Hoe notities voor iPhone en iPad te synchroniseren

Aantekeningen maken is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u het nieuwste idee van een miljoen dollar niet vergeet (of misschien gewoon om melk te halen op weg naar huis). Het is van vitaal belang om notities tussen uw apparaten gesynchroniseerd te houden om niets te missen.

Gelukkig zijn er, als het gaat om iPhone en iPad, talloze manieren om aantekeningen te maken op het ene apparaat en het bijna op magische wijze op een ander te laten verschijnen. U hoeft ook niet op zoek te gaan naar een app om het te doen. De Notes-app van Apple voldoet aan de meeste vereisten die de meeste mensen nodig hebben. Het feit dat het in elke iPhone en iPad is ingebouwd – en dat het gratis is – helpt zeker!

  Waarom u uw oude computermonitor zou moeten upgraden

Er zijn een aantal manieren waarop u notities gesynchroniseerd kunt houden – met iCloud of gebruikmakend van Google – en we gaan ze hier allebei bespreken.

Laten we, gezien de nauwe integratie van iCloud met iPhone en iPad, daar beginnen, zullen we?

Notities synchroniseren met iCloud

Om aan de slag te gaan, opent u de app Instellingen op elk apparaat waarop u uw notities wilt synchroniseren.

Tik vervolgens op het Apple ID-gebied helemaal bovenaan het scherm. U ziet zowel de profielfoto van uw account als uw naam. Als u ergens in de buurt tikt, moet u naar het instellingenscherm van de Apple ID gaan. Mogelijk moet u op dit moment uw iCloud-wachtwoord invoeren, afhankelijk van hoe lang het geleden is dat u voor het laatst bent geverifieerd.

  Hoe maak je een website vanaf je telefoon

Tik op het iCloud-item in het nieuw geopende Apple ID-instellingenscherm.

Schakel de schakelaar “Notities” in en u kunt vervolgens Instellingen afsluiten.

Dit maakt het synchroniseren van notities binnen de Apple Notes-app voor dit specifieke apparaat mogelijk. Vergeet niet om het proces op uw extra iPhones of iPads te herhalen.

Notities synchroniseren met Google

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat uw Google-account al is ingesteld op uw iDevice. Als je dat nog niet hebt gedaan, hebben we een artikel dat je door de ins en outs leidt.

Het proces voor het inschakelen van synchronisatie voor de Apple Notes-app via de services van Google lijkt erg op het instellen van iCloud en begint opnieuw in de app Instellingen. Tik daar op het item “Wachtwoorden en accounts”.

  Kop- en voetteksten toevoegen in Google Documenten

Tik vervolgens op het Google-account dat u wilt gebruiken voor Apple Notes-synchronisatie.

Schakel ten slotte de schakelaar “Notities” in de aan-positie.

Nogmaals, het is belangrijk om te onthouden dat dit de synchronisatie van notities voor één apparaat mogelijk maakt. U moet dit op dezelfde manier op alle extra apparaten inschakelen.