Hoe Microsoft Google Chrome nog beter gaat maken

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Microsoft zijn Edge-browser zal baseren op Chromium, het open-sourceproject dat de basis vormt voor Google Chrome. Dat zal Edge niet alleen beter maken – Microsoft’s bijdrage aan Chromium betekent dat de inspanningen van Microsoft Chrome ook beter zullen maken.

Alle browser-engines zijn nu open source

Veel mensen wringen zich erover dat Microsoft samenwerkt met Google om controle over internet te krijgen. Maar dat Microsoft de EdgeHTML-browserengine verlaat, is geweldig nieuws. Microsoft’s EdgeHTML was de laatste closed-source browser-engine. Nu zullen alle browser-engines open-source zijn.

Dit betekent dat werken aan Edge Chrome zal verbeteren en dat werken aan Chrome Edge zal verbeteren. Andere browsers op basis van Chromium, zoals Opera, zullen ook de vruchten plukken. Als u een Chrome-gebruiker bent, staat Microsoft op het punt uw browser nog beter te maken. We zijn ver verwijderd van de dagen van “Scrogled” hier.

Betere Touch-ondersteuning

Edge heeft misschien zijn problemen, maar het heeft altijd een behoorlijk goede aanraakinterface gehad. De scrollprestaties op een moderne laptop met een Precision Touchpad zijn ook uitstekend en soepel. Dat is logisch, want Microsoft probeert op aanraking gebaseerde pc’s met Windows 10 te pushen.

die van Microsoft open source intentiedocument verduidelijkt dat dit een van de “eerste aandachtsgebieden” is. In het bijzonder zegt Microsoft dat het “kan helpen bij het verbeteren van desktopaanraking, gebarenherkenning en soepelheid bij scrollen/pannen, met name op nieuwere, modernere Windows-apparaten.”

Een cynicus zou deze regel lezen en denken: “O ja, Microsoft moet heel wat werk verzetten om Chromium op één lijn te brengen met de huidige aanraakondersteuning van Edge.” Maar al dat werk zal niet alleen Edge helpen – het zal deel uitmaken van Chromium, en al het toekomstige werk van Microsoft om de aanraakreactie te verbeteren, zal Chrome nog beter maken op aanraak-pc’s.

  Hoe een router op de juiste manier opnieuw te starten

Langere levensduur van de batterij

Microsoft vermeldt de levensduur van de batterij niet veel in zijn intentiedocument, maar we verwachten dat Microsoft Chrome zal helpen om nog minder stroom te gebruiken, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd voor al die Windows-gebruikers die Chrome gebruiken.

Sinds een paar jaar houdt Microsoft de trompetteren Edge’s vermeende voordelen voor de levensduur van de batterij ten opzichte van Chrome. Dit was een focus voor Microsoft, wat logisch is. Pc-fabrikanten testen de levensduur van de batterij met Edge, de meegeleverde browser, en iedereen wil de best mogelijke cijfers.

Als Edge een langere batterijduur heeft dan Chrome – en de voorsprong die Microsoft troef is aan het slinken – is het onmogelijk dat Microsoft na de overstap een enorme daling van het geadverteerde aantal zal accepteren. Al het werk van Microsoft om de levensduur van de batterij in Edge te verbeteren, zal Chrome ook batterijvriendelijker maken.

Native Chrome op ARM-pc’s

Microsoft pusht ARM-pc’s, maar ze presteren op dit moment gewoon niet goed. De hardware is er nog niet – die apparaten hebben krachtigere, snellere ARM-CPU’s nodig.

Ze hebben ook native browsers nodig. Windows voor ARM heeft een emulatielaag, wat betekent dat het alle standaard x86- en x64-desktopsoftware kan draaien waarmee u vertrouwd bent. Maar die emulatielaag vertraagt ​​de zaken, wat betekent dat de standaard Windows-versie van Chrome langzamer werkt op de toch al trage Windows van vandaag op ARM-pc’s.

Microsoft doet veel werk om Chromium over te zetten naar ARM64 in samenwerking met Google-technici. Binnenkort kunt u een native versie van Chrome installeren op die Windows op ARM-pc’s, waardoor de prestaties en levensduur van de batterij worden verbeterd. Microsoft zou dit werk vrijwel zeker niet doen tenzij het overstapte naar Chromium, en Google zou niet veel moeite willen doen om Microsofts nieuwe Windows op ARM-platform te ondersteunen.

