Hoe PNG-bestanden op Linux te comprimeren

Wilt u enkele PNG-afbeeldingen op uw Linux-pc comprimeren? Weet je niet hoe je PNG’s moet comprimeren? Wij kunnen helpen! In deze handleiding bespreken we twee geweldige manieren waarop u uw PNG-afbeeldingsbestanden op Linux kunt comprimeren.

Wilt u andere afbeeldingstypen comprimeren? Bekijk Curtail voor Linux.

Methode 1 – PNG Quant

Als u PNG-bestanden op Linux moet comprimeren, kunt u dit het snelst doen met PNG Quant. Het is een tool die alleen bedoeld is om PNG-bestanden te comprimeren en geen andere bestandstypen. Het werkt via de terminal en wordt ondersteund op een breed scala aan Linux-besturingssystemen.

Om de installatie van PNG Quant op uw Linux-pc te starten, moet u een terminalvenster openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. U kunt ook een terminalvenster openen door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Open het terminalvenster en volg de onderstaande opdrachtregelinstallatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt.

Ubuntu

Het PNG Quant-programma kan op Ubuntu Linux worden geïnstalleerd met behulp van de volgende apt install-opdracht hieronder.

sudo apt install pngquant

Debian

Als u Debian 9, 10 of 11 gebruikt, kunt u PNG Quant op uw systeem installeren met de volgende apt-get install-opdracht hieronder.

sudo apt-get install pngquant

Arch Linux

Degenen met Arch Linux kunnen de PNG Quant-toepassing in gebruik nemen vanuit de “Community” -softwarerepository met behulp van de onderstaande pacman-opdracht.

sudo pacman -S pngquant

Fedora

Degenen die Fedora Linux gebruiken, kunnen de nieuwste PNG Quant (mits je Fedora 33 of nieuwer gebruikt) op je systeem aan de gang krijgen door het volgende dnf install-commando hieronder te gebruiken.

sudo dnf install pngquant

OpenSUSE

De PNG Quant-applicatie is beschikbaar en beschikbaar voor alle OpenSUSE Linux-gebruikers. U kunt het op uw systeem installeren met de volgende zypper install-opdracht hieronder.

sudo zypper install pngquant

Generieke Linux

Je zou PNG Quant op je Linux-pc moeten kunnen vinden, zelfs als we het hier niet in de installatie-instructies hebben behandeld. Om het werkend te krijgen, zoekt u “pngquant” in de terminal met behulp van het programma dat u gebruikt om software op uw systeem te installeren. Ga anders naar de officiële PNG Quant-websitee en volg de installatie-instructies.

  Hoe de xargs-opdracht op Linux te gebruiken

PNG Quant gebruiken om één afbeelding te comprimeren

Om een ​​enkele afbeelding te comprimeren met PNG Quant, opent u een terminalvenster. Vanaf daar cd naar de map waar het afbeeldingsbestand zich bevindt. Als u bijvoorbeeld een PNG-afbeelding in de map “Afbeeldingen” wilt comprimeren, doet u het volgende:

cd ~/Pictures/

Eenmaal in de map met het afbeeldingsbestand, kunt u uw enkele PNG-bestand comprimeren met de opdracht pngquant.

pngquant my-png-file.png

Wanneer de conversie is voltooid, ziet u een tweede PNG-bestand met de “Fs8” in de bestandsnaam.

PNG Quant gebruiken om meerdere afbeeldingen te comprimeren

Het is mogelijk om meer dan één PNG-bestand tegelijk te comprimeren met de PNG Quant-tool. Om dit te doen, begint u met het openen van de map waarin de afbeeldingsbestanden zich bevinden. Als uw bestanden zich bijvoorbeeld in “Afbeeldingen” bevinden, voert u de onderstaande opdracht in.

cd ~/Pictures/

Converteer vanaf hier meerdere PNG-bestanden door de bestandsnaam op te geven met * in de opdracht.

pngquant *.png

Alle geconverteerde PNG’s in de directory hebben de tag “Fs8” in de bestandsnaam.

  Tijdstempels van Linux-bestanden uitgelegd: atime, mtime en ctime

Methode 2 – Trimage-beeldcompressor

Een andere geweldige manier om PNG-afbeeldingsbestanden op Linux te comprimeren, is de Trimage-compressor. Dit programma werkt goed op de meeste Linux-pc’s en heeft een gebruiksvriendelijke GUI. Om de app te installeren, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad.

Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier. Wanneer het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande installatie-instructies op de opdrachtregel die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u gebruikt.

Ubuntu

Installeer het op Ubuntu met apt install.

sudo apt install trimage

Debian

Zorg ervoor dat de app op Debian werkt met apt-get install.

sudo apt-get install trimage

Arch Linux

Installeer op Arch Linux de app met pacman.

wget https://userrepository.eu/trimage-1.0.6-2-any.pkg.tar.zst
sudo pacman -U trimage-1.0.6-2-any.pkg.tar.zst

Fedora

Installeer op Fedora Linux de app met dnf install.

sudo dnf install https://raw.githubusercontent.com/rpmsphere/noarch/master/t/trimage-1.0.6-2.noarch.rpm

Met de Trimage-app geïnstalleerd, start u deze op het bureaublad door ernaar te zoeken in het app-menu. Wanneer de app is geopend, klikt u op de knop “Toevoegen en comprimeren”. Blader vervolgens naar de PNG-bestanden die u wilt comprimeren.

  Hoe SpeedCrunch op Linux te installeren

Nadat de PNG-bestanden aan Trimage zijn toegevoegd, begint het automatisch met comprimeren. Dit duurt maar een paar seconden, maar kan langer duren, afhankelijk van het aantal bestanden dat u toevoegt. Wanneer de compressie klaar is, zal Trimage het oude bestand overschrijven.