Hoe maak je een opstartbare kloon van de harde schijf van je Mac

Er zijn veel redenen om te willen opstarten vanaf een externe schijf. Als je bestanden gesynchroniseerd wilt houden tussen een desktop en laptop, je opslagruimte wilt uitbreiden of een opstartbare back-up van je systeem wilt hebben, is er een verborgen functie in Schijfhulpprogramma die het gemakkelijk maakt.

Over het algemeen zal opstarten vanaf een externe schijf langzamer zijn, zelfs met nieuwe Thunderbolt- en USB-C-schijven. Die zijn nog steeds veel langzamer dan de solid-state drives (SSD’s) die in de meeste nieuwe Macs te vinden zijn. Dus hoewel dit niet wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik, is het nog steeds mogelijk.

Rechtstreeks van Schijfhulpprogramma, geen apps van derden vereist

Start Schijfhulpprogramma op vanuit Spotlight (Command+Space) of de map Hulpprogramma’s in uw toepassingen. U wordt begroet met een lijst met al uw volumes, inclusief uw interne harde schijf (waarschijnlijk OS X of Macintosh HD genoemd) en uw externe harde schijf.

  Pauzeer en hervat grote uploads bij het online overzetten van bestanden

Hier komen we bij die verborgen functie die we noemden.

De knop “Herstellen” in Schijfhulpprogramma kopieert de bestanden van een back-up naar uw hoofdschijf. Het is bedoeld om vanuit de herstelmodus te worden gebruikt om uw harde schijf te herstellen na een storing.

Maar als u uw externe schijf als hersteldoel kiest, kunt u die actie omdraaien en bestanden van uw hoofdschijf naar de back-up kopiëren. Selecteer uw externe schijf in de zijbalk, klik op “Herstellen” in het menu en selecteer vervolgens uw hoofdschijf als de optie “Herstellen van”. Je kunt ook een ISO-image kiezen, maar dat heeft hier niet veel zin.

  De stemming van een kamer bepalen met slimme verlichting

Klik op “Herstellen” en Schijfhulpprogramma start het kopieerproces. Dit kan vrij lang duren, afhankelijk van de snelheid van je externe schijf en de verbinding met je Mac, dus het is het beste om een ​​snelle harde schijf te hebben met Thunderbolt-, USB-C- of USB 3.0-aansluitingen.

En dat is het! Wanneer Schijfhulpprogramma klaar is, kunt u uw Mac afsluiten en Option ingedrukt houden bij het opnieuw opstarten. Hierdoor wordt de opstartschakelaar weergegeven en kunt u opstarten vanaf de externe harde schijf. Je kunt je Mac gewoon gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze los staat van de installatie op je interne harde schijf. Alle instellingen die u wijzigt of bestanden die u daar opslaat, worden niet weergegeven in uw primaire installatie.

  Hoe de Google Drive Progressive Web-app te gebruiken

U kunt hetzelfde proces in omgekeerde volgorde uitvoeren als u de bestanden opnieuw wilt kopiëren, of de back-up herstellen als uw computer besluit het te begeven.

Afbeeldingscredits: Shutterstock