Hoe Quick Note op iPhone in iOS 16 in te schakelen en te gebruiken

Apple introduceerde Quick Note eerder vorig jaar als een van de beste nieuwe iPadOS 15-functies. Wat dit een handige functie maakt, is de mogelijkheid om u overal op uw apparaat aantekeningen te laten maken. Dus wanneer een interessant idee opduikt, of als u belangrijke punten in een vergadering wilt opschrijven, hoeft u de Apple Notes-app niet te openen en in plaats daarvan de Quick Notes te gebruiken. Nu, met de release van iOS 16, heeft Apple deze productiviteitsgerichte functie uitgebreid om ook op iPhone snel en vereenvoudigd notities te kunnen maken. Als je iOS 16 op je iPhone hebt geïnstalleerd en deze functie wilt proberen, zal ik je laten zien hoe je Quick Note op je apparaat kunt inschakelen en gebruiken.

Snelle notitie inschakelen en gebruiken op iPhone (2022)

Met iOS 16 kun je niet alleen een Quick Note-pictogram toevoegen aan het Control Center van je iPhone, maar het ook op andere handige manieren gebruiken. Quick Note is zelfs geïntegreerd in het gedeelde blad van de iPhone, zodat je er toegang toe hebt in verschillende ondersteunde apps zoals Safari, Pages, spraakmemo’s, enz. Laten we er meteen in duiken voor meer informatie!

Snel notitiepictogram toevoegen aan iPhone Control Center

1. Open eerst de app Instellingen op uw iPhone en selecteer “Control Center“.

  De 10 beste offline games voor iOS

2. Zoek in het gedeelte ‘Meer bedieningselementen’ naar ‘Quick Note’ en tik op de groene knop ‘+’ ernaast. Dat is het! Het Quick Note-pictogram verschijnt nu in het controlecentrum.

Opmerking: als u wilt dat het Quick Note-pictogram hoger in het controlecentrum verschijnt, houdt u uw vinger op de drie horizontale lijnen naast Quick Note om het pictogram naar de gewenste locatie in het Control Center te slepen.

Gebruik Quick Note op uw iPhone

Zodra het Quick Note-pictogram beschikbaar is in het Control Center van uw apparaat, is het maken van een Quick Note slechts een tik verwijderd. Dit is hoe het werkt:

1. Open eerst het controlecentrum op uw iPhone.

  • Op iPhone/iPad met Face ID: veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Op iPhone/iPad met Touch ID: veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

2. Tik vervolgens op het Quick Note-pictogram (plakbriefje met een golvende lijn).

3. Nu verschijnt er een Quick Note-venster op het iPhone-scherm waarin u uw gedachten of iets dat u wilt noteren kunt noteren. Omdat het alle bekende opmaakhulpmiddelen en -functies biedt, waaronder een documentscanner en opmaak, zodat u met de gewenste efficiëntie aantekeningen kunt maken. Zorg ervoor dat u op “Opslaan” in de rechterbovenhoek tikt om uw notitie op te slaan.

Als u tijdens het surfen op internet een interessant nieuwsbericht tegenkomt, kunt u dit opslaan in Quick Note op uw iPhone. Om dat te doen, moet u eerst de Quick Note-actie toevoegen aan Safari.

Snelle notitieactie toevoegen aan Safari op iPhone

1. Open “Safari” en ga naar een webpagina. Tik vervolgens op de knop “Delen” en klik op “Acties bewerken” die onderaan het deelblad verschijnt.

2. Tik onder Safari op de knop “+” links van “Toevoegen aan snelle notitie”.

3. Als u eenvoudig toegang wilt tot de actie Snelle notitie, houdt u uw vinger op de drie horizontale lijnen naast de actie en verplaatst u deze naar de gewenste plek in de lijst. Tik ten slotte op “Gereed” om te voltooien.

  Hoe wachtwoorden in Keychain op iOS en macOS te bekijken

Nadat u de Quick Note-actie aan Safari hebt toegevoegd, is het opslaan van een websitelink om later te lezen doodeenvoudig. Hier is hoe het te doen:

1. Start Safari, ga naar de webpagina die u wilt opslaan en tik onderaan op de knop “Delen”.

2. Tik nu op “Toevoegen aan Quick Note” in het bladmenu om de Quick Note-overlay op uw scherm te zien. Hier kun je een belangrijke notitie toevoegen (optioneel) en vervolgens rechtsboven op “Opslaan” tikken om je notitie op te slaan.

Gebruik Quick Note om tekst op uw iPhone op te slaan

Soms wilt u misschien een tekstfragment opslaan in plaats van een heel artikel. In een dergelijke situatie kunt u Quick Note gebruiken om de geselecteerde tekst op uw iPhone op te slaan.

1. Navigeer naar de tekst die u wilt opslaan. Tik daarna op een specifiek woord en houd het vast om de tool voor tekstselectie te openen. Sleep vervolgens de hendel om de tekst te selecteren en tik op de pijl vooruit (>) in het pop-upcontextmenu voor tekstopmaak.

Opmerking: mogelijk moet u twee keer op de pijl naar voren “>” tikken om de optie Nieuwe snelle notitie weer te geven.

3. Tik vervolgens op de optie “Nieuwe snelle notitie” in het tekstopmaakvenster. Nu kun je iets in de notitie schrijven (optioneel) en rechtsboven op “Opslaan” tikken om te voltooien.

Maak een snelle notitie vanuit de spraakmemo-app op de iPhone

U kunt met name ook een snelle notitie maken vanuit de app Spraakmemo’s. Wanneer u audio opneemt op uw iPhone, kunt u snel ideeën opschrijven zonder de app Spraakmemo’s te verlaten.

1. Open de app Spraakmemo’s en tik op het pictogram met de drie stippen naast je opname.

  Hoe sterbeoordelingen in de muziek-app in iOS 10 in te schakelen

2. Tik nu op Nieuwe snelle notitie -> noteer iets (optioneel) en klik vervolgens op Opslaan.

Opmerking: zoals hierboven vermeld, is Quick Note geïntegreerd in het gedeelde blad op de iPhone. Als u vanuit een ondersteunde app toegang wilt krijgen tot het Quick Note-venster, tikt u op het Share-pictogram en zoekt u naar de optie ‘New Quick Note’.

Hoe u al uw snelle notities op de iPhone kunt openen en bekijken

Nu moet u zich afvragen waar Quick Notes op de iPhone worden opgeslagen? Welnu, je hebt rechtstreeks toegang tot al je Quick Notes vanuit de app voor het maken van notities in iOS 16. Het bevat een speciale Quick Notes-map, waardoor het vinden en beheren van notities een probleemloze ervaring wordt. Als je iCloud-back-ups hebt ingeschakeld voor Notes, worden ze zelfs gesynchroniseerd met al je apparaten die aan dezelfde Apple ID zijn gekoppeld. Dat gezegd hebbende, hier is hoe je al je Quick Notes op iPhone kunt lezen in iOS 16.

1. Open de Apple Notes-app op je iPhone.

2. Tik nu op de map Snelle notities en bekijk al uw snelle notities. Je kunt ze ook net als elke andere notitie beheren.

Gebruik Quick Note om snel ideeën op te schrijven op de iPhone

Dus zo kun je het meeste uit Quick Note halen om je notitie-ervaring op je iPhone met iOS 16 te verbeteren. Langzaam maar zeker is de Apple Notes-app behoorlijk rijk aan functies geworden. De toevoeging van tools zoals het scannen van tekst van foto’s, tags en slimme mappen hebben een cruciale rol gespeeld om het de moeite waard te maken. Wat vind je van de Apple Notes-app voor aandelen? Wat vindt u van de app en de Quick Note-functie? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten