Hoe PlayStation VR correct in te stellen

De PlayStation VR (PSVR)-headset wordt aangesloten op PS4 en creëert een bonafide virtual reality-ervaring. Maar zoals alle VR-headsets heeft hij veel kabels nodig. We laten je zien hoe je alles aansluit en je kamer instelt om het meeste uit je PSVR te halen.

Met de PlayStation VR kunnen gamers nieuwe uitdagingen aangaan in nieuwe werelden, maar de eerste uitdaging is om het ding op te zetten. Het is meer omslachtig dan uitdagend, maar maak je geen zorgen! We zijn hier om een ​​handje te helpen.

Eerst enkele vereisten:

Sony raadt een speelruimte van 10 ft x 10 ft aan. Een oppervlakte van 6 ft x 6 ft kan voldoende zijn, maar de resultaten zijn niet gegarandeerd. Je kunt je PSVR misschien verleiden om in een kleinere ruimte te werken door de PlayStation Camera iets naar beneden te kantelen – daarover later meer.

Hoewel niet vereist voor de meeste games, worden PlayStation Move-controllers ten zeerste aanbevolen. Het is een extra uitgave, maar u zult er waarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Nu, zorg dat al die dozen worden geopend en kabels worden uitgepakt. Het is tijd om te beginnen.

Hoe de PSVR in te stellen

Koppel eerst de HDMI-kabel los van de achterkant van de PS4 en sluit deze aan op de poort met het label “HDMI TV” aan de achterkant van de PSVR-processoreenheid (de doos die bij de PSVR-headset werd geleverd). Deze stuurt het signaal naar je tv.

Sluit nu de PlayStation Camera aan op de AUX-poort op de PS4. Het is gelabeld en het is de enige poort waar de PlayStation Camera-kabel op past.

Sluit een nieuwe HDMI-kabel aan op de poort met het label “HDMI PS4” aan de achterkant van de processoreenheid – de onze is roze, maar de jouwe is zwart.

  Vind uw legale immigratiestatus in de VS en krijg nuttige bronnen

Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de HDMI-poort aan de achterkant van de PS4. Hiermee wordt de video van je PS4 naar de PSVR gestuurd.

Sluit de USB-kabel aan op de achterkant van de processoreenheid en vervolgens op de PS4. Hierdoor kunnen de twee met elkaar communiceren.

Sluit het netsnoer aan op de netadapter, steek de kabel in de achterkant van de processoreenheid en steek de stekker in een stopcontact.

Sluit vervolgens de PSVR-headsetkabel aan op de voorkant van de processoreenheid, waarbij de symbolen op de kabels overeenkomen met de juiste poorten.

Plaats nu de PlayStation Camera bovenop je tv met behulp van de meegeleverde beugel. Zorg ervoor dat het in het midden is geplaatst en iets naar beneden gericht is, zeker als u zich in een bijzonder kleine kamer bevindt.

Je kunt nu de meegeleverde stereo koptelefoon aansluiten op de PSVR headset en alles aanzetten. Vergeet niet op de aan/uit-knop op de PSVR-headset te drukken, omdat deze niet automatisch wordt ingeschakeld met je PlayStation.

Hoe de camera te positioneren

De PlayStation VR gebruikt een enkele camera bij het volgen van bewegingen, en de positionering ervan is belangrijk. De hoogte van de camera, evenals de hoek waaronder deze staat, heeft een enorme invloed op het gezichtsveld en wat hij kan zien.

Plaats de camera ongeveer op dezelfde hoogte als je hoofd, zodat je de PSVR-headset kunt zien wanneer je hem draagt. Als de camera naar boven wijst, kan het moeilijk zijn om de DualShock- of PlayStation Move-controllers in je handen te identificeren. Daarom is het aan te raden de camera iets naar beneden te kantelen.

Dit helpt ook als je een kleine kamer hebt. Stel je voor dat het gezichtsveld van de camera een zaklamp is die in je kamer schijnt; het gezichtsveld van de camera is eveneens kegelvormig. Je kunt dichter bij je tv gaan staan ​​omdat het gezichtsveld van de camera nu lager is dan voorheen. Een lager gezichtsveld is gunstig in kleinere ruimtes waarin je dichter bij de tv moet staan ​​dan aanbevolen. Dit komt omdat het laagste punt dat de camera kan zien zich nu dichter bij de tv bevindt dan normaal. Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, wordt het rood gearceerde gebied dichterbij gebracht door de camera naar beneden te kantelen.

  Hoe u Photoshop-bestandsgeschiedenis kunt opslaan in een tekstbestand

Het wordt aanbevolen dat u ten minste twee meter van uw tv afstaat, maar als u de camera iets naar beneden kantelt, kan die afstand worden verkleind.

Ga echter niet te dichtbij staan ​​- er is een goede plek te vinden. De camera kan iets naar boven kijken, maar als je te dichtbij staat, kan de camera je hoofd niet zien.

Zorg ervoor dat de PlayStation Camera niet in direct zonlicht wordt geplaatst, aangezien sterke lichtbronnen het volgen van objecten belemmeren. Houd de camera uit de buurt van lampen of iets anders dat infrarood uitzendt. Bedek eventuele lichtbronnen tijdens het spelen als ze niet kunnen worden uitgeschakeld.

Tips voor een betere PSVR-ervaring

Nu u aan de slag bent, is het tijd om uw instellingen aan te passen. Natuurlijk, uit de doos werkt PSVR meestal goed genoeg, maar tenzij je in een donkere 12 ft. x 12 ft. grot speelt, zullen de dingen niet perfect zijn.

Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je alles soepeler kunt laten verlopen de volgende keer dat je die headset vastmaakt:

Maak je speelruimte leeg. Dit is vooral belangrijk als de ruimte die je hebt niet groot is. Zet lampen, vazen ​​of andere breekbare voorwerpen binnen bereik en zorg dat er niets in de buurt van je voeten is. Wanneer je de headset draagt, verlies je het zicht op je omgeving, waardoor je tegen dingen aanloopt of erover struikelt als ze te dichtbij zijn.
Een goede pasvorm van de headset is cruciaal. Gebruik het verstelmechanisme om ervoor te zorgen dat de headset goed past zonder te hard vast te klemmen. Verplaats het als de afbeelding wazig is.
Stel handmatig de oogafstand (IPD) in als de dingen nog steeds wazig zijn. Ga naar Instellingen > Apparaten > PlayStation VR > Oog-tot-oogafstand meten en volg de instructies.
Zorg ervoor dat de volglichten correct zijn ingesteld. Ga naar Instellingen > Apparaten > PlayStation VR > Tracking Lights aanpassen en volg de aanwijzingen op het scherm.
Reinig de PSVR-lenzen. Ze worden vies, hoe hard je ook probeert om ze schoon te houden. Maak ze schoon met een microvezeldoek. Gebruik niets nats of schurends – u wilt de lenzen of coating niet beschadigen.
Laad alles altijd op. DualShock 4-controllers houden meestal een lading goed vast, maar PlayStation Move-controllers … niet zo veel. Zorg ervoor dat ze zijn opgeladen voordat je ze wilt gebruiken om teleurstelling te voorkomen. We zijn er geweest, en het is niet leuk.
Neem regelmatig pauze. Misschien wil je dat niet als je midden in de actie zit, maar een pauze om de 30 of 45 minuten is verstandig, al was het maar om het zweet van je voorhoofd te dweilen.

  Hoe versiecontrole voor Gnome-extensies uit te schakelen

Bovenal veel plezier. Dat is waar gamen om draait, toch?

gerelateerde berichten