Hoe RStudio IDE op Linux in te stellen

Rstudio IDE is een tool waarmee gebruikers productiever kunnen zijn met zowel R als Python. Het bevat tal van handige functies, van syntaxisaccentuering, directe uitvoering van code en meer. Hier leest u hoe u Rstudio IDE op Linux installeert.

Ubuntu-installatie-instructies

Om Rstudio IDE op Ubuntu Linux te installeren, moet u dit doen via een downloadbaar DEB-pakket. Vanaf nu heeft Rstudio twee downloadbare DEB-pakketten. Het ene pakket is voor Ubuntu 16.04 en het andere is Ubuntu 18.04+.

Om het DEB-pakket te bemachtigen, opent u een terminalvenster. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar het terminalvenster in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de onderstaande wget-opdracht om het Ubuntu DEB-pakket rechtstreeks naar uw map “Downloads” te downloaden. Of, als u liever via de browser downloadt, klikt u op deze link hier.

Ubuntu 18.04+

wget https://download1.rstudio.org/desktop/bionic/amd64/rstudio-1.4.1106-amd64.deb -O ~/Downloads/rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Ubuntu 16.04

wget https://download1.rstudio.org/desktop/xenial/amd64/rstudio-1.4.1106-amd64.deb -O ~/Downloads/rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Wanneer de download is voltooid, kan de installatie van Rstudio op Ubuntu beginnen. Gebruik de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan waar het DEB-pakket is gedownload.

cd ~/Downloads/

Installeer vanaf hier het Rstudio DEB-pakket op Ubuntu met behulp van de onderstaande apt install-opdracht. Door apt install te gebruiken in plaats van de dpkg-tool, kan Ubuntu de afhankelijkheden direct corrigeren in plaats van achteraf.

sudo apt install ./rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Debian installatie-instructies

Om Rstudio IDE op Debian Linux te installeren, moet je het DEB-pakket downloaden van hun website. Vanaf nu heeft Rstudio ondersteuning voor zowel Debian 10 als Debian 9.

  7 Beste Plank Dock-thema's waar Linux-gebruikers dol op zullen zijn

Om de download voor Rstudio op Debian te starten, moet u een terminalvenster openen. Om een ​​terminalvenster op het bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of gebruik het app-menu om het terminalvenster te openen.

Gebruik in het terminalvenster de opdracht wget download om het nieuwste Rstudio DEB-pakket te pakken. Of, als u liever via de webbrowser downloadt, klik dan hier op deze link en pak het Debian 9- of 10-pakket.

Debian 10

wget https://download1.rstudio.org/desktop/bionic/amd64/rstudio-1.4.1106-amd64.deb -O ~/Downloads/rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Debian 9

wget https://download1.rstudio.org/desktop/debian9/x86_64/rstudio-1.4.1106-amd64.deb ~/Downloads/rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Wanneer het downloaden is voltooid, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan waar het DEB-pakket zich bevindt.

cd ~/Downloads/

Eenmaal in de map “Downloads” kan de installatie beginnen. Gebruik de onderstaande dpkg-opdracht om het Rstudio DEB-pakket op uw computer in te stellen.

sudo dpkg -i rstudio-1.4.1106-amd64.deb

Na de installatie van het Rstudio DEB-pakket, moet u de afhankelijkheidsproblemen tijdens het installatieproces corrigeren. Om deze problemen op te lossen, gebruikt u de volgende opdracht apt-get install -f hieronder.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installatie-instructies

Om Rstudio op Arch Linux te installeren, hoeft u alleen maar naar de Arch Linux AUR te kijken. Er is een speciaal Rstudio-pakket en alles wordt zonder veel moeite netjes ingesteld.

  Hoe Overlord op Linux te spelen

Open een terminalvenster om de installatie te starten. U kunt een terminalvenster op het Arch-bureaublad openen met Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “terminal” in het app-menu.

Gebruik het pacman-commando om zowel de git- als de base-devel-pakketten te installeren. Deze pakketten zijn vereist voor interactie met de AUR, dus sla ze niet over!

sudo pacman -S git base-devel

Stel vanaf hier de Trizen AUR-helper in. Deze app zorgt ervoor dat je geen gedoe hoeft te hebben met het Rstudio AUR pakket. Het doet alles automatisch en is best mooi.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Installeer vanaf hier het Rstudio AUR-pakket door gebruik te maken van de onderstaande trizen -S-opdracht.

trizen -S rstudio-desktop-bin

Fedora installatie-instructies

Je kunt Rstudio op Fedora Linux installeren door de officiële release van het RPM-pakket te downloaden. Open om te beginnen een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu en het op die manier te starten.

  6 beste Linux-distributies voor de Raspberry Pi

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, voer je het dnf install-commando uit om het nieuwste Rstudio RPM-pakket rechtstreeks vanaf internet te downloaden en te installeren op je Fedora Linux-pc.

sudo dnf install https://download1.rstudio.org/desktop/centos8/x86_64/rstudio-1.4.1106-x86_64.rpm

OpenSUSE installatie-instructies

Als u Rstudio op OpenSUSE Linux moet installeren, moet u dit instellen via het OpenSUSE RPM-pakket dat ze op de downloadpagina hebben. Om het installatieproces te starten, start u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Open het terminalvenster en gebruik de opdracht wget om het Rstudio RPM-pakket rechtstreeks naar uw computer te downloaden. Deze download duurt niet lang, want het is slechts een paar megabytes groot.

wget https://download1.rstudio.org/desktop/opensuse15/x86_64/rstudio-1.4.1106-x86_64.rpm

Wanneer de download is voltooid, kunt u Rstudio op OpenSUSE installeren door gebruik te maken van de volgende zypper install-opdracht.