Hoe recente bestanden te openen in Windows 10

Windows heeft een enorm gebruikersbestand en veel grote bedrijven vertrouwen op Windows voor hun soepele werking. Het heeft bekendheid gekregen dankzij de uitgebreide lijst met functies die het zijn gebruikers biedt. De mogelijkheid om bestanden te beheren met MS Office, foto’s en video’s te openen en zelfs apps te maken, dit kan allemaal op Windows 10. Bovendien houdt Windows uw activiteit bij en houdt het een lijst bij van recent geopende bestanden. Met behulp van deze lijst kunt u leren hoe u recente documenten kunt herstellen of recente Word-documenten kunt vinden. Bent u iemand die tips zoekt over het bekijken van recent geopende bestanden in Windows 7 dan bent u hier aan het juiste adres. We brengen u een handige gids die u leert hoe u recente bestanden in Windows 10 kunt openen.

Hoe recente bestanden te openen in Windows 10

Begrijpen hoe u recente documenten kunt herstellen, kan handig zijn wanneer u snel toegang moet krijgen tot bestanden die u onlangs hebt gesloten. Er zijn veel manieren om te leren hoe u recente Word-documenten kunt vinden en recent geopende bestanden kunt vinden op Windows 7 of Windows 10 en hier zijn er enkele.

  Hoe u de opstarttijd voor een app in Windows kunt vinden

Methode 1: Via Verkenner

Dit is de gemakkelijkste manier om te leren hoe u recente bestanden opent in Windows 10. Windows Verkenner heeft een snelle toegangsoptie die de lijst met recent geopende bestanden weergeeft. U kunt deze optie gebruiken door deze stappen te volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Klik in het linkerdeelvenster op de optie Snelle toegang.

Opmerking: in Windows 10 opent Bestandsverkenner standaard het venster Snelle toegang.

3. U kunt uw recent geopende bestanden aan de rechterkant zien onder Recente bestanden.

Nu weet u hoe u recente bestanden kunt openen in Windows 10. Als u de optie Snelle toegang niet ziet in Verkenner, volgt u de onderstaande stappen.

  Hoe te controleren of Windows 10 normaal wordt afgesloten

4. Navigeer naar het volgende locatiepad in Verkenner.

%AppData%MicrosoftWindowsRecent

5. Het opent het venster Recente items.

6. Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte in de map Recente items en selecteer Sorteren op > Datum gewijzigd.

7. Het zal de bestanden rangschikken volgens wanneer ze voor het laatst werden geopend. Hiermee kunt u recent geopende bestanden bekijken.

Methode 2: Dialoogvenster Uitvoeren

Dialoogvenster Uitvoeren wordt gebruikt om verschillende soorten opdrachten in Windows uit te voeren. Deze opdrachten kunnen worden gebruikt om taken uit te voeren of bestanden en mappen te openen, samen met een openingslijst van recent geopende bestanden. Volg deze stappen om hetzelfde te doen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ Recent en druk op Enter om de map Recent te openen.

  Krijg een iPad-achtige App Launcher op Windows

3. Volg stap 6 van methode 1 om de recent geopende bestanden naar wens te sorteren.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Welke gebruikersactiviteiten kan Windows 10 volgen?

antw. Windows kan alle activiteiten detecteren die in Microsoft-apps worden gedaan. Het kan eventuele wijzigingen in de software melden en zelfs uw browseractiviteit en bepaalde toetsaanslagen traceren en naar Microsoft sturen. U kunt uw apparaatlocatie echter verbergen op Windows 10.

Q2. Staat File Explorer extensies toe?

antw. Microsoft biedt geen extensies voor File Explorer, maar er zijn extensies van derden beschikbaar. Sommige van deze extensies kunnen File Explorer efficiënt maken en kunnen u helpen het potentieel ervan te maximaliseren.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt kunnen leren hoe je recente bestanden kunt openen in Windows 10. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten