Hoe op te lossen Kan niet afdrukken vanuit Chrome

Google Chrome is niet alleen een handige, betrouwbare en snelle browser die de meeste mensen gebruiken als hun standaardbrowser voor verschillende extensies, maar het biedt ook meerdere andere functies die erg handig in gebruik zijn. Het is ongetwijfeld een van de meest gebruikte online services. Google Chrome biedt gebruikers ook de mogelijkheid om geopende tabbladen in Chrome af te drukken met Google Cloudprinter. Hoewel het een geweldige functie is, hebben sommige gebruikers moeite om deze mogelijkheid te gebruiken om rechtstreeks vanuit Chrome af te drukken. Als u iemand bent die met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, hebben we een perfecte gids voor u samengesteld die u zal helpen het probleem met het niet afdrukken vanuit Chrome op uw pc op te lossen. In onze gids van vandaag behandelen we onderwerpen als de redenen waarom het Chrome-afdrukvoorbeeld niet werkt en meerdere oplossingen voor het niet laden van het Chrome-afdrukvoorbeeld. Dus als u geen idee heeft hoe u het Chrome-voorbeeld voor het laden van afdrukken kunt repareren, laten we dan meteen beginnen met onze gids en u vertrouwd maken met verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Hoe op te lossen Kan niet afdrukken vanuit Chrome

Als uw Chrome-afdrukvoorbeeld niet werkt in Windows 10/11, kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Corrupte browsegegevens op uw pc kunnen de allereerste reden zijn voor dit probleem.

  • Een andere reden kunnen verkeerd geconfigureerde instellingen van uw browser zijn.
  • Conflicterende processen en toepassingen kunnen ook de afdrukfunctie van Chrome verstoren.

  • Voor sommige gebruikers blijft het probleem ook bestaan ​​vanwege de defecte printer.

Methoden om het Chrome-afdrukvoorbeeld te repareren dat niet wordt geladen

Als u door een fout moeite heeft gehad om uw Chrome-afdrukfunctie te laten werken, hebben we hier enkele betrouwbare en geteste oplossingen waarmee u gemakkelijk weer kunt afdrukken. Laten we deze Chrome-afdrukfixes hieronder eens bekijken:

Methode 1: basismethoden voor probleemoplossing

1. Gebruik Ctrl + Shift + P Snelkoppeling

De allereerste methode of liever een tijdelijke oplossing die kan worden geprobeerd als u niet vanuit Chrome kunt afdrukken, is door de snelkoppeling Ctrl + Shift + P te gebruiken. Het is ook een van de snelste manieren om dit probleem op te lossen. Volg de onderstaande stappen om deze snelkoppeling te impliceren:

1. Start de Google Chrome-browser op uw pc en open het bestand dat u wilt afdrukken.

2. Druk nu tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + P om de afdrukopdracht te geven.

3. Selecteer nu de gewenste afdrukbestemming en andere instellingen.

2. Start Google Chrome opnieuw

Als de tijdelijke oplossing niets voor u heeft opgelost en u nog steeds worstelt met het vastgelopen probleem met het laadvoorbeeld van de Chrome-afdruk, moet u proberen uw Chrome-browser opnieuw op te starten. Het herstarten van de browser helpt bij het oplossen van kleine problemen die mogelijk de oorzaak zijn van dit probleem. Volg de onderstaande stappen om Chrome opnieuw op te starten:

1. Start Google Chrome op uw systeem.

2. Typ nu chrome://restart in de adresbalk bovenaan het browserscherm en druk op enter.

Dit zal u helpen om alle tabbladen en extensies die in de browser worden uitgevoerd te sluiten en ze vervolgens opnieuw te starten.

Methode 2: Browsegegevens wissen

De volgende oplossing is het wissen van de browsegegevens van uw Google Chrome-browser. Zoals ook mogelijk is met andere browsers, kan Google Chrome ook cachegeheugen en cookies verzamelen die uw browse-ervaring verbeteren. Wanneer deze opgeslagen gegevens echter corrupt of oud worden, kunnen ze de functies van de browser verstoren, waaronder afdrukken. U moet dus alle browsegegevens uit Chrome wissen. Met behulp van onze gids kunt u meer te weten komen over het wissen van de browsegeschiedenis in elke browser.

Methode 3: verwijder printers die niet in gebruik zijn

Een ander ding dat moet worden overwogen en geregeld, zijn de vermelde printers onder Chrome. Google Chrome Print-service heeft meer dan één actieve vermelde printer, wat soms als een probleem wordt beschouwd voor gebruikers die rechtstreeks vanuit Chrome proberen af ​​te drukken. Als dit het geval is, kunt u proberen een aantal ongebruikte printers te verwijderen met behulp van de volgende stappen:

1. Start Instellingen van uw systeem door op de Windows + I-toets te drukken.

2. Klik nu op de optie Bluetooth & apparaten.

3. Start vervolgens de optie Printers en scanners.

4. Klik nu op de printer die u wilt verwijderen en klik op de knop Verwijderen.

U kunt het proces herhalen om meerdere printers te verwijderen.

Methode 4: voer SFC en DISM Scan uit

Een andere eenvoudige manier om op te lossen dat het Chrome-afdrukvoorbeeld niet werkt, is door een SFC- en DISM-scan uit te voeren op bestanden op uw pc. Dit komt omdat beschadigde bestanden die ontbreken ook een mogelijke oorzaak van het probleem kunnen zijn. Daarom kan het uitvoeren van deze scans eventuele gediagnosticeerde fouten controleren en oplossen. Om meer te weten te komen over deze scans, kunt u onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 raadplegen.

Methode 5: Antivirus uitschakelen

Hoewel antivirus geen prominente oorzaak is waarom u niet vanuit Chrome kunt afdrukken, is het nog steeds een mogelijke reden. Soms kan deze beschermende toepassing op uw systeem voorkomen dat Chrome bestanden afdrukt als u een draadloze printer gebruikt. Om het probleem op te lossen, kunt u proberen het antivirusprogramma van uw systeem uit te schakelen, zoals McAfee en Bitdefender. Weet hoe u antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10 met behulp van onze gids.

Methode 6: machtigingen voor tijdelijke mappen wijzigen

Het probleem met het niet laden van het Chrome-afdrukvoorbeeld kan ook worden opgelost door de machtigingen voor de map Temp (binnen de AppData-update) op uw computer aan te passen. Door uzelf de volledige controle over de Temp-map te geven, kunt u de mogelijkheid herstellen om rechtstreeks vanuit Chrome af te drukken.

1. Open Verkenner op uw computer door de Windows + E-toetsen samen in te drukken.

2. Navigeer nu naar de map C:UsersYourUserNameAppDataLocal.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de map Temp om Eigenschappen vanuit het menu te openen.

4. Klik nu op het tabblad Beveiliging op de knop Bewerken.

5. Vink vervolgens het vakje voor Volledige controle aan en klik op OK.

6. Start ten slotte uw systeem opnieuw op en controleer of u nu bestanden kunt afdrukken.

Methode 7: Stuurprogramma’s bijwerken/opnieuw installeren

De volgende methode om het vastlopen van het Chrome-afdrukvoorbeeld op te lossen, is het bijwerken of opnieuw installeren van stuurprogramma’s van uw systeem. Als de stuurprogramma’s van uw pc verouderd of incompatibel zijn, kunnen deze problemen veroorzaken met de afdrukfunctie van Chrome. Als u alles wilt weten over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10, raadpleegt u onze handleiding en past u hetzelfde toe op uw pc. Om stuurprogramma’s opnieuw te installeren, kunt u ook onze handleiding lezen over het verwijderen en opnieuw installeren van stuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 8: voer de probleemoplosser uit

U kunt ook proberen de ingebouwde probleemoplosser van uw systeem uit te voeren om de afdrukproblemen met Chrome op te lossen. Als dit probleem zich op systeemniveau voordoet, kan het alleen worden opgelost door de probleemoplosser voor printers uit te voeren.

