Hoe PDF’s samen te voegen met PDFSam op Linux

Wilt u twee PDF-documenten samenvoegen op uw Linux-pc? Bekijk PDFSam; het is een uitstekende tool die gebruikers ongelooflijke kracht geeft om PDF-documenten op Linux te wijzigen en te bewerken. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om PDF’s samen te voegen.

PDFSam installeren op Linux

Voordat PDFSam PDF-documenten kan samenvoegen, moet de app op uw systeem zijn geïnstalleerd. De PDFSam-app wordt ondersteund op een breed scala aan Linux-besturingssystemen. Deze besturingssystemen zijn Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora en OpenSUSE.

U moet een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen om de app te installeren. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Als alternatief kunt u een terminalvenster openen door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend, kan de installatie beginnen. Volg de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Als u Ubuntu gebruikt, moet u het officiële PDFSam DEB-pakket naar uw computer downloaden. U kunt dit bestand naar uw computer downloaden met de onderstaande wget-downloadopdracht.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Nadat u het nieuwste PDFSam DEB-pakket op uw computer hebt gedownload, kunt u het installeren met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install ./pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Debian

Degenen die Debian gebruiken, kunnen PDFSam installeren met behulp van een downloadbaar DEB-pakket. Gebruik de onderstaande wget-opdracht om het nieuwste DEB-pakket op uw computer te krijgen.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Na het downloaden van de laatste versie van PDFSam naar uw computer, kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande opdracht dpkg om het DEB-pakket op uw computer te installeren.

sudo dpkg -i pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Als het DEB-pakket op uw computer is geïnstalleerd, moet u eventuele afhankelijkheidsproblemen oplossen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan. Gebruik hiervoor de opdracht apt-get install -f hieronder.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux is PDFSam beschikbaar voor installatie. Echter niet van de officiële website. In plaats daarvan moet je de app instellen via de Arch Linux User Repository.

  Original Sin 2 op Linux

Gebruik de onderstaande pacman-opdracht om zowel de “git”- als de “base-devel” -pakketten op uw computer in te stellen om aan de slag te gaan. Deze pakketten moeten worden ingesteld om te communiceren met de AUR.

sudo pacman -S git base-devel

Gebruik na het instellen van de twee pakketten de opdracht git clone om de nieuwste release van de Trizen AUR-helper te downloaden. Trizen zorgt ervoor dat PDFSam veel eenvoudiger werkt dan handmatige installatie.

git clone https://aur.archlinux.or/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper ingesteld op uw Arch Linux-systeem, kan de PDFSam-toepassing worden geïnstalleerd. Gebruik de onderstaande trizen -S-opdracht om de app te laten werken.

trizen -S pdfsam

Fedora

PDFSam werkt wel op Linux. Alleen Fedora 33 heeft echter een pakket beschikbaar. Dus als je Fedora 34 of nieuwer gebruikt, moet je in plaats daarvan de zelfstandige versie van de app downloaden.

  Hoe Mad Max op Linux te spelen

Opmerking: je moet Java geïnstalleerd hebben op Fedora om de zelfstandige versie van PDFSam op je systeem te laten draaien.

Download de nieuwste versie van PDFSam op je Fedora-systeem met behulp van het onderstaande wget-commando. Pak het vervolgens uit in uw thuismap met tar.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam-4.2.6-linux.tar.gz
tar xvf pdfsam-4.2.6-linux.tar.gz

Start de PDFSam app op Fedora met:

cd ~/pdfsam-4.2.6-linux
java -jar pdfsam-basic-4.2.6.jar 

OpenSUSE

Om PDFSam op OpenSUSE te laten werken, moet u een softwarerepository van derden toevoegen. Om het werkend te krijgen, ga je naar de PDFSam OpenSUSE-softwarepagina. Selecteer vervolgens de knop “1 Click Install” om het in te stellen.

Hoe PDF’s samen te voegen met PDFsam op Linux

Stap 1: Open PDFSam op het Linux-bureaublad. U kunt de applicatie starten door te zoeken naar “PDFSam” in het app-menu.

Stap 2: Open PDFSam, zoek de knop “Samenvoegen” en klik erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, verschijnt het PDFSam merge menu op het scherm.

  Hoe Crusader Kings II op Linux te spelen

Stap 3: In het samenvoegmenu ziet u een bericht met de tekst “Drag and drop PDF-bestanden hier.” Open de Linux-bestandsbeheerder en zoek de PDF(‘s) die u wilt samenvoegen.

Stap 4: Nadat alle PDF-bestanden zijn toegevoegd aan het PDFSam merge menu, kijk naar de merge instellingen. Deze instellingen, hoewel niet vereist, kunnen u helpen waarde toe te voegen aan de PDF-bestanden die u samenvoegt.

Stap 5: Nu u uw samenvoeginstellingen hebt gekozen, zoekt u de knop “Uitvoeren” onderaan de PDFSam-pagina en selecteert u deze. De app maakt een nieuwe PDF van de bestanden die je hebt toegevoegd aan het samenvoegmenu wanneer je deze knop kiest.

Wanneer het samenvoegproces is voltooid, zal PDFSam een ​​nieuw PDF-bestand maken met de naam “PDFsam_merge.pdf”. Dit bestand bevindt zich in uw homedirectory. Om toegang te krijgen, start u de Linux-bestandsbeheerder en selecteert u het pictogram “Home” om toegang te krijgen tot het PDF-bestand.