Hoe maak je een goede live wallpaper voor je iPhone

Live Wallpapers zijn een van de handige, zij het onderbenutte functies van iOS. Het is leuk – en erg Harry Potter-achtig – om een ​​beetje beweging op je vergrendelingsscherm te hebben. Maar als je een oude live foto instelt, krijg je geen geweldige resultaten: zo kun je ervoor zorgen dat je een goede foto hebt om als achtergrond te gebruiken.

Een live achtergrond instellen

Om een ​​live foto als achtergrond in te stellen, ga je naar Instellingen > Achtergrond > Kies een nieuwe achtergrond en selecteer je je Live Photos-album.

Selecteer de live-foto die u wilt gebruiken, zorg ervoor dat “Live Photo” is geselecteerd en tik vervolgens op Set > Set Both (of “Set Lock Screen” of “Set Home Screen” als u er maar op één wilt).

En zo heb je live wallpaper. Laten we nu eens kijken naar het verkrijgen van een goede live foto om te gebruiken.

Een goede Live Wallpaper-foto maken

Een live foto is in de eerste plaats een foto. Meestal is je achtergrond stil. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat het fotogedeelte er geweldig uitziet. U wilt ook dat de overgang naar wanneer het behang in beweging is er natuurlijk uitziet. Er zijn nog een paar andere belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden:

  PDF-formulieren maken met berekeningen in Adobe Acrobat

Wallpapers zijn verticaal op iOS. Voor een van de eerste keren ooit raad ik je aan om te fotograferen met je iPhone verticaal gehouden.
Een Live Photo registreert een paar seconden voor en na het nemen van de foto. Dit betekent dat je een opname moet maken voordat je op de ontspanknop drukt.
Om de overgang tussen de stilstaande en bewegende delen van de live foto er goed uit te laten zien, moet je je iPhone zo stil mogelijk houden terwijl je de foto maakt. Als je een statief hebt, gebruik dat dan. Anders zet u uw iPhone zo goed mogelijk vast of laat u hem rusten.

De gemakkelijkste goede live-foto’s om te maken zijn landschappen, vooral als er stromend water is. Je hebt voldoende tijd om de opname uit te lijnen, ervoor te zorgen dat je camera stabiel staat en omdat de beweging cyclisch is, zien ze er bijna altijd goed uit.

  Waarom zijn goede cameralenzen zo belangrijk?

Geënsceneerde portretten zijn een beetje lastiger, maar nog steeds mogelijk. Zorg ervoor dat u zich op een goed verlichte plaats bevindt – overal met een groot raam werkt normaal gesproken geweldig – omdat live foto’s er bij weinig licht bijzonder korrelig uitzien en laat vervolgens uw onderwerp poseren. Ik zou je aanraden om ze een gek gezicht te laten trekken, zich terug te ontspannen in een normale glimlach en dan nog een gek gezicht te trekken. Als je de foto maakt terwijl ze normaal lachen, moet de live foto de twee gekke gezichten vastleggen. Op die manier ziet je behang er normaal uit, maar als het in beweging is, zit het boordevol persoonlijkheid.

Huisdieren en natuurlijke portretten zijn verreweg het lastigst om goed te krijgen. Er is zoveel beweging en actie dat normaal gesproken de foto of de video er niet uit zal zien. Je kunt je iPhone ook niet schrap zetten om dingen stil te houden. Als je een live foto van een huisdier of je spelende kind wilt gebruiken, raad ik je aan om de beproefde methode van sportfotografie te gebruiken: blijf fotograferen totdat je iets goeds krijgt. Het heeft misschien een paar dagen geduurd, maar uiteindelijk eindigde ik met deze mooie live foto van mijn hond die me het zijoog gaf.

  Hoeveel geld bespaar je met Apple One?

Zoals elke foto kunt u live foto’s bewerken. Je kunt ook wijzigen welk frame wordt weergegeven als de foto, maar dat zou ik niet aanraden. De videoframes hebben een lagere resolutie dan het stilstaande beeld van de camera.

Speel met verschillende live foto’s totdat je er een hebt die voor jou werkt. Het kan nogal kieskeurig zijn om er een te krijgen die er goed uitziet als achtergrond. Het kostte me een paar pogingen om degene te krijgen die ik in dit artikel heb gedemonstreerd.