Hoe MongoDB Compass op Ubuntu te installeren

Mongo DB Compass is een GUI voor de Mongo Database-software. Het draait op Ubuntu, maar ook op Mac OS, Windows en RedHat. Het is nuttige software voor diegenen die een betere GUI-manier willen om hun Mongo DB-setups te beheren. In deze handleiding laten we u zien hoe u het in Ubuntu kunt instellen.

GUI-installatie

Om Mongo DB Compass op Ubuntu te installeren met de GUI, gaat u eerst naar de officiële downloadsectie van de Compass-website. Zodra u zich in het downloadgedeelte bevindt, zoekt u het vak “Beschikbare downloads” aan de rechterkant.

In het vak ‘Beschikbare downloads’ ziet u drie vakken. Stel het middelste vak in op “Ubuntu 64-bit (14.04+). Wanneer u het middelste vak instelt op Ubuntu, schakelt het onderste vak over naar “Pakket”.

Zodra je Ubuntu als je besturingssysteem hebt geselecteerd op de downloadpagina, ga je verder met de onderstaande instructies, want er zijn drie stabiele opties bij het installeren van deze software. Voor de beste resultaten raden we aan om de release “Stable” te gebruiken.

Stal

Als u van plan bent om de stabiele versie van Compass te gebruiken, gaat u naar het bovenste vak op de downloadpagina en stelt u deze in op (Stable.) Wanneer u de juiste versie heeft geselecteerd, klikt u op de groene downloadknop om het downloaden van het DEB-pakket te starten .

  Waarom hadden pc's uit de jaren 90 sleutelgatsloten en wat deden ze?

Wanneer het Stable Compass DEB-pakket klaar is met downloaden, opent u de Ubuntu-bestandsbeheerder en klikt u op de map “Downloads” om toegang te krijgen tot uw downloads. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Compass DEB-pakket en selecteer het menu “Openen met”.

Selecteer in het menu “Openen met” de optie “Software-installatie”. Wanneer u op deze optie klikt, wordt Ubuntu-software (of Software als u de Gnome-release van Ubuntu niet gebruikt) geopend.

Zoek de knop “Installeren” en klik erop met de muis om de software met de GUI te installeren.

Geïsoleerd

Als je liever de geïsoleerde release van Compass hebt, kun je het volgende doen. Selecteer eerst “Isolated Edition Stable” in het bovenste menu op de downloadpagina. Nadat u het hebt geselecteerd, klikt u op de groene downloadknop om het Geïsoleerde Compass DEB-pakket te downloaden.

Wanneer de download is voltooid, opent u de Ubuntu-bestandsbeheerder en klikt u op de map “Downloads”. Klik met de muis met de rechtermuisknop op het “Geïsoleerde” DEB-pakket en selecteer het menu “Openen met”.

Kies in het menu “Openen met” de knop “Software-installatie” om het DEB-pakket te openen in de Ubuntu Software-app. Klik vanaf daar op de knop “Installeren” om Compass op uw Ubuntu-systeem te installeren.

  Hoe download je een bestand dat je hebt overgeslagen in een torrent?

Alleen lezen

Ga als volgt te werk om de alleen-lezen release van Compass te installeren. Selecteer eerst “Read Only Edition Stable” in het downloadgedeelte. Klik vervolgens op de link “Download” om de download voor Mongo DB-kompas naar Ubuntu te starten.

Wanneer de download is voltooid, opent u de Ubuntu-bestandsbeheerder en klikt u op de map “Downloads”. Zoek vanaf daar het DEB-pakket “Alleen-lezen editie stabiel”, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het menu “Openen met”.

Zoek in het menu “Openen met” de optie “Software-installatie” en klik erop om het Compass DEB-pakket in het GUI-installatieprogramma te openen. Klik vanaf daar op de knop “Installeren” om Compass op uw computer te installeren.

Installatie via de opdrachtregel

Als u Compass liever via de opdrachtregel op uw Ubuntu-systeem wilt installeren, kunt u dit doen dankzij de robuuste pakketbeheerder van Ubuntu. Open een terminalvenster om het installatieproces te starten.

U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en zoek ernaar om het te starten. Wanneer het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande instructies die overeenkomen met de Compass-release die u wilt installeren.

Stal

Om de Stable-release van Compass via de opdrachtregel te installeren, begint u met het gebruik van de wget-opdracht om de nieuwste DEB-release van de software naar uw computer te downloaden.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Nadat u het DEB-pakket naar uw Ubuntu-computer hebt gedownload, gebruikt u de opdracht apt install om Mongo DB Compass Stable in te stellen.

sudo apt install ./mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Geïsoleerd

Om de Isolated Stable Edition van Compass op uw Ubuntu-systeem te installeren, begint u met het downloaden van het nieuwste DEB-pakket rechtstreeks naar uw computer met behulp van de onderstaande wget-opdracht.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Nadat u het DEB-pakket naar uw computer hebt gedownload, gebruikt u de opdracht apt install om Isolated Stable Edition op uw computer in te stellen.

sudo apt install ./mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Alleen lezen

Als u de alleen-lezen-versie van Compass wilt gebruiken, begint u met het onderstaande wget-downloadcommando om de nieuwste versie van Compass naar uw computer te downloaden.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

Wanneer de download is voltooid, kan de installatie beginnen. Installeer Compass met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install ./mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb