Hoe Shader Pre Caching in Steam uit te schakelen

Shader Pre-Caching is een van de functies in Steam die je misschien hebt opgemerkt, maar het heeft een zeer korte beschrijving en is niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Met Shader Pre-Caching kan Steam vooraf gecompileerde GPU-shaders downloaden die compatibel zijn met uw systeeminstellingen, volgens de functiebeschrijving. Dit versnelt het laadproces voor Vulkan- en OpenGL-games en verbetert de stabiliteit van de framerate tijdens het spelen. Indien nodig zal Steam shaders van uw systeem halen als deze optie is ingeschakeld. In deze gids leren we hoe u Steam-shader pre-caching kunt uitschakelen. We zullen u ook een kort detail geven over het pre-cachen van Steam door shaders en hoe u de Steam-shader-cache verwijdert.

Hoe Shader Pre Caching in Steam uit te schakelen

Shader pre-caching is een functie met weinig tot geen beschrijving en kan soms erg verwarrend zijn. Als gamer begrijp je hoe belangrijk een shader is in het spel, maar als gamen nieuw voor je is, moet je eerst begrijpen wat shader pre-caching is voordat je Steam shader pre-caching uitschakelt. Blijf lezen om erachter te komen.

Wat is Shader Pre-Caching Steam?

Shader pre-caching is een nieuwe functie waarmee de gebruiker een verbeterde en snellere gamesessie kan hebben. Het is native geactiveerd en informeert de gebruiker hoeveel van onze harde schijf als cache wordt gebruikt. Steam kan vooraf gebouwde shaders downloaden, afhankelijk van de ondersteuning van je hardware en grafische stuurprogramma’s. Dit kan de laadtijd en stotteren in de game verminderen tijdens de vroege start van games op basis van Vulkan API’s en door OpenGL ondersteunde hardware.

  Hoe Steam te downloaden en games te installeren

Dit heeft ook een keerzijde, aangezien pre-caching van shaders opslagruimte kan innemen, wat kan leiden tot opslagproblemen die we niet willen. Laten we, om aan de ruimtevereisten te voldoen, leren hoe we Steam Shader pre-caching kunnen uitschakelen.

Shader Pre Caching uitschakelen

Het uitschakelen van de shader pre-caching op Steam kan erg handig zijn als je een krappe datalimiet hebt of met opslagproblemen te maken hebt. Zoals eerder gezegd, is shader pre-caching standaard ingeschakeld en moet u dit handmatig uitschakelen. We hebben de stappen vermeld die u zullen helpen bij het uitschakelen van shader pre-caching. Bekijk het eens.

1. Open eerst Stoom app.

2. Klik op Steam in de linkerhoek.

3. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

4. Selecteer Shader Pre-Caching op de pagina Instellingen en schakel aan de rechterkant de optie Shader Pre-Caching inschakelen uit.

5. Klik op OK om het uitschakelen te bevestigen.

Is het veilig om Steam Shader Cache te verwijderen?

Ja, het is volkomen veilig om de Steam-shader-cache te verwijderen. Als u denkt dat uw bestand te groot is of mogelijk beschadigd is, kan die specifieke map permanent worden verwijderd als u klaar bent, maar de shader-cache zal opnieuw worden gegenereerd en opnieuw worden gevuld. Blijf lezen om erachter te komen hoe u de Steam-shader-cache verwijdert.

Hoe Steam Shader-cache te verwijderen

Nu u weet hoe u Steam-shader pre-caching kunt uitschakelen, wilt u misschien de juiste stappen nemen om de Steam-shader-cache te wissen. Als u manieren vindt om de precaching van de arcering in de Steam-toepassing te wissen, moet u de app verlaten. Om de Steam-shader-cache te verwijderen, hoeft u alleen maar de gegeven stappen te volgen.

  De beste Steam Summer Sale 2017-bundels

Optie I: vanuit Bestandsbeheer

1. Open het station waarop de Steam-app is geïnstalleerd.

2. Selecteer en blader door de Steam-map voor steamapps.

3. Klik met de rechtermuisknop op shadercache en selecteer Verwijderen.

U kunt dit gebruiken om de Steam-shader-cache op uw pc te lokaliseren en te verwijderen. Maar dit is niet de enige manier om de shader-cache te wissen.

Optie II: Schijfopruiming gebruiken

We hebben je nog een gids gebracht voor het wissen van de shader-cache.

1. Typ om te beginnen Schijfopruiming in het zoekvak van Windows en klik op openen.

2. Selecteer de schijf die u wilt opschonen.

3. Klik op OK om door te gaan.

4. Selecteer DirectX Shader-cache.

5. Klik ten slotte op OK om de shader-cache te verwijderen.

Moet ik achtergrondverwerking van Vulkan Shaders toestaan?

In dit artikel hebben we besproken hoe Steam-shader pre-caching kan worden uitgeschakeld en bij het uitschakelen hadden we een andere optie om Achtergrondverwerking van Vulkan-shaders toestaan ​​aan te vinken. Maar moeten we achtergrondverwerking van Vulkan Shaders toestaan?

Wanneer Vulkan-shaders zijn uitgeschakeld, worden de shaders tijdens runtime gecompileerd, waarbij alle computerkracht wordt gebruikt om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Dit kan enige tijd duren en uw pc wordt tijdens het proces extreem heet, en dat willen we niet. Dus ja, we moeten toestaan ​​dat Vulkan Shaders op de achtergrond worden verwerkt.

Als je het toestaat, compileert Steam ze allemaal iets langzamer en voorzichtiger op het moment dat Steam start. Je kunt het altijd uitschakelen als je niet graag op shaders wilt wachten. Als je Steam traag is, lees dan ons artikel over Fix Steam is Slow op Windows 10.

  Hoe Steam te laten verwijderen Cloud Saves

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kun je Vulkan shaders overslaan?

Ans. Ja, je hebt altijd de keuze om Vulkan-shaders over te slaan, maar als je het proces overslaat, kan dit leiden tot framedrops tijdens het spelen.

Q2. Verbeteren shaders de prestaties?

Ans. Ja, shaders verbeteren de prestaties, omdat u met een shader kunt profiteren van de verwerkingskracht van de grafische kaart en processoreenheid in plaats van alleen op de CPU te vertrouwen.

Q3. Vertragen shaders?

Ans. Het is mogelijk dat een shader achterblijft als de gebruiker geen eersteklas computer heeft of als mods, shaders, gamepacks en meer allemaal tegelijk zijn ingeschakeld. Dit kan erg frustrerend zijn tijdens het spelen.

***

Hier is het, de stappen om Steam shader pre caching uit te schakelen. We hopen dat dit artikel nuttig genoeg voor je was om meer te leren over shader pre-caching Steam en dat je de gegeven stappen kon implementeren. Wees niet verlegen om uw suggesties toe te voegen, want we horen graag meer van u. Voel je vrij om je twijfels te stellen in de commentaarsectie hieronder.

gerelateerde berichten