Hoe naar podcasts te luisteren op de Linux-desktop met CPod

Heb je een goede, elegante podcast-client nodig voor je Linux-desktop? Als dat het geval is, moet u CPod uitproberen. Het is een vriendelijke kleine app die het luisteren naar je favoriete programma’s snel en gemakkelijk maakt op Linux. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

CPod installeren op Linux

Cpod is een uitstekende podcast-client voor de Linux-desktop. Het is eenvoudig te gebruiken, mooi en kan podcastshows heel goed aan. Het is echter niet standaard voorgeïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem.

Aangezien CPod geen standaardtoepassing is, moet u deze zelf installeren. Om de nieuwste versie van CPod op Linux te installeren, begint u met het openen van een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “Terminal” in het app-menu. Met de terminal geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

CPod kan op Ubuntu Linux worden geïnstalleerd via een downloadbaar DEB-pakket. Om dit DEB-pakket voor eigen gebruik te bemachtigen, voert u het volgende uit: wget opdracht downloaden.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Nadat u de nieuwste DEB-pakketversie naar uw computer hebt gedownload, kunt u deze installeren. De … gebruiken apt installeren onderstaande opdracht, stel CPod in op uw Ubuntu-systeem.

sudo apt install ./CPod_1.28.0_amd64.deb

Debian

Degenen die Debian Linux gebruiken, kunnen CPod aan het werk krijgen door het installeerbare DEB-pakket te downloaden van de GitHub-releasepagina van de ontwikkelaar. Gebruik het volgende om de download te starten: wget onderstaande downloadopdracht.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Gebruik na het downloaden van het pakket de dpkg -i opdracht om het nieuwste CPod DEB-pakket op uw computer te installeren.

sudo dpkg -i CPod_1.28.0_amd64.deb

Na de installatie van CPod op uw Debian Linux-systeem, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan. Om dat te doen, voert u het volgende uit: apt-get install -f opdracht.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

De CPod-applicatie is beschikbaar voor alle Arch Linux-gebruikers via de Arch Linux AUR. Eerst moet u echter de Trizen AUR-helpertool installeren. Gebruik hiervoor de volgende commando’s hieronder in uw terminal.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nadat u de nieuwste versie van Trizen op uw computer hebt ingesteld, gebruikt u de trizen -S commando om de CPod-toepassing op uw Arch Linux-systeem in te stellen.

trizen -S cpod

Fedora/OpenSUSE

Als je Fedora Linux of OpenSUSE gebruikt, kun je CPod niet op je computer installeren met een RPM-pakketbestand. In plaats daarvan, als je deze applicatie wilt gebruiken, moet je deze via Flatpak instellen.

  Hoe Linux op een Mac te installeren

Flatpak

CPod is beschikbaar in de Flathub app store als Flatpak. Om het echter werkend te krijgen, moet u eerst de Flatpak-runtime instellen. Volg onze gids over dit onderwerp om de runtime te laten werken.

Na het instellen van de Flatpak runtime op uw computer, kan de installatie beginnen. Open een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Installeer vervolgens met behulp van de twee onderstaande opdrachten de nieuwste versie van Cpod op uw Linux-computer.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.z.Cumulonimbus

Luister naar podcasts op de Linux-desktop met CPod

Om naar je favoriete podcasts te luisteren met CPod op Linux, begin je met het openen van de applicatie op het bureaublad. U kunt CPod op uw computer openen door te zoeken naar “CPod” in het app-menu. Zodra de CPod-app is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

  Hoe u uw Linux-installatie kunt klonen met Clonezilla?

Stap 1: Zoek de RSS-URL van je favoriete podcast(s). Deze RSS-URL-links zijn meestal beschikbaar op de website van de podcast of hun RSS-feedpagina. Als u de RSS-URL naar uw favoriete podcast niet weet, typt u de naam ervan in het CPod-zoekvak en drukt u op Binnenkomen.

Stap 2: Na het indrukken van de Binnenkomen toets op het toetsenbord, zal CPod de zoekresultaten laden. Bekijk de resultaten van de show die je aan je podcastbibliotheek wilt toevoegen. Klik vervolgens op de knop “Abonneren” om u te abonneren op de show.

Stap 3: Zodra je je hebt geabonneerd op een podcast, klik je op de knop ‘Home’ in de linkerzijbalk. Als je dat doet, zie je een lijst met ongehoorde podcasts waarnaar je kunt luisteren op Cpod. Bekijk de lijst en selecteer de afspeelknop om deze af te spelen.

  Een directory toevoegen aan uw $PATH in Linux

Wil je een podcast op je computer downloaden om later naar te luisteren? Selecteer de downloadknop in de Cpod-app in plaats van de afspeelknop om elke gewenste podcastaflevering naar uw Linux-computer te downloaden.