Hoe PNG naar JPG op Linux te converteren

Heb je een aantal PNG-afbeeldingsbestanden die je moet converteren naar JPG die rondslingeren op je Linux-pc? Weet u niets van het converteren van afbeeldingsformaten? Wij kunnen helpen! Volg deze handleiding terwijl we bespreken hoe u PNG-afbeeldingsbestanden naar JPG op Linux kunt converteren!

ImageMagick installeren op Linux

Er zijn veel manieren om PNG-bestanden naar JPG-bestanden onder Linux te converteren, maar de snelste en beste manier is om ImageMagick te gebruiken, een opdrachtregelprogramma dat afbeeldingen kan converteren, inclusief PNG-bestanden.

ImageMagick vindt zijn weg op de pc’s van veel Linux-gebruikers, omdat veel van de apps die mensen gebruiken op de een of andere manier op ImageMagick vertrouwen. We moeten echter nog steeds bespreken hoe we deze software op Linux kunnen installeren voordat we verder gaan.

Het ImageMagick-programma wordt ondersteund op alle Linux-besturingssystemen. Om de installatie te starten, opent u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u op uw pc gebruikt.

  Tekstberichten verzenden op Linux met de GUI van Modem Manager

Ubuntu

Op Ubuntu Linux kunt u de ImageMagick-toepassing op uw computer installeren met de volgende apt install-opdracht hieronder.

sudo apt install imagemagick

Debian

Als u Debian gebruikt, kunt u een vrij recente versie van ImageMagick op uw systeem draaiende krijgen met het onderstaande apt-get install-commando.

sudo apt-get install imagemagick

Arch Linux

Degenen die Arch Linux gebruiken, kunnen de ImageMagick-toepassing op hun systemen gebruiken door de onderstaande pacman-opdracht in te voeren.

sudo pacman -S imagemagick

Fedora

Gebruik je Fedora Linux? Als dit het geval is, kunt u ImageMagick op uw computer installeren met behulp van de volgende dnf install-opdracht hieronder.

sudo dnf install imagemagick

OpenSUSE

Gebruikt u OpenSUSE Linux op uw computer? Als dat het geval is, kunt u het ImageMagick-programma op uw systeem laten werken met de volgende zypper install-opdracht hieronder.

sudo zypper install imagemagick

Generieke Linux

Maak je geen zorgen als je een Linux-besturingssysteem gebruikt dat we niet hebben behandeld in de installatiehandleiding. De kans is groot dat u ImageMagick nog steeds goed kunt gebruiken. Controleer uw pakketbeheerder (het terminalcommando dat u gebruikt om software te installeren) voor het “imagemagick” -pakket en installeer het.

Als u het “imagemagick”-pakket niet op uw systeem kunt vinden en het moet installeren, kunt u ook de officiële broncode-instructies van de ImageMagick-website volgen. Het leidt je door alles wat je moet weten om het helemaal opnieuw te bouwen.

  Hoe de surfbrowser op Linux te installeren?

ImageMagick gebruiken om PNG’s naar JPG’s te converteren

ImageMagick kan worden gebruikt om afbeeldingen via de terminal te converteren. In deze handleiding laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om PNG’s naar JPG-bestanden te converteren. Start om te beginnen een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend, volgt u de onderstaande instructies, afhankelijk van het aantal afbeeldingen dat u tegelijk wilt converteren.

Een enkele afbeelding converteren

Om een ​​enkele afbeelding te converteren, begint u met het gebruik van de CD-opdracht om naar de map te gaan waar uw PNG-afbeeldingsbestand zich bevindt. In dit voorbeeld gebruiken we ‘Afbeeldingen’.

cd ~/Pictures/

Gebruik in de map de opdracht mogrify met de opdrachtregeloptie -format jpg.

mogrify -format jpg MY-PNG-FILE.png

Nadat u de bovenstaande mogrify-opdracht hebt geschreven, converteert ImageMagick uw bestand naar een JPG, met dezelfde bestandsnaam, in dezelfde map als het PNG-bestand.

Meerdere afbeeldingen converteren

Naast het converteren van enkele afbeeldingen in ImageMagick, is het ook mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijk te converteren. Gebruik om te beginnen de opdracht CD om naar de map te gaan waarin uw meerdere PNG-bestanden zich bevinden. Nogmaals, in dit voorbeeld, of PNG-bestanden bevinden zich in de map “Afbeeldingen”.

  Tidal-muziek gebruiken vanaf de opdrachtregel op Linux

Gebruik de CD-opdracht om met de terminal naar de map “Afbeeldingen” te gaan.

cd ~/Pictures

Eenmaal in de map “Afbeeldingen” gebruikt u de opdracht mogrify en de opdrachtregeloptie -format jpg, zodat ImageMagick weet welk formaat te gebruiken. Geef vervolgens de bestanden op die moeten worden geconverteerd. Omdat we meerdere bestanden converteren, gebruikt u het * -symbool.

Het *-symbool is een jokerteken. Om een ​​lang verhaal kort te maken, met het jokerteken kunt u een opdracht geven om naar elk afzonderlijk bestand met een bepaald bestandstype te zoeken. In dit geval kunnen we het gebruiken om elk PNG-bestand te converteren.

mogrify -format jpg *.png

Wanneer de conversie is voltooid, ziet u verschillende JPG-bestanden met dezelfde namen als uw PNG-bestanden.