Hoe personen en bedrijven aan contacten op Mac toe te voegen

Hoewel de app Contacten op macOS goed is als je telefoonboek, is het ook handig om gedetailleerde persoonlijke informatie en verbindingen bij te houden. Ga als volgt te werk om iemand die nieuw is aan uw lijst toe te voegen.

Contacten toevoegen op macOS

Open de app Contacten op uw Mac vanuit het Dock, uw map Programma’s of door ernaar te zoeken met Command+Space.

Je ziet een lijst met al je contacten. Klik op een van hen en druk op de knop + onderaan om een ​​nieuw contact toe te voegen.

U kunt ook contacten toevoegen met de sneltoets Command+N, voor “nieuw”.

  9 coole KDE-plasmathema's

U ziet een formulier dat u kunt invullen met alle contactgegevens die u heeft. First is de naam, gescheiden in eerste en laatste, hoewel de achternaam optioneel is.

Verderop in de lijst zul je zien dat de contactenkaart behoorlijk grondig is, waardoor je opties hebt voor verjaardag, adres en zelfs persoonlijke notities over meerdere regels. Je hoeft deze niet allemaal in te vullen; u kunt een contact toevoegen met slechts een telefoon of e-mail.

Onder de naam bovenaan is er een optie voor de werkplek van de contactpersoon. Als de contactpersoon een bedrijf is, kunt u het vakje “Bedrijf” aanvinken om deze twee opties om te draaien.

  Hoe u kunt zien welke CPU op uw pc zit (en hoe snel deze is)

U kunt nog steeds een persoonlijke naam toevoegen, maar de bedrijfsnaam wordt weergegeven in de lijst met contactpersonen.

Contactgroepen toevoegen

De app Contacten heeft groepen voor organisatie. U kunt een contactgroep toevoegen op dezelfde manier waarop u contacten zou toevoegen, maar door “Nieuwe groep” te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

U kunt ook de sneltoets Shift+Command+N gebruiken om groepen toe te voegen. Groepen verschijnen in de zijbalk en u kunt een bestaand contact aan de groep toevoegen door het contact erover te slepen.

U kunt de naam van groepen wijzigen door ze te markeren en op Enter te drukken, en u kunt ze verwijderen door ze te markeren en op Delete te drukken.

Contacten synchroniseren met iCloud

Contacten zouden automatisch met iCloud moeten synchroniseren zolang u bent ingelogd op uw iCloud-account en dit heeft ingeschakeld in de instellingen. Om er zeker van te zijn dat het is ingeschakeld, opent u de Systeemvoorkeuren vanuit het Dock of uw toepassingenmap en klikt u op de “iCloud” -instellingen. Als je bent ingelogd, zorg er dan voor dat ‘Contacten’ is aangevinkt.

  Waarom je iPhone blijft vragen naar het gebruik van locatie op de achtergrond

Om alles correct te synchroniseren, moet je inloggen op je iPhone en elk ander aangesloten apparaat en ervoor zorgen dat je ook iCloud daarop hebt ingeschakeld. Nieuwe contacten die u op uw telefoon of Mac toevoegt of bewerkt, worden tussen beide gesynchroniseerd.