Hoe maak je een Live Wallpaper op iPhone en Android

Zodra je je smartphone uit de doos haalt, is het allereerste dat in je opkomt het toevoegen van een persoonlijk tintje aan je bezit. De eerste stap in dit verband is om het behang van de mobiele telefoon te veranderen en er een te kiezen die bij je levensstijl en stemming past.

Hoewel statische achtergronden altijd een populaire keuze zijn geweest om uw startscherm interessanter te maken, voegen Live Wallpapers een dynamische achtergrond toe aan uw startscherm, maken het aantrekkelijk en zijn een uitstekende methode om uw smartphone aan te passen.

Voor niet-ingewijden verschillen Live Wallpapers van statische wallpapers. Net als animatie bewegen ze wanneer je op het smartphonescherm tikt of vasthoudt, wat een vrolijke en opwindende gebruikerservaring geeft op iPhone- en Android-telefoons.

Live wallpaper, die als een animatie beweegt wanneer je erop tikt en vasthoudt, verbetert de mobiele ervaring van Android of iPhone.

Sommige smartphones bieden al een behoorlijke verzameling live wallpapers, maar veel smartphones, vooral de Android-apparaten, missen deze functie. Interessant is dat het mogelijk is om met een paar tikken gepersonaliseerde live wallpapers te maken met vooraf opgenomen video’s op je telefoon. Klinkt verleidelijk?

Blijf hieronder scrollen terwijl we illustreren hoe u een live wallpaper kunt maken op uw Apple- en Android-telefoons, welke u ook bezit.

Hoe maak je een Live wallpaper op iPhone

Met Apple kun je een live wallpaper maken op iPhone 6S en latere modellen zonder de hulp van apps van derden. Dit is mogelijk met behulp van Live Photos, kleine videofragmenten die met je iPhone zijn gemaakt, en kies vervolgens het perfecte frame als foto. Laten we eens kijken hoe u live wallpaper kunt maken met Live Photos.

 • Start allereerst de app Instellingen op uw iPhone.
 • Scroll naar beneden en tik op de optie Achtergrond.
 • Selecteer een nieuwe achtergrondoptie kiezen.
 • Tik vervolgens op de Live-optie bovenaan om toegang te krijgen tot alle live-foto’s die op uw apparaat zijn opgeslagen.
 • Kies een live foto en tik op de optie Instellen. U kunt kiezen voor Set Lock Screen of de Set Both-optie.
  ZDlock is een Android-app-vergrendelingsoplossing van het ZDBox-team

De gekozen live foto wordt toegepast als de live wallpaper op het vergrendelscherm en startscherm. Makkelijk!

Live wallpaper maken op Android Smartphone

Vanaf nu heeft Android een ingebouwde methode om een ​​live wallpaper op je smartphone te maken. Maar wees niet ontmoedigd! Met tal van apps van derden in de Google Play Store kunt u live achtergronden maken en deze op uw Android-smartphones versieren. Hieronder hebben we de meest opvallende op een rijtje gezet.

GIF Live Achtergrond

De eerste op de lijst is GIF Live Achtergrond waarmee je elke GIF-afbeelding als een Live wallpaper op je Android-telefoon kunt instellen. Deze eenvoudige app is beschikbaar in de Google Play Store en is eenvoudig te bedienen. Als uw Android-app de functie Live Wallpaper ondersteunt, kunt u de GIF met deze app verplaatsen of vergroten of verkleinen en als achtergrond instellen.

De GIF Live Wallpaper is beschikbaar in 5 verschillende talen, namelijk Engels, Portugees, Spaans, Duits en Chinees, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is.

Video Live Achtergrond Maker

Video Live Achtergrond Maker is een uitstekende app waarmee je video’s kunt maken en deze video’s vervolgens kunt instellen als live wallpaper of bewegende achtergrond op het vergrendelscherm en startscherm van je smartphone. De app biedt ook opties om de live video’s aan te passen, zodat je ze kunt omzetten in prachtige live wallpapers. Je kunt elke video kiezen die lokaal of in de cloud is opgeslagen en deze instellen als live wallpaper.

Je kunt ook een live wallpaper maken met behulp van een gif door de snelheid, het aantal frames en andere instellingen aan te passen, zodat deze passen bij de schermgrootte van je smartphone.

Elke video Live Wallpaper Maker

Ontwikkeld door MC Wallpapers, Elke video Live Wallpaper Maker stelt u in staat om elk videobestand om te zetten in een live wallpaper en dit op het apparaat in te stellen. De schone en gebruiksvriendelijke interface van de app maakt het hele proces eenvoudig; het enige wat u hoeft te doen is een nieuwe video opnemen of er een uit de galerij kiezen, enkele instellingen toepassen en dat is alles!

