Hoe Linux op een iPad te draaien

Gebruikt u een Apple iPad als uw primaire mobiele computer? Zou je willen dat je er Linux op zou kunnen draaien voor ontwikkelingsdoeleinden of andere dingen? Het blijkt, met een beetje werk, mogelijk te zijn om Linux op een iPad te draaien via virtualisatie. Hier leest u hoe u het instelt.

Vereisten

Om Linux op uw iPad te kunnen gebruiken, moet aan een aantal vereisten worden voldaan. Om te beginnen heeft u een actuele versie van het iPad OS nodig. De VM-emulator vereist niet dat uw iPad op enigerlei wijze wordt gewijzigd of ermee geknoeid, maar het moet de nieuwste chip erin hebben (A12 Bionic).

Als u geen recente iPad met de A12-chip hebt, kunt u: maart er ook mee weg kunnen komen zonder het te wijzigen als je een oudere versie van iPad OS gebruikt; echter, uw resultaten maart variëren.

Naast een recente iPad heb je ook Windows 10 of macOS nodig om de eerste installatie uit te voeren, evenals een USB-naar-Lightning-kabel. Als u een Linux-gebruiker bent, kunt u Windows 10 in een VM installeren en een USB-doorvoer gebruiken om Windows op uw systeem te gebruiken.

Zorg er ten slotte voor dat u de nieuwste iTunes hebt geïnstalleerd in Windows of Mac OS. Jij maart moet ook Apple iCloud op uw systeem zijn geïnstalleerd.

Alt Store installeren op Windows

Nu we de vereisten voor het instellen van Linux op een iPad hebben doorgenomen, kunnen we het installatieproces starten. Om te beginnen, moet u Alt Store op uw iPad instellen. Alt Store is een gratis alternatieve app store die u kunt gebruiken om IPA (Apple app-bestanden) naar uw apparaat te sideloaden.

  Hoe tekstbestanden grafisch te bewerken op Linux met gedit

Houd er rekening mee dat Alt Store elke zeven dagen opnieuw moet worden ingeschakeld op uw iPad, tenzij u betaalt voor een Apple-ontwikkelaarsaccount en sideloading-IPA’s voor één jaar ontgrendelt. Het elke zeven dagen opnieuw inschakelen van Alt Store en uw gesideloade apps kan vervelend zijn, maar het is beter dan uw iPad-garantie ongeldig te maken.

Om Alt Store op uw iPad te installeren, ga naar de officiële Alt Store-website. Zodra u op de website bent, zoekt u het gedeelte “Download AltServer voor” en klikt u op Windows (Beta) of macOS als u een Mac gebruikt.

Download en installeer AltServer op uw computer (of VM als u Linux gebruikt). De installatie duurt niet lang. Wanneer de installatie is voltooid, gaat u verder met het volgende deel van de handleiding.

AltServer gebruiken om UTM . te installeren

Momenteel is de enige manier waarop een iPad-gebruiker Linux kan gebruiken met UTM, een geavanceerde virtualisatietool voor Mac/iOS/iPad OS. Het is overtuigend en kan zonder problemen de meeste soorten besturingssystemen uitvoeren.

U moet het UTM IPA-bestand handmatig naar uw iPad downloaden en via Alt Store laden om het op uw iPad te krijgen, zodat u het kunt gebruiken om Linux te installeren. Om het IPA-bestand te downloaden, klikt u op hier.

  Hoe Day Planner op Linux te installeren

Opmerking: we gebruiken UTM SE (slow edition) om te sideloaden, omdat dit de beste compatibiliteit heeft. U kunt echter ook het gewone IPA-bestand krijgen hier als je wilt.

Installatie

Om te installeren, sluit u uw iPad aan op Windows, Mac OS of uw Windows VM op Linux met uw USB-verlichtingskabel. Ontgrendel vervolgens de iPad om uw computer te “vertrouwen”. U moet uw machine vertrouwen om te kunnen werken.

Nadat u uw iPad op uw computer hebt vertrouwd, start u “AltServer” op uw computer en deze zou als een pictogram in het systeemvak van Windows moeten openen. Klik vanaf daar op het pictogram, selecteer “Install Alt Store” met de muis en wacht tot uw pc Alt Store op uw iPad heeft geïnstalleerd.

Nu Alt Store is geïnstalleerd, moet je het “vertrouwen” als een app op je iPad, omdat het sideloaded is. Open hiervoor de app Instellingen op de iPad. Ga naar Algemeen > Apparaatbeheer. Tik op de app en selecteer Vertrouwen.

Wanneer Alt Store is geopend, houdt u uw iPad aangesloten op uw pc. Open vervolgens, terwijl het nog steeds verbonden is, de Alt Store-app en klik op “Mijn apps Klik vanaf daar op het + -pictogram in de linkerhoek.

Nadat u op het +-pictogram hebt geklikt, bladert u naar het UTM SE- of UTM IPA-bestand dat naar uw iPad is gedownload en tikt u erop om het te installeren. Onthoud; de installatie maart neem even de tijd, dus wees geduldig en koppel uw iPad niet los.

  Hoe YouTube op de Linux-desktop te bekijken met FreeTube

Wanneer de installatie is voltooid, koppelt u uw iPad los en start u UTM om Linux te gaan gebruiken!

Linux installeren op iPad

Nu UTM naar uw iPad is gesideload, is het tijd om Linux aan het werk te krijgen. Ga als volgt te werk om Linux te laten werken.

Stap 1: Tik op de knop “Browse UTM Gallery” om vooraf geconfigureerde virtuele machines voor UTM op iPad te bekijken. Als je degene hebt gevonden die je leuk vindt, download je deze naar de iPad.

Stap 2: Open de iPad OS Files-app en pak het ZIP-archief uit. Tik vervolgens op het UTM-bestand in de iPad OS Files-app. Wanneer u op het UTM-bestand tikt, wordt het automatisch geïmporteerd in de UTM VM-app.

Stap 3: Tik na het importeren van de VM erop in UTM om hem op te starten, en je zult Linux gaan gebruiken. Houd er echter rekening mee dat, afhankelijk van de specificaties van uw iPad, u maart wil vasthouden aan Linux-besturingssystemen die licht zijn en niet grafisch intens.