Hoe Screenshot Editor in Google Chrome in te schakelen

Het ontwikkelingsteam van Google Chrome werkt aan het toevoegen van een screenshot-editor aan de in-browser screenshot-tool. De functie is al live in de Canary-build van Chrome, maar is verborgen achter een functievlag. In dit artikel laten we u zien hoe u de screenshot-editor van Google Chrome nu kunt inschakelen.

Screenshot-editor inschakelen in Google Chrome (2022)

Chrome-vlaggen gebruiken om Chrome Screenshot Editor in te schakelen

1. Ga naar chrome://flags in uw browser om toegang te krijgen tot de Chrome-vlaggenpagina en zoek naar “Desktop Screenshots” in het zoekvak. Op dit moment is de tweede vlag “Bewerkmodus” beperkt tot Chrome Canary.

  Lagen kopiëren en plakken tussen PSD-bestanden via sneltoetsen

2. Klik op de vervolgkeuzelijst en kies “Ingeschakeld” voor de vlaggen “Desktop Screenshots” en “Desktop Screenshots Edit Mode”. Nadat u beide vlaggen hebt ingeschakeld, start u uw browser opnieuw.

3. Wanneer de browser wordt geopend na het opnieuw opstarten, klikt u op de knop “Delen” in de rechterbovenhoek van de adresbalk om toegang te krijgen tot de screenshot-optie.

4. Kies uit de lijst met opties die nu verschijnt “Screenshot” om een ​​screenshot te maken in Chrome. Selecteer nu het gewenste gedeelte in de schermafbeelding.

5. Kort nadat u de selectie hebt gemaakt, kopieert Chrome automatisch de schermafbeelding naar uw klembord. Klik op de knop “Bewerken” in het screenshotvoorbeeld om toegang te krijgen tot de screenshot-editor van Chrome.

  Hoe u uw Netflix-geschiedenis kunt bekijken en verwijderen

Google Chrome Screenshot Editor: Functies

1. De schermafbeeldingsinterface van Chrome verschijnt nu. Bovenaan ziet u een werkbalk met een verscheidenheid aan hulpmiddelen, waaronder rechthoek, ellips, pijl, lijn, penseel, emoji, tekst en bijsnijden.

2. We hebben bijvoorbeeld het onderstaande gereedschap voor het markeren van rechthoeken. U kunt op het rechthoekpictogram klikken om de kleur te wijzigen en de dikte van de rand in te stellen. U kunt ook dingen markeren met een cirkel, pijlen, lijnen en tekst markeren. Er is ook de mogelijkheid om emoji’s en tekst aan de schermafbeelding toe te voegen met behulp van deze ingebouwde tool in Google Chrome.

3. Nadat u de gewenste bewerkingen heeft uitgevoerd, kunt u op de knop “Afbeelding exporteren” klikken om de bewerkte afbeelding op uw pc op te slaan.

  10 snelle stappen om de Mac-prestaties te verbeteren

Schermafbeeldingen vastleggen en bewerken in Chrome

De nieuw toegevoegde screenshot-editor is een veelbelovende functie om snel screenshots te bewerken voordat je ze deelt. Hoewel het de speciale fotobewerkingssoftware op je computer niet zal vervangen, is het een handige toevoeging voor diegenen die aantekeningen willen maken of screenshots willen annoteren zonder over te schakelen naar een andere app. Aangezien de functie momenteel functioneel is in het Canarische kanaal, zal het hopelijk niet te lang duren voordat we deze in actie zien in de stabiele builds van Chrome. Ondertussen, als je avontuurlijk bent, vergeet dan niet om andere handige Chrome-vlaggen te bekijken om de browser te verbeteren.

gerelateerde berichten