Hoe OnlyOffice 6.3 op uw Linux-pc te installeren

OnlyOffice 6.3 is uit, en daarmee komen nieuwe opwindende functies. Deze functies omvatten nieuwe lichte/donkere thema’s, met een wachtwoord beveiligde documenten, ondersteuning voor fractionele schaling en nog veel meer. Hier leest u hoe u het op uw Linux-systeem kunt laten werken.

Installatie-instructies voor Ubuntu/Debian

Er zijn veel manieren om OnlyOffice 6.3 op uw Ubuntu-systeem te installeren. Dat gezegd hebbende, is de beste manier voor Ubuntu-gebruikers om het nieuwste DEB-pakket te downloaden van de officiële website.

Opmerking: als u Debian gebruikt, kunt u OnlyOffice 6.3 ook installeren met de onderstaande instructies.

Om OnlyOffice 6.3 op uw Ubuntu-systeem te downloaden, gaat u naar de downloadpagina hier. Zoek daar de optie “Debian 8, Ubuntu 14.04 en hoger”. Klik vervolgens met de muis op de knop “DOWNLOAD DEB”.

Nadat u de downloadknop hebt geselecteerd, begint OnlyOffice 6.3 voor Ubuntu met downloaden naar uw computer. Wanneer de download is voltooid, opent u een terminalvenster op het bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

Terwijl het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, voert u de CD-opdracht in om naar de map “Downloads” op uw computer te gaan.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” kunt u de installatie van Only Office 6.3 starten met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install ./onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Als alternatief, als u een oudere versie van Debian gebruikt, moet u mogelijk het pakket instellen met behulp van het volgende dpkg-commando.

sudo dpkg -i onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Na de installatie van het pakket moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

Op Arch Linux is het mogelijk om OnlyOffice 6.3 werkend te krijgen. De officiële website ondersteunt dit echter niet. Als u van plan bent de software te gebruiken, moet u in plaats daarvan het community AUR-pakket gebruiken.

  Hoe het Paper GTK-thema op Linux te installeren?

Gebruik het pacman-commando om zowel de “git”- als de “base-devel” -pakketten te downloaden en te installeren om aan de slag te gaan. Deze pakketten zijn vereist om de Trizen AUR-helpertool te gebruiken, wat het veel gemakkelijker maakt om OnlyOffice in te stellen.

sudo pacman -S git base-devel

Nadat u de twee pakketten op uw systeem hebt geïnstalleerd, is het tijd om de Trizen AUR-helper te bouwen en in te stellen. Download om te beginnen de nieuwste versie van Trizen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Nadat Trizen is gedownload, gebruikt u de opdracht makepkg om de tool op uw Arch Linux-systeem te installeren.

cd trizen/

makepkg -sri

Gebruik de opdracht trizen -S om OnlyOffice 6.3 op uw Arch Linux-systeem te installeren met alles geïnstalleerd.

trizen -S onlyoffice-bin

Fedora installatie-instructies

Er zijn meerdere manieren om OnlyOffice op Fedora te installeren. De beste manier om dit te doen, is echter door het RPM-pakket te downloaden en te installeren. Ga naar de downloadpagina hier om het nieuwste RPM-pakket voor OnlyOffice te bemachtigen.

  Hoe luister je naar je Plex-muziekcollectie op de Linux-desktop?

Eenmaal op de downloadpagina, scrolt u naar beneden en zoekt u het gebied “Voor CentOS en RHEL”. Selecteer vervolgens de knop “Download RPM” om de download te starten. Wanneer het downloaden is voltooid, open je een terminalvenster op het Fedora-bureaublad.

Gebruik in het terminalvenster de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan. Gebruik dan het dnf install commando om OnlyOffice 6.3 in te stellen op je Fedora Linux systeem.

cd ~/Downloads
sudo dnf install onlyoffice-desktopeditors.x86_64.rpm

OpenSUSE installatie-instructies

OpenSUSE Linux is net als Fedora gebaseerd op RPM. Fedora en RHEL/CentOS lijken echter erg op elkaar en OpenSUSE, hoewel het RPM-pakketten gebruikt, is anders. De beste manier om OnlyOffice 6.3 op uw OpenSUSE-systeem te krijgen, is door de onderstaande Snap- of Flatpak-installatie-instructies te volgen.

Of probeer het RPM-pakket op de downloadpagina te downloaden en te installeren. We zullen die installatiemethode hier echter niet behandelen.

Snap-installatie-instructies

OnlyOffice 6.3 is direct beschikbaar voor alle Linux-gebruikers via de Ubuntu Snap-pakketwinkel. Als je een Linux-besturingssysteem gebruikt dat Snaps kan gebruiken, kun je het als volgt laten werken.

  Hoe netwerkshares automatisch op Linux te koppelen

Opmerking: u moet de Snapd-runtime hebben geconfigureerd en uitgevoerd op uw Linux-pc om de onderstaande opdracht succesvol te laten werken.

Om de nieuwste release van Only Office als Snap-pakket op uw Linux-pc aan de gang te krijgen, moet u een terminalvenster openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken.

Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de onderstaande snap-installatieopdracht om OnlyOffice 6.3 in gebruik te nemen.

sudo snap install onlyoffice-desktopeditors

Flatpak installatie-instructies

OnlyOffice 6.3 is beschikbaar voor Linux-gebruikers als Flatpak in de Flathub app store. Als je het op je systeem wilt installeren, moet je eerst onze handleiding volgen over het instellen van de Flatpak-runtime.

Wanneer de Flatpak-runtime op uw systeem is geconfigureerd, kunt u de nieuwste release van OnlyOffice via Flatpak instellen met de twee onderstaande opdrachten.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.onlyoffice.desktopeditors