  Batterijniveaus bekijken voor Bluetooth-apparaten die zijn aangesloten op uw Android-telefoon

U bent klaar om de video als live wallpaper te gebruiken. Je kunt elke video uit de lokale opslag, cloudgebaseerde opslag kiezen of zelfs nieuwe video’s ter plekke opnemen en ze direct als achtergrond instellen.

Laten we eens kijken naar de opvallende kenmerken van de app:

 • Intuïtieve en overzichtelijke gebruikersinterface
 • Een uitgebreide bibliotheek met prachtige live wallpapers
 • Ondersteuning voor 4K-, Full HD- en HD-video’s
 • Optie om geluiden in de live wallpaper in te sluiten
 • Geoptimaliseerd RAM-gebruik en laag batterijgebruik

Wave Live Wallpapers Maker 3D

Met meer dan 10 miljoen downloads in de Google Play Store, Wave Live Wallpaper rs 3D is een community-app waarmee gebruikers prachtige geanimeerde achtergronden kunnen ontwerpen: afbeelding, parallax, 3D-foto, boemerang, video of diavoorstelling. Je krijgt een optie om je creativiteit te delen met de community of om die achtergronden voor persoonlijk gebruik te houden.

Omdat het een community-app is, loopt de live wallpaper-bibliotheek van de app over van ongelooflijke HD- en 3D-achtergronden die het uiterlijk van je smartphone zullen vernieuwen en een persoonlijk tintje zullen geven. Deze app is de beste keuze als je live videobehang met verschillende effecten wilt ontwerpen.

U kunt de videobeelden en alle verbluffende 3D-effecten wijzigen. De app biedt achtergronden van hoge kwaliteit (HD, Full HD, 4K) en verschillende grootte-opties om u te helpen de perfecte pasvorm voor uw telefoonresolutie te vinden.

Alle achtergronden die beschikbaar zijn in de app zijn goed geoptimaliseerd om een ​​langere levensduur van de batterij te garanderen. De live wallpapers pauzeren automatisch wanneer het scherm is vergrendeld.

Wallpaper Maker

Wallpaper Maker by Real Zhang biedt een creatieve ruimte om wallpapers van verschillende categorieën te ontwerpen, inclusief video wallpapers. Hier zijn de kritieke punten van deze app als volgt:

 • Mogelijkheid om de achtergrond automatisch te veranderen en verbruikt minder stroom.
 • Uw live wallpapers worden opgeslagen op de lokale opslag en wijzigen het originele bestand niet.
 • Ondersteunt HD-videobehang, 2k- en 4k-videobehangformaat.
 • Optie om te kiezen tussen 60 frames en 30 frames video wallpaper.
 • Maak Live-achtergronden met behulp van GIF’s.
 • Krachtige videobewerkingstools om een ​​creatief tintje aan video’s toe te voegen.
 • Optie om audio toe te voegen en de loop-modus in de live wallpaper in te schakelen.
 • Lager batterijverbruik door live wallpapers.
  Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten

Cartogram – Live kaartachtergrond

Als laatste hebben we Cartogram op de lijst van de app voor het maken van live achtergronden waarmee u verschillende soorten achtergronden en achtergronden kunt maken, inclusief minimale en live kaartachtergronden. Deze app is een schatkamer voor liefhebbers van cartografie die van minimalistische ontwerpen houden.

Alle live wallpapers die met deze app zijn ontworpen, geven een fantastisch uiterlijk aan de MOLED-, Super AMOLED- en OLED-schermen van smartphones en tablets.

De app werkt als volgt:

 • Kies een locatie en stijl om een ​​live kaartbehang te ontwerpen.
 • Kies een vooraf ontworpen live wallpaper uit de bibliotheek voor je huis en vergrendelscherm.
 • Live Wallpaper verandert automatisch in context naar uw huidige locatie.
 • Optie om je creativiteit te delen met je vrienden op sociale media.
 • Gebruik de tracking- en willekeurige modus van live wallpaper.
 • Dark Mode-functie om vermoeide ogen tijdens de nacht te voorkomen.

Conclusie

We hopen dat je nu een duidelijk idee hebt hoe je live wallpapers kunt maken op je iPhone en Android. U kunt eenvoudig een live wallpaper maken met behulp van een live foto op uw iPhone. Je kunt een van de bovenstaande apps downloaden om live achtergronden te maken en ermee te pronken op je Android-smartphone.

Als u zojuist bent gemigreerd van een Android naar een iPhone, kunt u uw contactpersoon als volgt overzetten.

gerelateerde berichten