Hoe lid worden van een team in Microsoft Teams

Een team maken in Microsoft Teams is iets wat alleen teambeheerders of -eigenaren doen. Het proces is niet ingewikkeld, maar het is niet helemaal eenvoudig, aangezien er meerdere manieren zijn om een ​​team te maken en gebruikers erin te importeren. Uitnodigingen kunnen automatisch worden verzonden en ze kunnen worden gedeeld via een berichten-app.

Word lid van een team in Microsoft Teams

Lid worden van een team is echter niet ingewikkeld, het maakt wel uit wat voor soort uitnodiging je hebt ontvangen. Als u een link heeft ontvangen, is het belangrijk om te weten met welk e-mailadres u zich moet aanmelden. Als u een nieuw e-mailadres voor u heeft laten aanmaken, heeft u het wachtwoord daarvoor nodig. Het wachtwoord is mogelijk al ingesteld en u bent mogelijk gedwongen het te wijzigen.

  Contactgroepen maken op uw Mac

Word lid van een team in Microsoft Teams – Link/E-mail

Als je een e-mail hebt ontvangen om lid te worden van een Microsoft Teams-team, staat er een link in de hoofdtekst van de e-mail.

Log in op uw e-mail en open het Microsoft Teams-uitnodigingsbericht.
Klik op de knop Nu deelnemen.
Klik in het nieuwe tabblad dat wordt geopend op ‘Gebruik in plaats daarvan de web-app’.
Meld u aan bij Microsoft Teams met hetzelfde e-mailadres waarop u de e-mailuitnodiging hebt ontvangen.
Als je geen Microsoft Teams-account hebt, kun je er gratis een aanmaken.
Zodra je bent ingelogd, word je lid van het team.

Opmerking: als je een Microsoft Teams-licentie hebt gekregen, is deze alleen actief wanneer je je aanmeldt bij het team/de organisatie die de licentie heeft verleend.

Word lid van een team in Microsoft Teams – Nieuw account

Met Microsoft Teams voor organisaties kunnen nieuwe accounts worden gemaakt op het domein waarop het team is geconfigureerd.

  GraphiTabs toont vensters en tabbladen in een boomstructuur voor beter beheer [Chrome]

Vraag de teambeheerder om het e-mailadres dat voor u is ingesteld. De teambeheerder deelt ook een wachtwoord voor het account.
Download en installeer Microsoft Teams (of gebruik Microsoft Teams web).
Log in met de accountgegevens.
Wijzig uw wachtwoord als daarom wordt gevraagd.

Word lid van een team in Microsoft Teams – Code

Teameigenaren in Microsoft Teams kunnen gebruikers uitnodigen met een code. U moet echter al weten op welk e-mailaccount de code zal werken. Vraag de teambeheerder welk e-mailaccount of domein wordt geaccepteerd in het team.

Open Microsoft Teams.
Log in met uw e-mailadres en wachtwoord.
Klik linksonder op Deelnemen of teams maken.
Voer in het veld ‘Code invoeren’ de code in die is gedeeld.
Je wordt toegevoegd aan het team.

Opmerking: deze methode heeft de voorkeur wanneer er meerdere teams zijn gemaakt door dezelfde organisatie. In plaats van gebruikers individueel uit te nodigen, wordt een code gedeeld en worden gebruikers lid van het team omdat ze zich al in het domein bevinden en een Microsoft Teams-account hebben.

  Hoe u Gmail beter kunt gebruiken

Conclusie

Lid worden van een Microsoft Teams-account is niet alleen moeilijk als je niet weet welk e-mailadres je moet gebruiken. Als uw e-mailadres niet is gebruikt om u aan te melden voor een Microsoft Teams-account, moet u eerst het account maken en vervolgens een uitnodiging accepteren. Geen enkele Microsoft Teams-uitnodiging kan een account voor u maken. Zelfs wanneer organisaties gebruikersaccounts aanmaken, moet de gebruiker inloggen met het account om het te activeren.