Hoe Regolith Linux 1.6 in te stellen

Regolith Linux 1.6 is er en zit boordevol nieuwe en opwindende functies. Als je een nieuwe Linux-distributie wilt uitproberen, is deze gids iets voor jou. Volg mee terwijl we u laten zien hoe u Regolith Linux 1.6 instelt!

Opmerking: als u Regolith Linux niet helemaal opnieuw wilt opzetten, kunt u Regolith Linux over een bestaande installatie van Ubuntu heen installeren. Voor meer informatie over hoe u uw Ubuntu-systeem kunt upgraden naar Regolith, ga naar hun officiële website.

Regolith Linux 1.6 downloaden

Voordat u Regolith Linux op uw desktop- of laptop-pc kunt installeren, moet u het downloaden. De nieuwste release van Regolith (1.6) is gebaseerd op Ubuntu 21.04 en is hier beschikbaar op hun officiële website.

Zoek op de website naar de blauwe knop “Download Regolith 1.6 (21.04)” om de download te starten. Als alternatief kunt u, als u wilt, de 20.04-release downloaden. In deze gids zullen we ons daar echter niet op concentreren.

Wanneer u op de downloadknop klikt, zou uw webbrowser Regolith Linux naar uw computer moeten downloaden. Wanneer het downloaden is voltooid, gaat u verder met het volgende gedeelte van de handleiding.

Het USB-installatieprogramma maken

Regolith Linux wordt aan gebruikers gedistribueerd via een ISO-bestand van de officiële website. De enige manier om dit ISO-bestand te installeren, is door een USB-installatieprogramma te maken (of de ISO op een dvd te branden, hoewel moderne pc’s geen dvd’s meer ondersteunen). Om het USB-installatieprogramma te maken, moet u een uniek programma naar uw computer downloaden.

  Hoe de schermopdracht van Linux te gebruiken

Dit speciale programma staat bekend als Etcher. Het zal u helpen om met relatief gemak uw Regolith Linux USB-installatieprogramma te maken. Het beste van alles is dat Etcher platformonafhankelijk is en werkt op Mac OS, Linux en Windows. Dus ongeacht het besturingssysteem waarop u uw installatieprogramma maakt, de instructies zijn hetzelfde.

Om Etcher in handen te krijgen, ga je naar de officiële Etcher-website. Eenmaal daar downloadt u de app en installeert u deze op uw besturingssysteem met behulp van de webpagina-instructies van de website.

Nadat u Etcher op uw computer hebt gedownload en geïnstalleerd, start u het vanuit het app-menu. Sluit vervolgens uw USB-flashstation aan op uw pc. Volg de onderstaande stappen nadat u bent aangesloten.

Stap 1: Zoek de knop “Flash van bestand” in Etcher en klik erop met de muis. Wanneer u op deze knop klikt, verschijnt er een venster. Selecteer met uw muis het Regolith Linux ISO-bestand.

Stap 2: Zoek de knop “Doel selecteren” en klik erop met de muis. Selecteer vervolgens uw USB-flashstation in de gebruikersinterface om Etcher te vertellen het Regolith ISO-bestand erop te installeren.

  Hoe de Linux cat- en tac-opdrachten te gebruiken

Stap 3: Selecteer de “Flash!” knop met de muis om het Etcher-knipperproces te starten. Dit proces zal behoorlijk wat tijd in beslag nemen, dus wees geduldig. Wanneer het proces is voltooid, sluit u de USB aan op de computer waarop u Regolith wilt installeren en gaat u verder met de volgende stap van de handleiding.

Regolith Linux 1.6 installeren

Om de installatie van Regolith Linux 1.6 te starten, laadt u het BIOS van uw computer. Eenmaal in het BIOS, configureer het om op te starten vanaf de USB-stick. Wanneer het Regolith Linux-installatieprogramma is opgestart, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Selecteer in de Regolith-bootloader de optie “Regolith installeren” met de pijltoetsen en druk op Enter om door te gaan.

Stap 2: Wanneer Regolith Linux opstart, ziet u een venster met de tekst “Installeer (als superuser)”. Selecteer in dit venster de taal die u spreekt en druk op de knop “Doorgaan”.

Stap 3: Nadat u uw taal hebt gekozen, moet u uw toetsenbordindeling selecteren. Selecteer met behulp van de gebruikersinterface de gewenste toetsenbordindeling of laat deze standaard. Druk vervolgens op “Doorgaan” om verder te gaan.

Stap 4: U moet nu het vak “Software van derden installeren voor grafische en Wi-Fi-hardware en extra mediaformaat” selecteren. Nadat u dit vakje hebt aangevinkt, drukt u op de knop “Doorgaan” om naar de volgende pagina te gaan.

  Hoe SolveSpace op Linux te installeren

Stap 5: Nadat u het wifi-stuurprogramma hebt geselecteerd, moet u uw installatietype kiezen. In dit voorbeeld selecteren we de optie “Schijf wissen en Regolith installeren”, maar zorg ervoor dat u het installatietype selecteert dat geschikt is voor u.

Selecteer de knop “Nu installeren” wanneer u uw installatietype hebt gekozen.

Stap 6: U moet nu op een kaart selecteren waar u woont, zodat Regolith 1.6 weet waar u uw tijdzone moet instellen. Kies met de muis uw tijdzone. Klik op “Doorgaan” om verder te gaan als u klaar bent.

Stap 7: Voer op de pagina “Wie bent u” uw naam in, de naam van uw pc. U moet ook een gebruikersnaam kiezen, een wachtwoord kiezen en uw wachtwoord bevestigen. Druk op de knop “Doorgaan” als u klaar bent.

Stap 8: Nu je je gebruikersnaam hebt ingesteld, zal Regolith alles op je computer installeren. Wanneer het proces is voltooid, start u opnieuw op om Regolith Linux 1.6 te gaan gebruiken!