Hoe Shazam op iPhone te gebruiken zonder de app te downloaden

Shazam is al lang de meest geliefde app voor muziekherkenning en -ontdekking onder gebruikers. Als je ooit een cool nummer in je omgeving tegenkomt en het niet kunt herkennen, kun je de app gebruiken om direct de titel en artiest van het nummer te achterhalen. Maar weet je dat je Shazam op je iPhone en iPad kunt gebruiken zonder de app te downloaden? Ja, dat heb je goed begrepen! U hoeft deze app voor het ontdekken van muziek op iOS niet te downloaden om nummers te identificeren die op de achtergrond worden afgespeeld. Lees verder om te leren hoe u Shazam op de gemakkelijkste manier op uw iPhone kunt gebruiken.

Gebruik Shazam zonder de app op iPhone te downloaden (2022)

Vereisten om het Shazam-pictogram aan het Control Center toe te voegen

Na de overname van Shazam in 2018, introduceerde Apple vorig jaar met de release van iOS 14.2/iPadOS 14.2 een door Shazam aangedreven nummerherkenningsfunctie op systeemniveau op iPhone en iPad. Zorg er dus voor dat uw apparaat iOS 14.2 of hoger gebruikt om compatibel te zijn om de native muziekherkenningsfunctie mogelijk te maken, mogelijk gemaakt door Shazam.

  Hoe u uw ICQ-account permanent kunt verwijderen

Voor de verandering kun je een Shazam-pictogram toevoegen aan het Control Center op je iPhone of iPad om alle nummers rechtstreeks vanuit het Control Center te herkennen, zelfs vanaf het vergrendelscherm. Als je liever Siri gebruikt, kun je ook de stemassistent gebruiken om nummers te identificeren. De stemassistent van Apple maakt ook gebruik van Shazam’s muziekontdekkingsrepertoire voor onmiddellijke herkenning van nummers.

Shazam Icon toevoegen aan Control Center op iPhone en iPad

1. Open om te beginnen de app Instellingen op je iPhone of iPad. Blader nu naar beneden en tik op “Besturingscentrum“.

2. Zoek in het gedeelte “Meer bedieningselementen” het besturingselement Muziekherkenning en tik op de knop “+” ernaast om het toe te voegen aan het Control Center.

3. Nu zou de optie Muziekherkenning moeten verschijnen onder het gedeelte “Inbegrepen bedieningselementen”. Afhankelijk van uw behoeften, kunt u de volgorde wijzigen waarin de bedieningselementen in het Control Center verschijnen. Om dat te doen, houdt u de drie horizontale lijnen naast de optie Muziekherkenning ingedrukt en sleept u deze naar de gewenste plaats.

4. Veeg nu vanaf de rechterbovenhoek naar beneden op iPhones met Face ID of veeg omhoog vanaf de onderkant op iPhones met Touch ID om het Control Center te openen. Je ziet hier het Shazam-pictogram, zoals hieronder afgebeeld:

Gebruik Shazam Music Recognition Tool om nummers op iPhone te identificeren

Nadat je het muziekherkenningspictogram van Shazam aan het Control Center hebt toegevoegd, is het identificeren van nummers een fluitje van een cent. Volg de onderstaande stappen om te zien hoe het werkt:

  Hoe het scherm op een laptop uit te schakelen

1. Open eerst het Control Center op uw apparaat met behulp van het ondersteunde gebaar.

  • Op iPhone en iPad zonder startknop: veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot het Control Center.
  • Op iPhone en iPad met een startknop: veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen.

2. Tik nu op het Shazam-pictogram. U ziet het pictogram animeren en de tekst “Shazam Music Recognition: On” verschijnt bovenaan het Control Center.

3. Als er een nummer om je heen wordt afgespeeld, zal Shazam het onmiddellijk herkennen en je informeren over de naam van het nummer samen met de naam van de artiest.

Uw apparaat herkent het nummer onmiddellijk en toont de naam bovenaan. Als u op deze melding tikt, gaat u naar Apple Music, waar u het nummer kunt afspelen. Best cool, niet?

Hoewel Shazam is ontworpen om naadloos samen te werken met Apple Music, kun je Shazam ook koppelen aan Spotify als je geen fan bent van de muziekstreamingservice van Apple. Nadat je Shazam hebt verbonden met je Spotify-account, toont de app voor het ontdekken van muziek je Spotify-links wanneer je hem gebruikt om een ​​nummer te herkennen.

Identificeer nummers met Siri op iPhone en iPad

Aangedreven door Shazam, is Siri ook goed in het identificeren van nummers. Dus als je ooit een nummer hoort spelen, roep dan Siri op en zeg: “Welk nummer is dit?”. De stemassistent identificeert het nummer onmiddellijk en toont de naam bovenaan het scherm. Als je het meeste uit Siri wilt halen, ga dan naar dit artikel om 50 coole Siri-trucs te bekijken.

  Een Apple II BASIC-programma in uw webbrowser schrijven

Zie nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam op iPhone

Je kunt snel de geschiedenis bekijken van alle nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam, rechtstreeks vanuit het Control Center van je apparaat. Dit is hoe het werkt:

1. Ga eerst naar het Control Center op uw iPhone of iPad.

2. Houd vervolgens het Shazam-pictogram ingedrukt om de volledige geschiedenis te bekijken van nummers die u hebt geïdentificeerd met behulp van de service op uw apparaat.

Haal het meeste uit Shazam zonder de app te downloaden

Dus daarmee is deze handleiding over het gebruik van Shazam afgerond zonder de app op je iPhone en iPad te downloaden. Van wat we hebben ervaren, werkt de muziekherkenningstool van Shazam als een charme. Door optimaal gebruik te maken van de systeembrede integratie, voelt de tool voor het ontdekken van muziek behoorlijk intuïtief en naadloos aan. Wat is jouw mening over de muziekontdekkingstool van Shazam? Vergeet niet uw feedback te delen en zorg ervoor dat u de superhandige Chrome-extensie van Shazam bekijkt als u het volledige potentieel ervan wilt benutten. Voor het geval je niet tevreden bent met Shazam, ga dan naar onze verzameling van de beste mobiele en web-apps om nummers te identificeren.

gerelateerde berichten