Hoe N te typen met Tilde bovenaan (Ñ ñ): Volledige gids

Ñ ​​(uitgesproken als eñe) is een letter die deel uitmaakt van het Latijnse alfabet en wordt meestal gebruikt in de Spaanse taal. Het vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen, toen het uiteindelijk niet alleen door Spaanssprekende landen werd geadopteerd, maar ook door elk ander land dat Spanje mogelijk heeft gekoloniseerd of waarmee het nauwe banden heeft gehad, zoals de Filippijnen of Portugal.

Sterker nog, het is ook een letter die vaak wordt gebruikt in populaire woorden zoals jalapeño of piña colada, waardoor het een erg populair personage is, vooral in Latijns-Amerika.

Hoe te typen Ñ Met je toetsenbord

Vanwege het wijdverbreide gebruik kan het handig zijn om te weten hoe je het symbool kunt typen met je toetsenbord, vooral als je veel contact hebt met mensen uit de bovengenoemde regio’s.

Dat is precies waarom we deze handige gids hebben gemaakt waarin we de verschillende manieren laten zien waarop u gemakkelijk eñe kunt typen, zodat u beter kunt communiceren met mensen van over de hele wereld.

  Hoe het verzenden van een e-mail in Gmail plannen

1. Gebruik Alt-code

Zoals je waarschijnlijk al weet, hebben veel talen hun eigen unieke letters die ze gebruiken, een goed voorbeeld is de Duitse umlaut (ü).

Vanwege de prevalentie van het eñe-symbool in de VS, is het onderdeel geworden van de standaard toetsenbordindeling, hoewel u Alt-codes moet gebruiken om toegang te krijgen.

Als de moedertaal van uw pc Engels is, volg dan deze stappen om gemakkelijk eñe te schrijven:

Zorg ervoor dat Num Lock is ingeschakeld
Selecteer de locatie in een tekst waar u een eñe . wilt toevoegen
Houd de Alt-toets op uw toetsenbord ingedrukt en typ de volgende codes in:

Laat de Alt-toets los

2. Wijzig de toetsenbordindeling van uw pc in US International

Als je een pc met Windows 10 hebt, weet je waarschijnlijk heel goed dat het besturingssysteem een ​​breed scala aan toetsenbordindelingen kan ondersteunen, waaronder US-International.

Als je Engels als moedertaal hebt, maar eñe vaak moet gebruiken, dan zou het ideaal zijn om deze toetsenbordindeling aan je pc toe te voegen of ernaar over te schakelen als je die al hebt.

  Een wegwerp-e-mailadres krijgen

Hier leest u hoe u de toetsenbordindeling US-International kunt installeren en vervolgens kunt overschakelen:

Druk op de Windows-toets om het Startmenu te openen
Ga naar Instellingen
Het is de tandwielvormige knop uit het Startmenu

Selecteer Tijd & Taal
Navigeer naar het menu Taal
Druk onder Voorkeurstalen op Een taal toevoegen
Selecteer Engels (Verenigde Staten) in de lijst en installeer het
Eenmaal geïnstalleerd, klik op Engels (Verenigde Staten) en druk op de knop Opties
Selecteer in het nieuw geopende menu Een toetsenbord toevoegen
Scroll door de lijst totdat je US-International vindt en installeer het

Nu u de nieuwe toetsenbordindeling hebt geïnstalleerd, is het tijd om ernaar over te schakelen, zodat u gemakkelijker eñe kunt schrijven

Ga tijdens het typen naar uw taakbalk naar de invoerindicator en selecteer Engels (Verenigde Staten) > Verenigde Staten – Internationaal toetsenbord

Nadat u van toetsenbordindeling bent veranderd, gebruikt u een van de volgende methoden om eñe te schrijven:

Houd rechts Alt (of Alt GR) ingedrukt en druk op n
Typ ~ gevolgd door n

  Hier is een onschuldige grap die je kunt spelen op 1 april

“N” met Tilde

Zoals je kunt zien, is het schrijven van de eñe-brief niet zo moeilijk, zelfs als je geen Spaans spreekt.

Het enige dat u nodig hebt, is de taalinstellingen van uw pc aan te passen en te weten wanneer u moet schakelen tussen verschillende toetsenbordindelingen.

Niet zo moeilijk als het lijkt

Vond je dit artikel nuttig? Zo ja, laat ons dan weten hoe onze gids uw communicatieve vaardigheden heeft verbeterd door ons uw feedback te geven in de opmerkingen hieronder.

Als er daarnaast nog andere taalspecifieke symbolen zijn waar je meer over wilt weten, aarzel dan niet om het ons te vragen, en we zullen ze ook behandelen.