1. Start Instellingen van uw pc met behulp van de Windows + I-toets.

2. Zoek nu Troubleshoot settings bovenaan en druk op enter.

3. Klik vervolgens op Overige probleemoplossers.

4. Klik nu op de optie Uitvoeren naast Printer.

5. Volg ten slotte de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.

Methode 9: Chrome resetten

Een van de laatste oplossingen die kunnen worden gebruikt als u nog steeds niet kunt afdrukken vanuit Chrome, is het resetten van Chrome naar de standaardinstellingen. U kunt de onderstaande stappen volgen om Chrome opnieuw in te stellen:

1. Start de Google Chrome-browser en ga naar chrome://settings/reset.

2. Klik vervolgens op de optie Instellingen herstellen naar hun oorspronkelijke standaardwaarden in het venster.

3. Bevestig nu de reset door op de knop Instellingen resetten te klikken.

4. Start ten slotte de website opnieuw en controleer of het afdrukprobleem nu is opgelost.

Methode 10: Installeer Chrome opnieuw

Ten slotte kunt u ook proberen de Google Chrome-browser opnieuw te installeren als geen van de methoden tot nu toe voor u heeft gewerkt. Deze herinstallatie kan worden gedaan met behulp van de onderstaande stappen:

1. Klik op het Windows-pictogram, voer apps en functies in de zoekbalk in en klik op Openen.

2. Zoek nu in Chrome in de lijst.

3. Klik vervolgens op Chrome en selecteer Knoppen voor verwijderen zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

4. Druk vervolgens opnieuw op de Windows-toets, voer %localappdata% in en klik op Openen.

5. Dubbelklik nu op de map Google.

6. Klik daarin met de rechtermuisknop op de Chrome-map en selecteer Verwijderen.

7. Klik nogmaals op het Windows-pictogram, voer deze keer %appdata% in en klik op Openen.

8. Herhaal nu stap 5 en 6.

9. Start ten slotte uw computer opnieuw op.

10. Als u klaar bent, downloadt u de nieuwste versie van Google Chrome op uw pc.

11. Installeer vervolgens de Chrome-installatie op uw systeem.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waar vind ik de printknop in Google Chrome?

Ans. Er is geen speciale knop aanwezig in Google Chrome om af te drukken. Deze functie kan worden toegevoegd vanuit de vele extensies die beschikbaar zijn in de Chrome-bibliotheek.

Q2. Hoe kan ik een webpagina afdrukken in Chrome?

Ans. U kunt in Chrome eenvoudig een webpagina afdrukken met behulp van de afdrukopdracht, afhankelijk van de lay-out van de webpagina.

Q3. Hoe kan ik een pdf afdrukken in Chrome?

Ans. U kunt een pdf afdrukken in Chrome door de documenten eerst als pdf op te slaan. Daarna kunt u uw printer kiezen en de actie voltooien.
Q4. Is afdrukken inschakelen belangrijk in Google Chrome?

Ans. Nee, u hoeft afdrukken in Google Chrome niet in te schakelen. Nadat u uw printer hebt ingesteld, kunt u uw bestanden direct afdrukken zonder extra instellingen of configuratie.

Q5. Waardoor kan een afdrukfout worden veroorzaakt?

Ans. Afdrukfouten hebben meestal te maken met softwareproblemen, hardwarefouten, problemen met stuurprogramma’s en overmatig gebruik.

***

We hopen dat ons document over het oplossen van problemen met afdrukken vanuit Chrome informatief genoeg was om u met succes te begeleiden bij afdrukproblemen in Chrome, de redenen erachter en veelvoorkomende oplossingen die u gemakkelijk kunt proberen. Zo ja, dan kunt u ons dit laten weten door hieronder uw opmerkingen achter te laten. U kunt ook uw eventuele vragen of suggesties bij ons achterlaten.

  Gebruik de nieuwe tabbladpagina als dashboard voor taakbeheerservices

gerelateerde berichten