Hoe mijn Ethereum te poolen: de complete gids [2022]

Hoewel iedereen kan minen, kan niet iedereen winstgevend mijnen. Dus laten we op zoek gaan naar een complete a-to-z Ethereum pool mining-gids.

Crypto-mining is het bloed en vlees van elke Proof of Work (daar komen we op) blockchain. Zonder een sterk mijnwerkersnetwerk is de blockchain net zo kwetsbaar als alles wat op een stuk papier is geschreven.

Ethereum, de op één na grootste blockchain, is niet alleen een cryptocurrency, maar heeft vele andere blockchain-gerelateerde toepassingen zoals DeFi, Metaverse, Non-Fungible Tokens, DAO’s, enz.

Sommigen beschouwen Ethereum ook als superieur aan de Bitcoin-blockchain, die beperkt is tot financiële transacties. En met de moeilijkheid van Bitcoin-mijnbouw om ongekende hoogten te bereiken, is het normaal om naar een sterk alternatief te zoeken.

Ergo, je bent hier aan het zoeken hoe je Ethereum kunt minen.

Laten we, voordat we naar de kern gaan, eerst de basis opfrissen.

Wat is cryptomining?

Dit betekent dat alle miners strijden om een ​​blok aan transacties te valideren, wat dan de nieuwste toevoeging wordt aan de lange keten van blokken: blockchain.

Dit wordt bereikt door de crypto-hash te vinden. Het is een ongelooflijk arbeidsintensief proces voor een lange keten als Ethereum.

Na het vinden van de vereiste hash voor het blok, verzendt de eerste miner deze informatie naar het netwerk. Vervolgens verifieert het netwerk zijn legitimiteit en voegt het uiteindelijk toe aan zijn eigen kopieën van de blockchain.

Dit proces herhaalt zich voor elk blok, wat elke 15-18 seconden plaatsvindt voor het Ethereum-netwerk.

Deze complexiteit maakt Ethereum tot een robuuste, onveranderlijke technologie. Want om zo’n enorm netwerk in gevaar te brengen, zullen de benodigde inspanningen gemakkelijk opwegen tegen de potentiële voordelen.

Bijgevolg is cryptomining de ruggengraat van elke proof of work blockchain en is het winstgevend als het verstandig wordt gedaan.

Wat is Proof-of-Work?

Dit fenomeen waarbij een miner een crypto-hash oplost en vervolgens het ‘werk’ als ‘bewijs’ aan het hele netwerk indient, wordt Proof-of-Work (PoW) genoemd, wat niets anders is dan een consensusmechanisme om de blockchain te laten werken .

Er zijn echter andere mechanismen, zoals Proof-of-Stake, waarop Ethereum van plan is te verschuiven.

Toch is PoW de enige die de tand des tijds doorstaat, aangezien het begon met Bitcoin in 2009 en al meer dan tien jaar onfeilbaar is.

  SCORM uitgelegd: het inhoudspakket begrijpen

Het enige nadeel is het energieverbruik. Terwijl alle miners zich haasten om een ​​blok te compileren, slaagt er maar één in, wat resulteert in een enorme verspilling voor alle anderen elke keer dat een blok wordt gemaakt.

Soorten mijnbouw

Er zijn verschillende mijnbouwmethoden op basis van uw hardware en een paar andere belangrijke parameters.

Solo mijnbouw

Zoals de naam al aangeeft, is solo-mining wanneer je alles zelf maakt. Het vraagt ​​veel technische knowhow en investeringen.

Simpel gezegd, mijnbouw is elke keer dat je naar de crypto-hash zoekt, meedoen aan een race. Dus wat is het lot van een persoon die op een ossenkar rijdt in een F1-formulerace – veel hard werken zonder winst.

Het zou hetzelfde kunnen zijn als je Ethereum probeert te minen met een setup die aanzienlijk inferieur is aan de megapools met honderden computers die hun krachten bundelen.

Dit is echter ook het meeste dat u kunt verdienen met mijnbouw, zonder winst die ergens anders heen gaat als u klaar bent om vooraf een fortuin te investeren.

Mijnbouw in het zwembad

Poolmining daarentegen brengt minder risico’s en minder beloningen met zich mee. Bovendien is deelnemen aan pools over het algemeen eenvoudig, met gedetailleerde handleidingen om u er doorheen te helpen.

Het belangrijkste voordeel van poolmining is de vrijheid die het geeft om met nominale kosten te beginnen met minen. Bovendien zorgen zij voor de ingewikkelde software-installatie, en u betaalt er slechts een kleine commissie voor.

Als dit je interesse wekt, probeer dan te minen met F2pool, Ethermineof Binance-pool.

Solo-mijnbouwbaden

Dit is het midden tussen de complicaties van solo-mining en de minder beloningen van pool-mining. Met deze pools kun je alleen lid worden van de pool terwijl je zorgt voor de softwareaspecten met betrekking tot mijnbouw.

Toch heb je krachtige hardware nodig om deel te nemen aan solo-pools zoals K1Zwembad, 2Mijnwerkersenz.

Cloud mijnbouw

Dit is het gemakkelijkst om mee te beginnen, maar het meest risicovolle van het geheel.

Cloud mining faciliteert een mining-contract voor een bepaalde periode. Deze bedrijven zouden naar verluidt mijnen met hun eigen hardware en de winst delen met de klanten (u).

De gebruiker betaalt de volledige contractperiode vooruit en wordt volledig afhankelijk van het mijnbouwbedrijf.

Zoals veel gebruikers hebben gezegd dat ze worden opgelicht, moet u uzelf informeren voordat u in een cloud mining-contract investeert.

