Hoe Shazam op de Linux-desktop te gebruiken met SongRec

Luister je naar een nummer en weet je niet hoe het heet? Wil je het “Shazamen”, maar heb je geen Android- of iOS-telefoon? Check SongRec! Het is een onofficiële Shazam-client voor Linux. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om te “Shazam” op de Linux-desktop.

De SongRec-app installeren op Linux

Voordat u gaat bespreken hoe u de SongRec-toepassing kunt gebruiken om nummers op de Linux-desktop te “Shazam”, moet u deze eerst installeren. Officieel ondersteunt SongRec Ubuntu, Debian, Arch Linux, Flatpak en anderen.

Om de installatie van SongRec op uw computer te starten, moet u een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op . te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Ubuntu

Op Ubuntu kan de SongRec-app het beste via een PPA worden geïnstalleerd. Deze PPA ondersteunt Ubuntu 18,04, 20.04 en nieuwere versies van Ubuntu. Gebruik het volgende om het werkend te krijgen: apt-add-repository commando hieronder.

sudo apt-add-repository ppa:marin-m/songrec -y -u

Na het toevoegen van de PPA, update en installeer SongRec.

sudo apt update

sudo apt install songrec 

Debian

Ook al is er een PPA voor Ubuntu, er is niets voor Debian-gebruikers. Als u deze app op uw Debian Linux-pc wilt gebruiken, kunt u deze het beste laten werken door de Flatpak-installatie-instructies in deze handleiding te volgen.

  Hoe Viber op Linux in te stellen

Arch Linux

De SongRec-applicatie is beschikbaar voor alle Arch Linux-gebruikers in de officiële Arch Linux-softwarebronnen die standaard in het besturingssysteem zijn opgenomen. Gebruik het volgende om het op uw systeem te laten werken: pacman opdracht.

sudo pacman -S songrec

Fedora

Als je een Fedora Linux-gebruiker bent, kun je de SongRec-applicatie op je computer gebruiken, maar helaas niet als een officieel pakket van de Fedora-softwarebronnen. Dus als u dit programma op uw systeem wilt laten werken, moet u de Flatpak-installatie-instructies in deze handleiding volgen.

OpenSUSE

OpenSUSE, zoals Fedora, en Debian hebben geen officiële manieren om de SongRec-toepassing te installeren. Helaas heeft de ontwikkelaar niet de tijd genomen om een ​​officiële OpenSUSE RPM voor SongRec te maken. U kunt de applicatie echter nog steeds op uw computer gebruiken via Flatpak. Volg dus die instructies om de app op uw OpenSUSE-systeem te laten werken.

Flatpak

SongRec is beschikbaar als Flatpak-app in de Flathub-app store. Als u deze applicatie echter op uw computer wilt gebruiken, moet u eerst de Flatpak-runtime instellen. Volg onze gids over dit onderwerp om de runtime op uw computer te laten werken.

  Hoe maak je een externe back-up van de harde schijf op Linux

Nadat je de Flatpak runtime op je computer hebt ingesteld, kan de installatie van SongRec beginnen. Gebruik de twee onderstaande opdrachten om de nieuwste versie van SongRec op uw Linux-bureaublad te installeren.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.marinm.songrec

Hoe Shazam op de Linux-desktop te gebruiken met SongRec

Open SongRec op uw Linux-bureaublad. U kunt de applicatie op uw Linux-pc openen door te zoeken naar “SongRec” in uw app-menu. Als het eenmaal is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Zoek het gedeelte “Audio-invoer” in SongRec. Zodra je dit gedeelte van de app hebt gevonden, ga je naar het vervolgkeuzemenu. Stel het in het vervolgkeuzemenu in op ‘Standaard’. “Default” staat voor uw standaard geluidsapparaat.

Stap 2: Nadat je je standaard geluidsapparaat hebt ingesteld in de SongRec-applicatie, vink je het vakje ‘Herkennen via mijn luidsprekers in plaats van microfoon’ aan. Met deze optie kan SongRec alles wat op uw computer wordt afgespeeld, voor u “Shazam”.

Stap 3: Zoek de knop “Microfoonherkenning inschakelen” in SongRec. Klik erop. Wanneer u deze knop selecteert, begint de SongRec-app met het herkennen van nummers. Je zult merken dat de nummerherkenning werkt als de volumemeter in de app beweegt.

Stap 4: Speel het nummer dat u wilt herkennen af ​​op de luidsprekers van uw computer. Laat het even spelen terwijl de microfoonherkenning begint te werken. Wanneer het het afgespeelde nummer detecteert, verschijnt het in het gedeelte “Herkenningsgeschiedenis”.

  Hoe u uw Raspberry Pi in een Linux NAS verandert

Stap 5: Selecteer het nummer in de geschiedenis van “Herkenning”. Zoek vervolgens de knop “Zoeken op YouTube” en klik erop met de muis. Als u deze knop selecteert, wordt het nummer weergegeven in de YouTube-zoekgeschiedenis.

Kijk door de YouTube-geschiedenis en vind het nummer waarnaar je wilt luisteren. Klik er vervolgens op in de zoekresultaten om het op de YouTube-afspeelpagina te laden. YouTube begint dan met het afspelen van je nummer.

Opmerking: Wilt u de zoekgeschiedenis uit SongRec verwijderen? Jij kan. Selecteer de knop “Geschiedenis wissen” om alle nummergeschiedenis van de SongRec-app te wissen.

Herhaal dit proces zo vaak als nodig is om meer nummers te herkennen.