Hoe koppel je de Nintendo Switch Pro-controller op Linux

Wil je games spelen op je Linux-pc met je Nintendo Switch Pro-controller, maar weet je niet hoe je hem aan je computer kunt koppelen? Wij kunnen helpen! Volg mee terwijl we bespreken hoe je de Nintendo Switch Pro-controller op Linux koppelt!

Joycond instellen op Linux

De Switch Pro-controller werkt op Linux, maar je moet eerst een stuurprogramma instellen. Er zijn een paar Switch Pro-stuurprogramma’s die de Pro-controller ondersteunen. De Joycond is echter gemakkelijk de beste bestuurder.

Waarom is het de beste om te gebruiken? Welnu, het ondersteunt alle Joycon/Switch-randapparatuur, in plaats van alleen de Pro-controller. Met deze driver kun je dus snel je Pro-controller of Switch Joycons op Linux gebruiken.

Het Joycond-stuurprogramma is helaas niet beschikbaar als pakket in een Linux-besturingssysteem. In plaats daarvan moet u de stuurprogrammabestanden downloaden, compileren en handmatig installeren.

Om het Joycond-installatieproces te starten, moet u de bouwtijdvereisten instellen. Open eerst een terminalvenster op het Linux-bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het bureaublad te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt om de afhankelijkheden van Joycond in te stellen.

  Hoe speel je The Witness op Linux

Ubuntu/Debian

Op zowel Ubuntu als Debian moet het pakket “libevdev-dev” worden geïnstalleerd. Je moet ook Git hebben, evenals alle tools voor het bouwen van programma’s.

Opmerking: op Debian moet u uw kernel bijwerken naar 5.10 of nieuwer. Anders moet u het Hid Nintendo-stuurprogramma handmatig in de kernel installeren. Upgrade dan voor de beste resultaten naar Debian 11.

sudo apt install build-essential cmake libevdev-dev git

Raadpleeg de officiële Github-pagina voor Joycond voor meer informatie over de afhankelijkheden die u nodig hebt om dit stuurprogramma op Ubuntu of Debian te bouwen.

Fedora

Als je van plan bent om Joycond op Fedora te gebruiken, moet je een paar pakketten installeren om de Joycond-driver uit te voeren, evenals de ontwikkeltools die nodig zijn om software in de compiler te bouwen.

sudo dnf groupinstall @development-tools @development-libraries

sudo dnf install git cmake libevdev-devel libudev-devel

Arch Linux

Degenen op Arch Linux hebben geluk als het op Joycond aankomt. Het blijkt dat er al een AUR-pakket voor de Switch Pro-driver is geconfigureerd en klaar om te installeren. Het zorgt voor alle afhankelijkheden en voor het bouwen van de code.

Om het te installeren, voert u de onderstaande opdrachten een voor een in uw terminalvenster in.

sudo pacman -S git base-devel git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S joycond-git

Joycond kopen

Nu de afhankelijkheden zijn geïnstalleerd, kan Joycond worden geïnstalleerd. Ga naar de chauffeurspagina en volg de bouwinstructies daar om het werkend te krijgen.

  Hoe te upgraden van Windows 7 naar Linux

Bedrade

Het koppelen van de Switch Pro-controller aan uw Linux-systeem via USB is ongelooflijk eenvoudig. Er zijn geen hoepels om doorheen te springen via Bluetooth of iets dergelijks. Ga als volgt te werk om uw controller te gebruiken.

Pak eerst een USB-C-kabel en sluit deze aan op uw Linux-pc. Een van deze kabels heb je nodig voor je Switch Pro controller.

Wanneer de USB-C-kabel is aangesloten op zowel je Switch Pro-controller als je pc, zou Linux deze moeten herkennen, dankzij de Joycond-driver. Vanaf hier kun je genieten van je games!

Draadloze

Het verbinden van de Switch Pro met een pc via Bluetooth is iets ingewikkelder. Zet om te beginnen je Switch uit of plaats hem in een andere kamer zodat de controller er geen verbinding mee kan maken. Verbind vervolgens uw Bluetooth-adapter met uw Linux-pc en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

Zodra het is ingeschakeld, opent u uw Bluetooth-verbindingsapp op Linux. Druk vervolgens op de ronde knop op de achterkant van de Switch om deze in de koppelingsmodus te zetten. Wanneer het apparaat in de koppelingsmodus is geplaatst, zou het moeten verschijnen als een koppelbaar apparaat in het Bluetooth-menu.

  Gecodeerde mappen maken op KDE Linux Desktop met Vaults

Selecteer met de muis het Switch Pro-controllerapparaat in het Bluetooth-menu. Wanneer u in het menu op het apparaat klikt, wordt het gekoppeld. Zodra het apparaat is gekoppeld, kun je er games mee spelen.

De Switch Pro configureren voor Steam

Het koppelen van de Switch Pro-controller is niet alles wat je hoeft te doen als je ermee wilt gamen op Steam. Je moet het ook configureren in het Steam-controllermenu; anders werken games mogelijk niet correct.

Het configureren van de Switch Pro-controller in steam is vrij eenvoudig, dankzij de doordachte gebruikersinterface van Steam. Open “Instellingen” en selecteer “Algemene controllerinstellingen”. Selecteer vervolgens de optie “Switch Pro-configuratieondersteuning”.

Wanneer je je Switch Pro-controller met Steam hebt geconfigureerd, kan het apparaat als gamecontroller op je Linux-systeem functioneren met elke videogame die je installeert.

Geniet van gamen op je pc met je Switch Pro-controller op Linux!