het menu Beeldmodus.

4. Wijzig de kleuren in de velden Van kleur en Naar kleur in de kleuren die u wilt vervangen. U kunt ook het gereedschap Kleur kiezen gebruiken om een ​​specifieke kleur op de afbeelding te selecteren.

5. Wanneer u klaar bent met het wisselen van kleuren, klikt u op de knop OK om uw wijzigingen op te slaan.

Methode 4: Gebruik Hue-Chroma-filter

Dit is niet altijd de beste techniek voor elke afbeelding om kleuren in GIMP te wijzigen, maar hier is de snelste manier in GIMP om de ene tint in de andere om te zetten:

1. Selecteer met het gereedschap Selecteren op kleur alle pixels met de kleur die u wilt wijzigen.

2. Kies in het menu Kleuren het filter Tint/Chroma.

3. Pas de Hue-schuifregelaar aan totdat u tevreden bent met de resultaten en klik vervolgens op OK.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u de kleur GIMP kon vervangen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten