Hoe Microsoft Teams-vergadernotities te maken

Microsoft Teams heeft een geavanceerd ondertitelingssysteem en het is ook een transcriptiefunctie die werkt als Microsoft Voice is ingeschakeld voor een team. Tussen twee functies hoeft u niet per se handmatig op te nemen wat er in een vergadering wordt gezegd, maar een transcriptie is niet hetzelfde als notities.

Microsoft Teams vergadernotities

Vergadernotities zijn hoogtepunten van een vergadering. Ondertitels en transcripties zijn handig, vooral als u terug moet gaan om te controleren wat er wel of niet is gezegd tijdens een vergadering, maar ze kunnen niet worden gebruikt als vervanging voor lange vergaderingen. Ze zijn een uitstekend hulpmiddel om gebruikers te helpen betere, nauwkeurigere notities voor een vergadering te schrijven, maar notulen van vergaderingen zijn nog steeds nuttiger.

  Hoe u een e-mail op uw harde schijf kunt opslaan

Microsoft Teams heeft een functie voor vergadernotities. Je kunt het gebruiken zodra je een vergadering hebt gepland en een agenda of gesprekspunten aan een vergadering hebt toegevoegd. Je kunt het ook gebruiken als je in een vergadering zit. Wanneer een cruciaal item wordt besproken of iets belangrijks wordt besloten, kan er direct een notitie worden gemaakt in Microsoft Teams. De notitie is dan beschikbaar voor iedereen die de vergadering heeft bijgewoond.

Maak Microsoft Teams-vergaderingsnotities

Volg deze stappen om Microsoft Teams-vergaderingsnotities te maken zodra een vergadering is begonnen.

Neem deel aan of start een vergadering.
Klik op de knop meer opties in de bovenste balk.
Selecteer Vergadernotities.

Klik in de rechterkolom op Notities maken.
U schakelt over naar het hoofdvenster van Microsoft Teams en het tabblad Vergadernotities voor het vergaderkanaal wordt geselecteerd.
Klik op Een nieuwe sectie toevoegen en begin met typen.

  Hoe een eBook over te zetten naar Kindle met Calibre

Opmerking: als je nieuwe vergaderervaringen hebt ingeschakeld, worden de notities geopend in het hoofdvenster van Microsoft Teams, maar als je dat nog niet hebt gedaan, nieuwe vergaderervaringen hebt ingeschakeld, worden de notities geopend in het paneel aan de rechterkant.

Microsoft Teams vergadernotities – Geplande vergadering

Volg deze stappen om notities toe te voegen aan een geplande vergadering, dat wil zeggen een die nog niet is begonnen.

Open Microsoft Teams.
Ga naar de Kalender.
Selecteer de meeting en klik op ‘Chatten met deelnemers’.
Begin met het toevoegen van notities.

Let op: als je een vergadering rechtstreeks in een kanaal hebt gepland, zie je de optie ‘Chatten met deelnemers’ niet.

Conclusie

De vergadernotities zijn voor iedereen zichtbaar en zodra een vergadering is beëindigd, worden ze automatisch gepost als een link naar het kanaal waarin de vergadering was. De notities zijn toegankelijk via het tabblad Vergaderingsnotities. Als je terugkerende vergaderingen in een kanaal hebt, worden de notities allemaal aan één notitie toegevoegd. Elke vergadering heeft zijn eigen sectie, maar gebruikers zijn vrij om extra secties toe te voegen wanneer dat nodig is.

  Schermopnamen toevoegen aan Google Presentaties