Hoe Metro Exodus op Linux te spelen

Metro Exodus is het derde deel in de Metro-franchise, een videogame waarin het post-apocalyptische leven in de metrotunnels van Moskou centraal staat. In deze gids laten we je zien hoe je Metro Exodus op Linux kunt spelen.

Metro Exodus op Linux

Metro Exodus werkt erg goed op Linux, maar alleen met de hulp van Proton, een functie ingebouwd in de Linux-versie van Steam. Om deze reden moeten we bespreken hoe Steam op Linux moet worden geïnstalleerd voordat we je laten zien hoe je Metro Exodus kunt spelen.

Steam installeren

Om de installatie van Steam op Linux te starten, heb je een terminalvenster nodig. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en open het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies om de nieuwste release van Steam op Linux te laten werken.

Ubuntu

Op Ubuntu is de Steam-applicatie eenvoudig te installeren met de onderstaande Apt-opdracht.

sudo apt install steam

Debian

Op Debian moet u het Steam DEB-pakket handmatig naar uw computer downloaden, zodat u het programma kunt installeren. Gebruik de volgende wget-opdracht hieronder om het Steam DEB-pakket te downloaden.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat je het nieuwste Steam DEB-pakket naar je computer hebt gedownload, kan de installatie van Steam beginnen. Gebruik de onderstaande dpkg-opdracht om Steam voor Linux op uw Debian-pc te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket op uw Debian-systeem is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens de installatie hebben voorgedaan. Voer de volgende opdracht apt-get install -f uit om de problemen op te lossen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux kun je Steam installeren op voorwaarde dat de “multilib”-softwarerepository is ingeschakeld in het bestand /etc/pacman.conf. Om de installatie te starten, bewerkt u uw configuratiebestand, schakelt u “multilib” in en werkt u Arch bij. Gebruik vervolgens de Pacman-opdracht hieronder om Steam te krijgen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Op zowel OpenSUSE als Fedora Linux is het mogelijk om Steam te installeren via de meegeleverde softwarebronnen. De Flatpak-release van Steam lijkt echter beter te werken op deze besturingssystemen. Om deze reden raden we aan in plaats daarvan de Flatpak-installatie-instructies te volgen.

  Hoe te controleren op rootkits op Linux met Tiger

Flatpak

Om Steam via Flatpak op Linux te installeren, moet u eerst de Flatpak-runtime op uw computer inschakelen. Volg onze gids over dit onderwerp om de Flatpak-runtime op uw systeem in te schakelen.

Nadat je de Flatpak runtime op je computer hebt ingesteld, moet je de Flathub app store instellen. Om Flathub in te stellen, maakt u gebruik van de volgende flatpak remote-add-opdracht hieronder.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu Flathub is geconfigureerd, kun je Steam via Flatpak installeren met de onderstaande opdracht.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Metro Exodus op Linux

Met Steam geïnstalleerd, open je de app en log je in met de inloggegevens van je gebruikersaccount. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Metro Exodus op Linux te laten werken!

  Journalctl gebruiken om Linux-systeemlogboeken te lezen

Stap 1: Klik in Steam op het menu “Steam”. Zoek in het menu “Steam” de optie “Instellingen” en klik erop om het gebied met Steam-instellingen te openen.

Zoek in het gedeelte met Steam-instellingen het gedeelte “Steam Play” en klik erop om toegang te krijgen tot de Steam Play-instellingen. Vink vervolgens zowel “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

Stap 2: Zoek de knop “STORE” bovenaan Steam en klik erop met de muis om toegang te krijgen tot de Steam Store. Klik in de Steam Store op het zoekvak en typ “Metro Exodus” in en druk op Enter.

  Hoe de PulseEffects audio-equalizer op Linux te installeren

Bekijk de zoekresultaten voor Metro Exodus. Klik op het spel om naar de Metro Exodus Steam Storefront-pagina te gaan.

Stap 3: Zoek op de Metro Exodus Steam Storefront-pagina de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop om de game te kopen. Zodra je de game hebt gekocht, zoek je de knop “BIBLIOTHEEK” en klik je erop om naar je Steam-bibliotheek te gaan.

Stap 4: Zoek in je Steam-bibliotheek naar “Metro Exodus” en klik erop. Zoek vervolgens de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik erop om de game te downloaden en te installeren.

Wanneer het spel is geïnstalleerd, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Klik erop om het spel te starten!

Probleemoplossen

Metro Exodus heeft een zeer hoge rating op ProtonDB. Als gevolg hiervan merken veel Linux-gebruikers dat deze game de laatste tijd erg goed werkt op Linux. Dat gezegd hebbende, als je problemen hebt met het starten of uitvoeren van de game op je Linux-systeem, wil je misschien de Metro Exodus ProtonDB voor de nieuwste tips en trucs om uw problemen op te lossen!