  Hoe de titel en URL van alle geopende tabbladen in Firefox te kopiëren?

Verbeterde toegankelijkheid

Het is geen functie waar de meeste mensen tijd aan besteden, maar toegankelijkheid is belangrijk. Microsoft maakt Chromium toegankelijker:

Om aan de behoeften van al onze klanten te voldoen, zijn we van plan voort te bouwen op de toegankelijkheid van de Chromium-codebase door Microsoft UI Automation (UIA) -interfaces toe te voegen om Narrator en andere ondersteunende technologieën op Windows te ondersteunen, te integreren met Windows Ease of Access-instellingen zoals hoog contrast en bijschriftstijl, verbeterde toegankelijkheid van bedieningselementen en ondersteuning van browsen met caret.

Dat is goed nieuws voor veel mensen. En omdat al dat werk in Chromium wordt gedaan, betekent dit dat Chrome ook veel beter zal werken met ondersteunende technologieën op Windows. Iedereen wint.

Andere goede dingen!

Microsoft zal zijn Edge-browserinterface maken met unieke functies zoals tekenen op webpagina’s en Cortana-integratie, maar alles dat de onderliggende browser beïnvloedt, zal iedereen helpen.

Veel mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan de tekstweergave van Microsoft Edge en denken dat deze er beter uitziet dan die van Chrome op Windows 10 Reddit-gebruiker bracht dit zelfs onder de aandacht van de projectmanager van Edge. Als Microsoft hiervan kennis neemt en de tekstweergave van de nieuwe Edge-browser verbetert, wordt de tekstweergave van Chrome ook nog beter.

In het intentiedocument staat ook dat veiligheid een aandachtsgebied is. Microsoft heeft Edge geadverteerd als de veiligste browser. Of dat nu waar is of niet, al het werk van Microsoft aan de beveiliging van Edge zal deel uitmaken van Chromium, en dat zal Chrome ook nog veiliger maken op Windows 10.

Microsoft voegt mogelijk ondersteuning toe voor nieuwe Windows 10-beveiligingsfuncties op laag niveau aan Chromium. Tegenwoordig kan Edge in een beveiligde container worden uitgevoerd met Windows Defender Application Guard. Microsoft zal Chromium moeten ondersteunen met Windows Defender Application Guard, dus misschien kan Chrome ook in een container draaien.

  De 3 verschillende soorten nep-apps in de Google Play Store

Hoe zit het met Safari en Firefox?

Google Chrome en Apple Safari waren beide gebaseerd op WebKit, maar een paar jaar geleden zijn ze gevorkt. Desalniettemin lijken Blink (onderdeel van Chromium) en de WebKit-engine die door Safari wordt gebruikt, behoorlijk op elkaar, dus een deel van het werk van Microsoft zou uiteindelijk ook kunnen doorsijpelen naar de Safari-browser van Apple.

Hoewel Mozilla Firefox hier misschien een vreemde browser lijkt, is er nog steeds een reden om blij te zijn. Firefox concurreerde met succes met Internet Explorer 6 en deed de concurrentie op de browsermarkt weer aan, en nu is er een laatste overwinning op EdgeHTML, de laatste closed-source browser-engine.

En als Microsoft nu iets heel interessants doet in de Edge-browser, kan Mozilla zelfs naar de open-sourcecode kijken en zien wat er aan de hand is. Dat is groot.

Electron-apps kunnen ook veel beter worden

Er zijn nog andere mogelijke verbeteringen voor alle Windows-gebruikers, zelfs voor degenen die Chrome niet gebruiken!

Veel moderne desktop-applicaties zijn Electron-apps. Ze zijn gebouwd met behulp van webtechnologieën en draaien in hun eigen vensters op uw bureaublad. Maar elke Electron-toepassing bevat zijn eigen ingebouwde versie van Chromium.

Stel je voor dat je voor elke website die je gebruikt een aparte Chromium-browser hebt. Je hebt dan meer geheugen, meer schijfruimte en meer downloads van updates nodig. Dat is wat er vandaag gebeurt met Electron-apps.

Nu Windows 10 is gestandaardiseerd op een Chromium-gebaseerde browser, heeft Microsoft de kans om de technologie die deze applicaties nodig hebben rechtstreeks in het besturingssysteem in te bouwen, wat zorgt voor lichtere apps. Hierdoor zouden applicaties beter presteren, schijfruimte besparen, het aantal benodigde updatedownloads verminderen en de levensduur van de batterij verbeteren.