Hoe Nokia X te rooten, Play Store en Google Now Launcher te installeren

Nokia’s aankondiging op het MWC met betrekking tot nieuwe Android-handsets kwam niet zo’n grote verrassing als wat het bedrijf deed met Android op zijn apparaten. Het is alsof het Finse bedrijf – nu eigendom van Microsoft – probeert Android te creëren zonder Google, en het aanbod van het bedrijf Mountain View vervangt door dat van Microsoft. In feite is de Nokia X-smartphone, hoewel gebaseerd op AOSP, volledig verstoken van Google Apps, als je naar het apparaat kijkt, zul je het moeilijk vinden om zelfs maar te zeggen dat het Android is. Alle hoop is echter niet verloren, want dankzij de actieve Android-ontwikkelaarsgemeenschap is er een manier om niet alleen de Nokia X te rooten, maar ook Google Play Store en de Google Now Launcher op het apparaat te installeren. Details voorbij de sprong.

Voordat we ingaan op de details van hoe je de Nokia X kunt aanpassen om al deze dingen te doen, moet je begrijpen dat het apparaat nog niet beschikbaar is in productiemarkten. De hack komt met dank aan XDA Developers senior lid Kashamalaga, die een Nokia X kreeg op het MWC en er goed gebruik van maakte. Daarom willen we hem allemaal bedanken voor het brengen van deze geweldige oplossing voor early adopters.

  Deblokkeer apps voor videogesprekken in Dubai en de VAE

Begrijp alsjeblieft dat deze methode verschilt van conventioneel rooten, aangezien de Nokia X-bootloader gedeeltelijk lijkt te zijn vergrendeld en er ook geen werkend aangepast herstel voor het apparaat is.

Disclaimer: De instructies hierin dienen op eigen risico te worden gevolgd, aangezien wdzwdz geen enkele aansprakelijkheid aanvaardt voor welke schade dan ook aan uw apparaat.

Vereisten

Laten we, voordat we beginnen, eens kijken wat je nodig hebt

Framaroot-app
Een bestandsverkenner op rootniveau (bijvoorbeeld Root Explorer of ES File Explorer)
Nokia GApps-pakket (beschikbaar bij de bronlink aan het einde)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (beschikbaar op de bronlink aan het einde)

  Hoe u LED-flitswaarschuwingen alleen inschakelt wanneer uw iPhone stil is?

instructies:

1. Je moet eerst je Nokia X rooten. Aangezien er geen werkend herstel is, kan root alleen worden bereikt via de Framaroot-app. Sideload de Framaroot APK en verkrijg toegang op rootniveau via deze eenvoudige stappen.

2. Sideload vervolgens de rootbestandsverkenner van uw keuze om het wijzigen van machtigingen voor systeembestanden in te schakelen.

3. Download en pak de inhoud van het NokiaX GApps ZIP-bestand uit en kopieer alle APK’s in het pakket naar de map /system/app op je Nokia X met behulp van de bestandsverkenner die je zojuist hebt geïnstalleerd.

4. Stel de machtigingen voor de APK’s in op “lezen” voor iedereen en “schrijven” voor alleen de eerste van boven, zoals in de onderstaande schermafbeelding.

5. Start het apparaat opnieuw op en installeer nu alle APK’s uit het tweede ZIP-bestand (NokiaX_SomeGoogleApps) zoals u dat voor elke toepassing zou doen.

  Hoe u uw laptop overal kunt opladen met een draagbare oplader

Dat is zo ongeveer alles: uw Nokia X-smartphone is nu niet alleen geroot, maar kan ook Google Now Launcher en de Play Store uitvoeren. Start de laatste om uw Google-accountgegevens in te voeren en alle apps te downloaden die u miste!

Ga voor meer informatie en ondersteuning naar de XDA-forumthread voor ontwikkelaars hieronder.

[via XDA-Developers]