Hoe .NET Framework 3.5 te downloaden op Windows 10

Het .NET-framework is vereist op Windows-systemen om apps uit te voeren. Als een app het .NET-framework vereist en deze niet op uw systeem is geïnstalleerd, moet u deze eerst installeren voordat de app kan worden geïnstalleerd. Sommige apps kunnen het .NET-framework voor u installeren. Apps gebruiken normaal gesproken de nieuwste versie van het .NET-framework, maar als u een oudere app installeert die niet is bijgewerkt, moet u mogelijk een oudere versie van het framework installeren.

.NET Framework 3.5

Het .NET-framework heeft veel verschillende versies en het mooie is dat je er meerdere versies van op je systeem kunt installeren. U kunt de nieuwste versie hebben geïnstalleerd en ook oudere versies. Apps kunnen elke versie gebruiken waarvoor ze zijn gebouwd.

  Geen geluid na slaapstand (slaapstand) op Windows 10? Hier is de oplossing

Download .NET framework 3.5

Het .NET-framework is vooraf geïnstalleerd op Windows 10. Als u het hebt verwijderd of om welke reden dan ook niet beschikbaar is, kunt u het downloaden van Microsoft. Om .NET framework 3.5 te downloaden;

Bezoek de officiële downloadpagina voor het .NET-framework 3.5.
Selecteer de taal die u gebruikt.
Klik op de knop Downloaden.
Voer het EXE-bestand uit om het framework te installeren.

Installeer .NET framework 3.5 met NET 2.0 en 3.0

Het .NET Framework 3.5 is een optionele functie op Windows 1o die wordt geleverd met 2.0 en 3.0 servicepacks.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Programma’s.
Selecteer Windows-functies in- of uitschakelen.
Selecteer .NET Framework 3.5 en klik op OK.
Volg de instructies op het scherm om het te installeren.

  Hoe cURL te gebruiken op Windows 10

Welke .NET-frameworkversie heb ik nodig?

Het is normaal gesproken veilig om de nieuwste versie van het .NET-framework te installeren. Dat gezegd hebbende, als de nieuwste versie niet is wat een app nodig heeft, controleer dan de vereisten van de app. Het zal u specifiek vertellen welke versie van het .NET-framework u moet installeren om de app te laten werken.

Moet ik andere versies van .NET Framework verwijderen?

Het .NET-framework neemt niet veel schijfruimte in beslag en er kunnen verschillende versies op een systeem worden geïnstalleerd. De oudere versie wordt niet geüpgraded naar de nieuwe versie en de nieuwe versie wordt niet gedowngraded. Apps gebruiken de versie waarvoor ze zijn gemaakt. Dat gezegd hebbende, als u een bepaalde versie van .NET Framework niet hoeft te gebruiken, is het onschadelijk om deze te verwijderen.

  Windows 7 sterft vandaag: dit is wat u moet weten

Hoe upgrade ik de .NET Framework-versie?

Windows 10 zal automatisch een nieuwere versie van het .NET-framework installeren wanneer u het nodig heeft, dat wil zeggen, als u een app installeert die dit nodig heeft, zal Windows 10 deze voor u installeren. U kunt de nieuwere versies ook handmatig installeren. Ze zijn allemaal beschikbaar als downloadbare EXE’s van Microsoft.