Hoe muisklikken te automatiseren op Windows 10

Automatisering stelt gebruikers in staat om overbodige taken over te slaan en ze te laten uitvoeren zonder menselijke tussenkomst. Het is een geweldige manier om te vergroten hoeveel werk er in een bepaalde periode wordt gedaan.

Er zijn allerlei manieren om werk op Windows 10 te automatiseren. Scripts en geplande taken zijn een van de meest voorkomende methoden die worden gebruikt, maar u kunt ook automatiseringssoftware gebruiken die een reeks klikken kan registreren en deze voor u kan uitvoeren.

Automatiseer muisklikken

U kunt een app gebruiken om muisklikken te automatiseren. De app laat u eerst de stappen vastleggen die u wilt uitvoeren, bijvoorbeeld u wilt de app Instellingen op Windows 10 openen en controleren op updates. U registreert eerst de klikken die nodig zijn om op updates te controleren.

  App- en gamelimieten instellen op Windows 10

Nadat de reeks is opgenomen, kunt u deze op elk moment en zo vaak als u wilt uitvoeren. De muisklikken worden uitgevoerd in de volgorde waarin u ze hebt uitgevoerd. Als u op zoek bent naar een tool die muisklikken kan automatiseren, bekijk deze dan eens.

1. GS Auto Clicker

GS Auto Clicker is een populaire tool voor het automatiseren van muisklikken. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een eenvoudig bijpassende gebruikersinterface.

Wanneer u een reeks klikken registreert, kunt u selecteren met welke muisknop (rechts of links) moet worden geklikt, en u kunt intervallen programmeren, dwz de tijd die tussen klikken moet verstrijken. Dit is handig als de actie die u uitvoert enige tijd in beslag neemt.

Als u bijvoorbeeld het openen van een app automatiseert en op een specifieke knop klikt zodra de app is geopend, voegt u een vertraging toe tussen de twee klikken als het lang duurt voordat de app wordt geopend.

  Wat zijn AMD CPU's op Windows 11?

2. Automatische muisklik

Automatische muisklik is een ander geweldig hulpmiddel voor het automatiseren van muisklikken. Het is programmeerbaarder dan GS Auto Clicker, maar dat betekent ook dat het iets ingewikkelder is om te gebruiken.

U kunt een logboek bekijken van elke actie die u opneemt, een stap omhoog of omlaag verplaatsen, deze verwijderen zonder de hele reeks opnieuw op te nemen, en schermcoördinaten gebruiken om te bepalen waar een klik moet worden uitgevoerd.

3. Muiscontroller

Muiscontroller is een balans tussen een basis- en een geavanceerde muisklikautomatiseringstool. U kunt het gebruiken om muisklikken op te nemen en ze opnieuw af te spelen. Het biedt geen log of een lijst van de klikken die zijn geregistreerd, maar gebruikers hebben de mogelijkheid om vertragingen tussen klikken te programmeren en de tool kan worden ingesteld om een ​​reeks een willekeurig aantal keren te herhalen.

  Een diavoorstelling bekijken op Windows 10

Conclusie

Auto-muisklik-apps zijn handig voor overbodig werk, maar u moet de reeks altijd een paar keer testen voordat u besluit erop te vertrouwen. Deze tools klikken op het gedeelte van het scherm waarvoor ze zijn geprogrammeerd. Als een app-venster of een prompt verschijnt waardoor ze niet op een knop kunnen klikken, wordt de klik nog steeds uitgevoerd door de app. Het eindresultaat is dat terwijl de klikken zijn uitgevoerd, de gewenste actie niet zal plaatsvinden.