Hoe loskoppelen van wifi op te lossen in Windows 10 Fall Creators Update

We kunnen alleen maar dromen van een dag waarop een Windows 10-update niets kapot maakt. De kleinere updates die maandelijks worden uitgerold, hebben minder problemen, maar de grote updates komen altijd met bugs. Deze bugs treffen niet iedereen, dus de meeste mensen geven hun systemen de schuld. De Windows 10 Fall Creators Update veroorzaakt voor sommige gebruikers problemen met het loskoppelen van wifi. De oplossing is eenvoudig, maar heeft zijn eigen tekortkomingen. Voor de gemiddelde gebruiker zal deze oplossing geen afbreuk doen aan belangrijke functies, maar geavanceerde gebruikers vinden dit misschien geen haalbare oplossing.

Het loskoppelen van wifi is geen ongewoon probleem, dus als je het voor de Fall Creators Update had, kan deze oplossing het probleem mogelijk niet oplossen.

Fix Verbinding met wifi verbreken

Om het wifi-probleem op Windows 10 op te lossen na de Fall Creators Update, moet je Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter uitschakelen.

Om Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter uit te schakelen, opent u Apparaatbeheer. U kunt het gewoon in Windows Search typen om het te vinden. Als uw Windows-zoekopdracht niet werkt, zoals voor veel mensen, typt u “devmgmt.msc” in het vak Uitvoeren om Apparaatbeheer te openen.

Selecteer in het menu Beeld de optie “Verborgen apparaten weergeven”.

Vouw vervolgens Netwerkapparaten uit en zoek naar Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer ‘Apparaat uitschakelen’ in het contextmenu. Start uw pc opnieuw op (sla deze stap niet over).

Uw ontkoppelende wifi moet worden opgelost. Er is nog een andere oplossing die u kunt proberen als de onderstaande bijwerkingen niet iets zijn waarmee u kunt werken.

  Apps toevoegen aan of verwijderen uit het deelvenster in Windows 10

Controleer of uw laptop- of desktopfabrikant stuurprogramma’s voor de virtuele adapter heeft. Als ze dat doen, installeer ze dan in plaats van de generieke die Windows 10 installeert. Het is mogelijk dat dit het probleem oplost, maar niet veel apparaatfabrikanten publiceren hun eigen stuurprogramma’s, daarom is deze specifieke oplossing eerder beperkt.

Bijwerkingen

De Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter is geen nutteloos apparaat. Niet iedereen gebruikt het, maar dat maakt het niet nutteloos. Als u deze oplossing gaat gebruiken, weet dan dat deze bijwerkingen heeft.

Als u Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter uitschakelt, wordt de functie voor mobiele hotspot in Windows 10 uitgeschakeld. Als u deze gebruikt om andere apparaten, zoals uw telefoon, met internet te verbinden, kunt u dit niet doen. Het is niet ongebruikelijk dat normale gebruikers een mobiele hotspot maken, dus dit kan een dealbreaker voor je zijn.

  Voorgestelde apps verwijderen uit het Share-menu in Windows 10

De functie Project To This PC in Windows 10 werkt niet meer. Deze functie wordt niet zo veel gebruikt. In feite kan het alleen worden gebruikt voor demo-doeleinden met een paar andere, zeer niche-gebruiksgevallen. Als u de mobiele hotspot-functie niet gebruikt, zal dit geen groot verlies zijn.

gerelateerde berichten