  Welke camera-instellingen moet ik gebruiken voor landschapsfoto's?

GPU-mijnbouw

Dit is wanneer men grafische kaarten gebruikt om te minen. Het is een voordelige manier om te beginnen met mijnen. Men moet echter ook weinig winst verwachten.

Dit is meer geschikt om deel te nemen aan pools, omdat de algehele kleine hash-snelheid geen geluk zal vinden bij het zelf winnen van blokken.

Sommige mijnwerkers combineren echter ook meerdere GPU’s in een mijnbouwinstallatie om hun kansen op het beveiligen van een blok te vergroten.

Afbeeldingscredits: Reddit

Als je je afvraagt, is de buitenste schil voor dergelijke arrangementen beschikbaar op Amazon:

Houd er rekening mee dat deze producten alleen het frame leveren zonder alle essentiële onderdelen die u mogelijk nodig hebt om te beginnen met minen.

Controleer ten slotte wat er in het aanbod staat voordat u een aankoop doet.

ASIC-mijnbouw

Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) zijn speciale beesten die speciaal zijn gebouwd voor mijnbouw. ASIC-mijnwerkers hebben premium prijskaartjes, creëren een hoog bedrijfsgeluid en genereren relatief grotere winsten.

Ze hebben een grotere kans op succes bij solo-mining, maar de beste use-case is nog steeds lid worden van een goede pool.

Maar ze dragen een groter risico omdat ze expliciet zijn ontworpen om te werken met een enkel mining-algoritme. Ze kunnen dus niet worden gebruikt met andere munten.

Wanneer Ethereum bijvoorbeeld verschuift naar Proof-of-Stake, verliezen alle ASIC Ethereum-mijnwerkers hun waarde, vooral als de mijnwerker niet geïnteresseerd is in het minen van andere, minder belangrijke cryptomunten met hetzelfde algoritme.

Kortom, investeren in ASIC voor Ethereum-mining is op dit moment niet aan te raden.

Dus dit concludeert de belangrijkste soorten mijnbouw. Verdere secties bevatten de algemene procedure voor Ethereum-poolmining met GPU’s, aangezien dat is wat de meeste miners doen.

Hoe mijn Ethereum te poolen?

Het delven van Ethereum is een proces in een paar stappen. Eenmaal ingesteld, hoeft u nauwelijks iets anders te doen dan de beloningen te controleren en de uitgaven bij te houden.

Voordat u begint, is het van vitaal belang om de geschatte winstgevendheid te beoordelen volgens uw huidige hardware. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een cryptomining-winstcalculator te gebruiken, zoals: CryptoVergelijken, CryptoRivalenz.

Deze rekenmachines geven echter slechts ruwe schattingen en de werkelijke resultaten kunnen variëren.

#1. Maak een crypto-portemonnee

Registreer bij een willekeurige Ethereum-compatibele crypto-portemonnee. Er zijn veel opties op de markt op basis van hun functies. Probeer echter op zoek te gaan naar een crypto-portemonnee voor zelfbewaring, omdat deze veiliger is.

Voor degenen die het niet weten, self-custodial wallets betekenen dat je je privésleutels bewaart. Dit vertaalt zich in meer controle en veiligheid als u uw sleutels en seed-frase veilig kunt houden.

  Met HandsFree kunt u bellen en gebeld worden op uw Mac

#2. Aanmelden bij een zwembad

Je hebt verschillende pools om mee te doen. Maar lid worden van een nieuwe pool met een trage hash-snelheid kan een verspilling van tijd en middelen zijn.

Dus zelfs als de gereputeerde namen hogere commissies in rekening brengen, zijn ze de moeite waard om mee te doen, omdat ze je een betere kans geven op stabiele winsten.

De beste manier om een ​​zwembad te beoordelen is de recente prestatie. En de meest betrouwbare plek om daar getuige van te zijn is Etherscan.

Afbeeldingscredits: Etherscan

Dit kan enige tijd duren, maar u kunt controleren welke pool actief blokken wint. Toch, als je niet al die arbeid wilt doorstaan, probeer dan mijnbouwpoolstatistieken om de geschiedenis van de laatste 1000 blokken te kennen.

Afbeeldingscredits: MiningPoolStats

Op basis hiervan zijn de drie belangrijkste Ethereum-mijnpools Ethermine, F2Pool en Poolin.me.

#3. Software downloaden en beginnen met mijnen

Net als pools heeft men tal van opties voor mijnsoftware. De aanbevolen manier is om te werk te gaan volgens uw gids voor poolmijnbouw.

Zorg ervoor dat u het start.bat- of start.cmd-bestand bewerkt dat bij de mining-software wordt geleverd. Het doel is om de ‘gebruikersnaam’ te vervangen door uw geregistreerde poolnaam en het mijnadres van uw pool in te voeren zoals vermeld in de respectievelijke gids.

Na het bewerken en opslaan van het bestand, hoef je alleen maar te dubbelklikken op hetzelfde bestand om te beginnen met minen.

Conclusie

Dus dit concludeert de Ethereum-poolmijngids. Het helpt om compatibiliteit met andere mining-algoritmen te garanderen als u nieuwe hardware aanschaft, zoals: Ethereum-mijnbouw gaat stoppen ergens in 2022.

Maar mining is niet de enige manier om crypto te verdienen. U kunt beginnen met crypto staking op deze crypto staking platforms. Er zijn echter ook manieren om gratis crypto te verdienen door zo weinig te doen als surfen op het internet.

gerelateerde berichten