Hoe MySQL Workbench op Ubuntu te installeren

MySQL Workbench is een platformonafhankelijke visuele tool waarmee gebruikers SQL-databases en SQL-ontwikkeling kunnen beheren. In deze handleiding laten we u zien hoe u de MySQL Workbench-tool in gebruik kunt nemen op Ubuntu Linux.

MySQL Workbench downloaden op Ubuntu

MySQL Workbench is beschikbaar voor alle recente versies van Ubuntu. In de eerste plaats is de software gericht op LTS-releases. Het is echter mogelijk om het te laten werken op elke release van Ubuntu, aangezien de pakketten regelmatig worden bijgewerkt.

Om de nieuwste MySQL Workbench-software op Ubuntu te downloaden, moet je hun website bezoeken. Helaas is het vanwege de MySQL-website niet mogelijk om rechtstreeks vanaf de opdrachtregel te downloaden.

Om de nieuwste MySQL Workbench naar uw Ubuntu-pc te downloaden, volgt u de onderstaande instructies die overeenkomen met de release van Ubuntu die u momenteel gebruikt.

Opmerking: MySQL Workbench en werken aan Ubuntu zouden ook moeten werken op elk Linux-besturingssysteem dat op Ubuntu is gebaseerd. Gebruikers zouden de app ook moeten kunnen laten werken op Debian en op Debian gebaseerde besturingssystemen.

Ubuntu 20.10

Om MySQL Workbench op Ubuntu 20.10 te downloaden, ga naar de workbench-website. Zoek op de website het vervolgkeuzemenu “Besturingssysteem selecteren”. Stel dit menu in op “Ubuntu Linux”.

  Gegevens importeren uit een ander Google-spreadsheet

Nadat je het menu hebt ingesteld op Ubuntu Linux, zoek je “Ubuntu Linux 20.10 (x86, 64-bit), DEB-pakket” en klik je op de downloadknop ernaast om de nieuwste versie van het pakket te pakken.

Ubuntu 20.04

Als je MySQL Workbench op Ubuntu 20.04 wilt downloaden, begin dan met: ga naar de workbench-website. Zoek op de website het vervolgkeuzemenu “Besturingssysteem selecteren” en stel dit in op “Ubuntu Linux”.

Als het menu is ingesteld op “Ubuntu Linux”, verschijnen downloadlinks. Zoek naar “Ubuntu Linux 20.04 (x86, 64-bit), DEB Package” en selecteer de downloadknop ernaast om het pakket te pakken.

Ubuntu 18.04

Als u nog steeds Ubuntu 18.04 gebruikt en de MySQL Workbench-app moet installeren, moet u het volgende doen. Eerst, ga naar de website en zoek het vervolgkeuzemenu “Besturingssysteem selecteren”. Stel het in op “Ubuntu Linux”.

Zodra het menu is ingesteld, verschijnen downloadlinks op de pagina. Zoek de optie “Ubuntu Linux 18.04 (x86, 64-bit), DEB-pakket” en klik op de downloadlink ernaast om het nieuwste pakket te pakken.

Je download verifiëren

Het is een goed idee om het pakket dat u hebt gedownload van de MySQL-website te verifiëren. Door de integriteit van deze bestanden te verifiëren, zorgt u ervoor dat u software installeert die veilig is en dat er niet mee geknoeid is.

  Welke beveiligingsprotocollen gebruikt een wifi-router?

Om de integriteit van de MySQL Workbench DEB-pakketten te controleren, gaat u naar: de officiële MySQL Workbench-documentatie. De documenten beschrijven precies hoe u de handtekeningen op uw pakket kunt verifiëren om te bepalen of het veilig is om te gebruiken.

MySQL Workbench installeren op Ubuntu – terminal

Ga als volgt te werk om de MySQL Workbench-toepassing op Ubuntu te installeren via de terminal. Start eerst een terminalvenster. Om een ​​terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Nadat u het terminalvenster hebt geopend, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan. Deze map bevat het MySQL DEB-pakket.

cd ~/Downloads

Vanaf hier kunt u het MySQL DEB-pakket installeren. Gebruik hiervoor de volgende apt install-opdracht hieronder.

sudo apt install ./mysql-workbench-community_*_amd64.deb

Bij het invoeren van de bovenstaande opdracht detecteert Ubuntu het pakket in uw map “Downloads” en detecteert automatisch alle afhankelijkheden en bibliotheken die ernaast moeten worden geïnstalleerd.

Wanneer Ubuntu klaar is met het verzamelen van alles, ziet u een prompt waarin u wordt gevraagd of u de software wilt installeren. Druk vanaf hier op de Y-knop om te bevestigen. Na bevestiging zal Ubuntu MySQL Workbench op uw systeem installeren.

Sluit het terminalvenster nadat de installatie is voltooid.

MySQL Workbench installeren op Ubuntu – GUI

Ga als volgt te werk om het MySQL Workbench DEB-pakket in de GUI-modus te installeren. Open eerst de Ubuntu-bestandsbeheerder. Zodra het is geopend, zoekt u de map “Downloads” en selecteert u deze om toegang te krijgen tot uw downloads.

  Wat is er met Google Play Movies & TV gebeurd?

Zoek in de map “Downloads” het MySQL DEB-pakket en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het rechtsklikmenu “Openen met software-installatie” en klik erop. Door deze optie te kiezen, wordt de Ubuntu Software-app gestart.

Zoek in Ubuntu Software de knop “Installeren” en klik erop met de muis. U wordt dan gevraagd om uw wachtwoord in te voeren. Doen.

Na het invoeren van uw wachtwoord wordt de software op Ubuntu geïnstalleerd. De installatie duurt niet lang. Wanneer het proces is voltooid, bent u vrij om de software te gebruiken zoals u wilt.

Nu MySQL Workbench op Ubuntu is geïnstalleerd, is het installatieproces voltooid. Voel je vrij om het Ubuntu-softwarevenster te sluiten, omdat het niet langer nodig is.