Hoe schrijf je ondersteboven letters?

Het internet volgt geen formaat; er is geen conventie voor welk lettertype moet worden gebruikt, de grootte van koppen of hoeveel koppen op een website aanwezig moeten zijn. De meeste websites zullen een coherent ontwerp volgen, maar elke website is anders dan de andere. Bij forums en chatgroepen/apps gaat het coherent schrijven min of meer uit het raam en kom je vaak gestileerde tekst tegen.

Schrijf ondersteboven letters

Je hebt vetgedrukte tekst, onderstreepte tekst, tekst in cursief en doorgestreepte of doorgestreepte tekst gezien. Er is ook een omgekeerde tekst. In tegenstelling tot vetgedrukte, onderstreepte, cursieve of doorgestreepte tekst die betekenis overbrengt wanneer deze in een document of bericht staat, zijn omgekeerde letters gewoon voor de lol. Hier leest u hoe u ze kunt schrijven.

  Maak, deel en werk samen aan plaknotities en takenlijsten

1. Gebruik Unicode-tekens

Alle tekens die u typt, verwijzen naar een Unicode-tekencode. Met het alfabet heb je speciale toetsen op het toetsenbord, zodat typen gemakkelijker is, maar voor obscure tekens zoals het handelsmerksymbool of het copyrightsymbool moet je misschien de tekencodes Unicoderen. Hetzelfde geldt voor opwaartse tekst.

Technisch gezien zijn er geen omgekeerde alfabettekens die u kunt typen, dus u zoekt in plaats daarvan de Unicode-tekencode voor een teken dat eruitziet als een omgekeerd alfabet. Als u een omgekeerde a wilt typen, gebruikt u:

ɐ: U+0250

U kunt het unicode-teken opzoeken voor elke omgekeerde letter op Unicode Ondersteboven Converter. Als je eenmaal weet welk teken je moet gebruiken, kun je de tekencode opzoeken.

  Bel contacten vanaf het wachtwoordscherm van uw iPhone met PassDial

2. Gebruik aut0-generatietools

Het handmatig typen van onderste letters met unicode-tekens is vervelend. Als u een snelle, slimme opmerking wilt maken in tekst ondersteboven, kunt u hiervoor beter een tool voor automatisch genereren gebruiken.

Bezoek de Hulpmiddel Tekst ondersteboven.
Voer de tekst in.
Laat de selectievakjes voor achterwaarts en ondersteboven effect ingeschakeld.
Kopieer de tekst en plak deze.

¡¡ssɐd ʇou llɐɥs no⅄

Conclusie

De tool voor automatisch genereren werkt op hetzelfde principe, dwz het gebruikte Unicode-tekencodes. De karakters die je ziet zijn niet omgedraaide letters. Het zijn verschillende karakters (kijk eens goed naar de letter L in het voorbeeld en je zult zien wat we bedoelen. De letter staat in de verkeerde richting. Je kunt andere hulpmiddelen voor het genereren van tekst ondersteboven proberen en ze kunnen misschien betere vinden karakters, maar ze werken over het algemeen allemaal op hetzelfde principe. U kunt deze tekst niet ‘zoeken’ met de conventionele alfabetten op het toetsenbord. We raden ten zeerste af om ondersteboven tekst te gebruiken in een professioneel/academisch document.

  Deactiveer en ontkoppel uw account op ongewenste apparaten in Netlifx