Hoe Netstat op Linux te installeren

Netstat is een Linux-tool die systeembeheerders gebruiken voor het analyseren van netwerkstatistieken. Het is handig als je een diepere blik wilt werpen op je Linux-machine en hoe deze omgaat met netwerken. In deze handleiding laten we u zien hoe u Netstat op uw Linux-pc installeert.

Hoe Netstat op Ubuntu te installeren

De Netstat-applicatie is algemeen beschikbaar voor alle Linux-besturingssystemen, inclusief die zoals Ubuntu. Om echter aan de slag te gaan met het installeren van dit programma op uw Ubuntu-systeem, moet u een terminalvenster openen.

Om een ​​terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu. Wanneer het terminalvenster is geopend, gebruikt u de onderstaande opdracht Apt install om het pakket “net-tools” te installeren. Dit pakket bevat Netstat.

sudo apt install net-tools

Bij het invoeren van de bovenstaande opdracht zal Ubuntu u vragen om uw wachtwoord in te voeren. Doen. Druk vervolgens op de Y-knop om te bevestigen dat u de software wilt installeren. Nadat u op Y hebt gedrukt, installeert Ubuntu het pakket “net-tools”, waarmee u toegang krijgt tot Netstat.

  Hoe maak je een back-up van foto's vanaf een mobiel apparaat op Linux met Daemon Sync?

Hoe Netstat op Debian te installeren

Debian heeft het pakket “net-tools” beschikbaar in zijn softwarerepository, net zoals Ubuntu. Als gevolg hiervan kunt u het vanaf de terminal installeren. Om het installatieproces te starten, moet u een terminalvenster openen.

Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu en het op die manier openen. Wanneer het terminalvenster geopend is, kan de installatie beginnen.

Installeer met behulp van het terminalvenster het pakket “net-tools” op uw systeem. U kunt dit pakket op Debian installeren met behulp van de opdracht Apt-get hieronder.

sudo apt-get install net-tools

Nadat u de bovenstaande installatieopdracht hebt ingevoerd, zal de pakketbeheerder van Debian u vragen uw wachtwoord in te voeren. Voer vervolgens met het toetsenbord uw wachtwoord in en druk op de Enter-toets.

Nadat u op de Enter-toets hebt gedrukt, zal Debian u vragen om op de Y-toets te drukken om door te gaan met installeren. Wanneer u dit doet, wordt Netstat op uw computer geïnstalleerd.

Hoe Netstat op Arch Linux te installeren

De Netstat-applicatie is beschikbaar op Arch Linux voor alle gebruikers. Het is echter een opdrachtregelprogramma, dus u moet een terminalvenster openen om de app te laten werken. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “terminal” in het app-menu en start het op die manier.

  Een Linux-serverdashboard instellen met Linux Dash?

Wanneer u uw terminalvenster open hebt staan, gebruikt u de opdracht Pacman om het pakket “net-tools” op uw Arch Linux-computer te installeren.

sudo pacman -S net-tools

Na het uitvoeren van de bovenstaande opdracht, zal Arch Linux u om uw wachtwoord vragen. Voer uw wachtwoord in met behulp van het toetsenbord. Druk vervolgens vanaf daar op de Y-toets om te bevestigen dat u het pakket wilt installeren. Als u dat doet, installeert Arch Linux Netstat.

Hoe Netstat op Fedora Linux te installeren

Netstat is beschikbaar voor Fedora Linux-gebruikers via de officiële softwarebronnen. Op sommige Fedora Linux-systemen is deze tool april al geïnstalleerd zijn. Als u Netstat echter nog niet hebt, kunt u het werkend krijgen met behulp van de DNF-pakketbeheerder.

Om de installatie te starten, open je een terminalvenster op het Fedora-bureaublad. U kunt dit doen door op Ctrl + Alt + T te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Als het terminalvenster open is en klaar voor gebruik, installeer dan het “net-tools” programma op Fedora met het dnf install commando.

sudo dnf install net-tools

Bij het invoeren van het bovenstaande commando, zal Fedora je vragen om je wachtwoord in te voeren. Gebruik het toetsenbord om dit te doen. Wanneer uw wachtwoord is ingevoerd, verzamelt DNF alle afhankelijkheden die nodig zijn om de software te installeren. Vervolgens wordt u gevraagd op de Y-toets te drukken om door te gaan. Doe dit om Netstat op Fedora te installeren.

  Hoe het formaat van afbeeldingsbestanden op Linux te wijzigen

Hoe Netstat te installeren op OpenSUSE Linux

Het Netstat-programma is beschikbaar voor alle OpenSUSE Leap-gebruikers en OpenSUSE Tumbleweed-gebruikers via de softwarerepository “OpenSUSE Oss”. Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de volgende zypper-installatieopdracht hieronder in om het pakket “net-tools” op uw OpenSUSE-pc te installeren.

sudo zypper install net-tools

Wanneer u de bovenstaande opdracht invoert, zal OpenSUSE u om uw wachtwoord vragen. Gebruik het toetsenbord om het in te schrijven. Druk vervolgens op het Y-commando nadat SUSE alle pakketten toont die zullen worden geïnstalleerd. Nadat u op de Y-toets hebt gedrukt, wordt Netstat ingesteld op uw OpenSUSE Linux-pc.