Hoe Linux te installeren vanaf een Android-telefoon met DriveDroid?

Linus is open source en alles wat je echt nodig hebt om een ​​van de distributies te installeren, is een flashstation of een cd. Aangezien cd’s de weg van de dinosauriërs zijn gegaan, wordt vaak een flashstation gebruikt. Als je echter geen flashstation hebt, kun je Linux nog steeds installeren vanaf een Android-telefoon. Er is een app voor Android die je hele Android-apparaat effectief kan veranderen in de ultieme Linux-installatietool.

Voordat u Linux vanaf een Android-telefoon kunt installeren, moet u uw Android-apparaat rooten. Dit is belangrijk, omdat het niet mogelijk is om een ​​Linux live image te hosten binnen het bestandssysteem van Android zelf. Als het al geroot is, installeer dan gewoon DriveDroid (link aan het einde).

Android-apparaat rooten

Er zijn veel Android-apparaten op de markt en er is geen pasklare oplossing om ze te rooten. Als u uw Android-apparaat moet rooten, kunt u het beste rekening houden met het modelnummer (evenals de de fabrikant) en ga naar XDA-ontwikkelaars. Deze website is een grote verzameling Android-enthousiastelingen, Android-ontwikkelaars en modders. Gebruik de website en zoek naar het individuele forum voor uw telefoon of tablet. U zult zeer waarschijnlijk een forumbericht vinden dat is bedoeld om u te leren hoe u uw apparaat kunt rooten en ontgrendelen.

Een andere goede bron is Reddit. Veel Android-apparaten hebben speciale subreddits. Deze subreddits hebben vaak links naar specifieke handleidingen. Het is ook mogelijk om een ​​thread te plaatsen in communities zoals deze en te zien of je apparaat root kan krijgen.

  Hoe een aandelen-app op Android uit te schakelen? [No Root]

Configuratie

Bij de eerste keer opstarten vraagt ​​DriveDroid om de gebruiker door een instellingsproces te leiden. De app zegt iets in de trant van “van sommige apparaten is bekend dat ze slecht werken”. Dit komt door het feit dat er zoveel verschillende soorten Android-apparaten zijn, met veel verschillende soorten hardware. Klik op “setup” en klik op de volgende pagina op “Doorgaan”.

Na “Doorgaan” vraagt ​​DriveDroid om root-toegang. Klik op de knop “root verkrijgen” om het root-toegang te geven.

Als u DriveDroid root geeft, wordt een promptpagina weergegeven waarin de gebruiker wordt gevraagd “de USB-kabel aan te sluiten”. Dit is zodat de app kan communiceren met je pc, zodat hij beter kan zien welk soort USB-stuurprogramma hij moet gebruiken om Linux op te starten. Sluit uw USB-kabel aan en druk op de knop om door te gaan.

Als je voorbij de pagina “plug in the USB-kabel” gaat, is een andere pagina die uitlegt hoe elke Android anders is, en daarom zal er wat gesleuteld moeten worden om DriveDroid op te starten. Klik op doorgaan om dit proces te starten.

Dit roept een pagina op waarin de gebruiker wordt verteld een USB-systeem te kiezen. Standaard is de standaard Android-kernel beschikbaar. Als deze niet voor u werkt, selecteert u “standaard android (legacy)”, “standaard android” of een andere optie die in de lijst verschijnt en waarop u kunt klikken. Uw keuzes kunnen variëren.

  Hoe Instagram-effecten op iPhone en Android te gebruiken

DriveDroid verschijnt op uw pc als het door u gekozen USB-systeem werkt. Selecteer hier “Ik zie een USB-station, ga verder”. Als DriveDroid wordt weergegeven als een cd-station, selecteert u “Ik zie een cd-station, ga verder” om door te gaan. Als dit niet het geval is, selecteert u “Ik zie geen schijf, probeer een ander USB-systeem”, om terug te gaan en een ander stuurprogramma te selecteren.

Als alles is gelukt, selecteert u op de laatste pagina “wizard sluiten” om de configuratie te voltooien.

Hostafbeelding

Een live afbeelding hosten met DriveDroid is eenvoudig. Klik in de app op het +-teken en klik vervolgens op “afbeelding downloaden …” om het proces te starten. Wat volgt is een lijst met veel verschillende Linux-distributies die rechtstreeks in Android kunnen worden geladen. Dit verandert uw apparaat effectief in een live-schijf. Er zijn veel besturingssystemen om uit te kiezen. Met name: Arch Linux, FreeBSD, Fedora, Debian, Ubuntu, OpenSUSE en meer.

Tikken op het logo van de Linux-distributie brengt de gebruiker naar een lijst met ISO-bestanden. Tik op degene die het beste is voor uw pc om de download te starten en wacht tot deze is voltooid. Wanneer de download is voltooid, selecteert u de melding die verschijnt met de melding “de download is voltooid”. Dit brengt de gebruiker terug naar de startpagina, behalve dat het een beetje anders is. Het toont uw gedownloade afbeelding. Selecteer het en DriveDroid zal een live-schijf opzetten.

  Hoe u uw Mac kunt ontgrendelen met uw Android-vingerafdruksensor

opstarten

De manier waarop DriveDroid wordt geladen voor installatie, lijkt veel op elke traditionele USB-schijf. Sluit de telefoon aan (DriveDroid moet de afbeelding al hosten) en laad vervolgens de BIOS-instellingen van uw pc. Omdat het USB-systeem vroeg in het proces wordt ingesteld, laadt het prima. Configureer vanaf hier gewoon het BIOS zodat uw pc DriveDroid ziet en er vanaf opstart. Installeer daarna Linux zoals je normaal zou doen.

Als u klaar bent, verwijdert u de app of tikt u op de afbeelding om te voorkomen dat deze de afbeelding op uw apparaat host.

Gevolgtrekking

USB-flashstations zijn waanzinnig handig, maar niet iedereen heeft er een. Dit is de reden waarom DriveDroid zo’n geweldige vervanging is, vooral omdat Android-apparaten tegenwoordig steeds meer ruimte lijken te hebben. Met deze technologie is het nog steeds mogelijk, zelfs als je je flashdrive niet kunt vinden maar Linux moet installeren.

Installeer DriveDroid vanuit de Google Play Store