Hoe Open Broadcaster (OBS) in Ubuntu te installeren

Als je een Ubuntu-gebruiker bent en naar Twitch of YouTube wilt streamen, moet je eerst de Open Broadcaster-applicatie installeren. In deze gids bespreken we manieren waarop u Open Broadcaster op Ubuntu kunt laten werken via DEB, Flatpak en Snap.

Hoe Open Broadcaster in Ubuntu te installeren – Ubuntu Software Center

De nummer één manier om OBS in Ubuntu te installeren, is via het Ubuntu Software Center. Om de installatie te starten, moet u het Ubuntu-softwarecentrum openen. Het softwarecentrum is vooraf geïnstalleerd op elke Ubuntu-installatie.

Om het softwarecentrum te starten, drukt u op de Win-toets op het toetsenbord. Daarna heeft u toegang tot het zoekvak. Typ in het zoekvak “Ubuntu-software” in het vak. Open vervolgens de app met het boodschappentaspictogram.

Zoek in Ubuntu Software het zoekpictogram in de linkerbovenhoek en klik erop met de muis. Typ vanaf daar “OBS Studio” in het zoekvak. De Ubuntu Software-app zou onmiddellijk resultaten moeten tonen.

Klik op het pictogram “OBS Studio-app in de zoekresultaten om naar de winkelpagina van de OBS Studio-app te gaan. Ga op de winkelpagina naar het menu ‘Bron’ bovenaan. Wijzig het in “Format deb” zodat het via de Ubuntu-bronnen wordt geïnstalleerd.

  Hoe u online met een arts kunt praten

Zoek vanaf hier de knop “Installeren” en klik erop om de installatie te starten. Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd uw wachtwoord in het wachtwoordvak in te voeren.

Na het invoeren van uw wachtwoord wordt OBS Studio op Ubuntu geïnstalleerd. Om het op te starten, klikt u eenvoudig op de knop “Launch” en het zal opstarten. Genieten van!

Hoe Open Broadcaster in Ubuntu te installeren – Command-line

Naast het installeren van Open Broadcaster in Ubuntu via de Ubuntu Software Center-app, is het ook mogelijk om de app werkend te krijgen via de opdrachtregel. Hier is hoe het te doen.

Open eerst een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad. U kunt dit doen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, gebruikt u de onderstaande opdracht apt install om het pakket “obs-studio” te installeren.

sudo apt install obs-studio

Terwijl u de bovenstaande opdracht invoert, zal Ubuntu u om uw wachtwoord vragen. Uw wachtwoord is vereist, omdat u een sudo-opdracht uitvoert, die een opdracht uitvoert als het root-account.

Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, zal Ubuntu alle pakketten die het gaat installeren (afhankelijkheden die nodig zijn om OBS Studio te laten draaien, evenals het OBS Studio-pakket zelf) op uw computer verzamelen en verzamelen. Als het klaar is, wordt u gevraagd op de Y-knop te drukken om door te gaan met installeren.

  Hoe code correct op te maken in OneNote

Zodra u op de Y-knop drukt, installeert Ubuntu OBS Studio. Als het klaar is, sluit u de terminal.

Hoe Open Broadcaster in Ubuntu te installeren – Flatpak

Als je OBS niet op Ubuntu wilt installeren via de traditionele Ubuntu-bronnen als een DEB-pakket, kun je het ook via Flatpak installeren vanuit de Flathub-winkel. Om de installatie te starten, moet u de Flathub-runtime op uw systeem inschakelen.

Het inschakelen van de Flatpak-runtime op Ubuntu is eenvoudig. Om te beginnen, moet u het “flatpak” -pakket instellen. Open een terminalvenster om het Flatpak-pakket in te stellen. Om een ​​terminalvenster te openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de opdracht apt install om het “flatpak” -pakket op uw computer te installeren.

Opmerking: dit is een korte uitleg over het instellen van Flatpak op Ubuntu. Als je een meer diepgaande uitleg nodig hebt, volg dan deze gids over dit onderwerp.

sudo apt install flatpak

Nadat je het Flatpak-pakket op je systeem hebt ingesteld, moet je de Flathub-app store configureren. Deze app store heeft bijna alle Flatpak-apps en zonder Flathub kun je OBS niet instellen.

  Hoe u uw router en modem opnieuw kunt opstarten

Om de Flathub app store op Ubuntu in te schakelen, gebruikt u de volgende flatpak remote-add-opdracht en voegt u de app store als bron toe aan Flatpak. Je hoeft Flathub maar één keer als bron toe te voegen en Flatpak heeft het voor altijd.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nu de Flathub-app store is ingesteld op Ubuntu, kunt u OBS installeren met behulp van de volgende flatpak-installatieopdracht.

flatpak install flathub com.obsproject.Studio

Hoe Open Broadcaster te installeren in Ubuntu – Snap-pakket

OBS is niet alleen beschikbaar als Flatpak, maar is ook beschikbaar voor Ubuntu-gebruikers in de Ubuntu Snap Store. Open een terminalvenster om aan de slag te gaan met de OBS-app op uw Ubuntu-pc als een snap-pakket.

Zodra het terminalvenster is geopend, kunt u snel de Open Broadcaster-app instellen met behulp van de volgende snap-installatieopdracht hieronder.

sudo snap install obs-studio