Hoe Safari Reader-achtige functionaliteit te krijgen in elke mobiele browser

epcdream.nl

Lezen is een van de belangrijkste activiteiten die verband houden met internet. Degenen die graag op hun iPhone, iPod touch of iPad lezen, zouden op de hoogte zijn van de handige ‘Reader’-functie van Mobile Safari die de huidige webpagina snel ontdoet van opdringerige elementen zoals menu’s of advertenties voor een overzichtelijke lezing. Als u op zoek bent naar een manier om vergelijkbare functionaliteit te krijgen in een andere browser, laten we zeggen Chrome, of op een ander mobiel platform naast iOS, zoals Android of Windows Phone, probeer dan de bookmarklet ‘Lees nu’ van Readability eens. Net als de Reader-functie in Safari voor iOS, ‘schrobt het webpagina’s van afleiding’, wat een handiger instelling biedt voor het lezen van langere artikelen en blogposts. In deze handleiding laten we u zien hoe u dit kunt laten werken met Chrome voor mobiele apparaten. Laten we er meteen naar toe gaan.

  Ruimtelijke audio inschakelen voor AirPods op iPhone of iPad

Start eerst uw webbrowser en navigeer naar Readability’s Bookmarklet-pagina. Hier vindt u de bookmarklet die is gekoppeld aan de afbeelding ‘Nu lezen’. Als u nu een desktopbrowser gebruikt, kunt u de bookmarklet eenvoudig naar de bladwijzer- of favorietenbalk slepen.

Voor mobiele browsers moet u de Javascript-code van de bookmarklet kopiëren en er handmatig een bladwijzer mee maken. Als u Chrome voor mobiele apparaten gebruikt, zoals in dit voorbeeld, tikt u op de afbeelding ‘Nu lezen’ en houdt u deze vast en selecteert u ‘Kopieer linkadres’ in het menu dat volgt. Hiermee wordt de bijbehorende JavaScript-code naar het klembord gekopieerd.

Om een ​​bladwijzer te maken met de code die je zojuist hebt gekopieerd, tik je op de Menu-knop gevolgd door het ‘Ster’-pictogram in de rechterbovenhoek. Geef in het volgende scherm een ​​aangepaste naam op voor de bladwijzer (ik gebruikte ‘Readit’) en plak de JavaScript-code in het URL-veld. Tik daarna op ‘Opslaan’ om de nieuw gemaakte bookmarklet op te slaan.

  Hoe u uw oude Mac sneller kunt maken en een nieuw leven kunt geven?

Als dat eenmaal is gebeurd, is het gebruik van de bookmarklet een eenvoudige aangelegenheid. Telkens wanneer u zich op een webpagina bevindt waarop u de bookmarklet wilt gebruiken, voert u de aangepaste naam in die u voor de bladwijzer hebt opgegeven (‘Readit’, in dit voorbeeld) en drukt u op Enter.

Je hoeft niet elke keer de hele naam in te typen; u kunt een paar letters invoeren en de bladwijzer selecteren uit de realtime resultaten die Chrome onder de URL-balk laat zien.

Na een paar seconden conversie laadt de bookmarklet de site die u momenteel bekijkt in Readability zodat u het gemakkelijk kunt lezen. Als u een Readability-gebruiker bent, kunt u op ‘Later lezen’ tikken voor offline toegang op een later tijdstip.

  Hoe u Netflix kunt stoppen met het automatisch afspelen van de volgende aflevering

[via Lifehacker]